torsdag 17 juni 2010

Lite skraj

Jag måste ju erkänna att jag är lite rädd faktiskt. För mina njurar... Jag fick veta att vi ärver även njurfunktionen/värdena från den vi ärver sjukdomen ifrån. Det konstiga är bara att mina värden är sämre än den jag fått sjukdomen från... Jag tog 4 rör blod sist jag var hos doktorn för min huvudvärk. De hörde ju aldrig av sig + att jag tagit flera blodtryck och de säger hela tiden att det är heeeelt OK!! Jag har mejlat min njurdoktor flera ggr så han har fått mina resultat. Han har varit på semester nu ett tag så idag fick jag mejl att han skrivit ut blodtrycksmedicin och att jag ska kolla trycket igen om nåra veckor. Jag mejlade direkt tillbaks att jag varit och gjort ett nytt blodtryck i tisdags och då var allt OK (igen) men då svarade han snabbt att det är ändå alldeles för högt för min ålder. Å så skrev han, att som väntat så hade njurfunktionen blivit lite sämre. Vad menas med "som väntat" när jag hela tiden fått höra att allt är OK!?!?!? Jag har plockat ut medicinen och ska börja med den imorn.
En i släkten har gått på dialys och äntligen fått en ny njure och jag hoppas verkligen det fungerar!! Men på mig får ingen skära, jag vill inte ha nån ny njure... Fast det tror jag inte att jag skulle sagt om jag hamnade i samma skick... Hoppas jag iaf!! En annan har ju dött av detta, men det va ju många år sen. Om några år ska det finnas "stopp". Det går ju inte bota men stoppa upp det.
Jag är skitnervös, ska gå till honom varannat år och nu är det bara ett år kvar..... Fast nu har det ju hänt saker redan innan ett år har gått. Men kommer det bli sämre då tills nästa år eller det sämre har kommit nu!? Högt blodtryck försämrar ju njurarna direkt. Men nu har "jag" ju iaf gjort mitt vad jag kan, och det va ju att kolla blodtrycket ofta. Mer kan jag väl inte göra....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar ett avstamp♥