torsdag 30 september 2010

STÄD & HELT MATT

Go kväll i stugorna. Här har varken funnits tid eller ork att skriva något idag!! När vi vaknat va det frukost och sen begav vi oss. Vi hämtade upp mamsen sen åkte vi ut till lillebrors hus. Vi stannade till i det nya och kollade läget, det blir nog fint och det ligger sååå fint!! Hur många har en bäck längs trädgården och sjön andra sidan vägen :-) Lite avis där!! Sen körde vi bort till det andra huset han bott i tills i veckan. Där va det flyttstädning som önskats... Shit som där såg ut, bara att hugga i. Det tog några timmar att få det klart. Jag hade inte bästa motivationen och barnen måste ju tyckt det va tråkigt... Hunden Ville gjorde oss sällskap men han ville INTE i kojan igen!! Han blängde på mig och rörde sig inte en milimeter när jag ville sätta tillbaka honom. Ville älskar bilar och satte sig bakom och ville hoppa in. Som tur är så hade brodern en bil vid huset som vi satte hunden i. Där fick han sitta en liten stund innan hussen kom från jobbet. Tur för Ville att vi va kvar nåra timmar så han slapp sitta där mer än en stund!!
Med hem kom älgstek och älgfärs :-) Vi fick plocka, som han sa; det kommer ju snart nytt i frysen!! Men undra om de har sån flyt som förra året!? Pappa sköt FEM älgar och brorsan 1. 12 st totalt i laget :-)

Vi skjussade hem mamma, lämnade av köttet hemma, mötte upp kusinen med twins på Ikea. Barnen lekte i bollarna. Jag köpte korgar till vantar/mössor och ljus. Höll i en orkidé med men lyckades motstå...!!

Kom hem samtidigt som Joppe, jag plockade iordning, fixade och tände ljus. Hade ingen lust att vara social så jag pysslade för mig själv, barnen badade och Joppe fick stå för matlagningen. Sen slöade vi framför Bolibompa. Alldeles alldeles snart blir det sängen. Jag kommer somna innan huvudet landar på kudden...

onsdag 29 september 2010

MÖTE & FIKA

Oj vilken dag. Vi har haft möte och det kommer ske förändringar. Förhoppningsvis blir allt bara bättre :-)
När jag hämtat barnen lagade jag och Max middag, Thea va ute och lekte.
Max berättade att han får ingen mat på dagis.
-"Nehe, sa jag, får alla de andra barnen äta utom du"?
-Aaa så är det.
-Ååå stackars Max, började jag på, nu blir jag arg på fröknarna om det bara är du som aldrig får mat på dagis. Då får jag skälla på "P" på fredag när vi ska dit igen.
-"nej mamma, inte på P hon har aldrig sett att jag inte får mat, du får skälla på A," sa han....
Haha, vilken fantasi :-) När Max säger det på detta sätt förstår jag ju att han hittar på!! Men Thea har berättat en annan sak om mat på ett annat ställe, och där förstår jag att det är på allvar!! DET är skrämmande.

Jag och Pia va nere på Aktivitetshuset på smyckesutförsäljning. Vi hittade ingenting.... I våras köpte jag en hel del...
Sen va vi, tjejerna, och fikade. Det va väldans trevligt. Mkt snack och jisses va det händer grejer. Vi är 4 tjejer som gick gymnasiet ihop och vi träffas fortfarande. Inte så ofta men det är kul när vi gör det. Vi följer varandras liv och det händer saker hela tiden, både roliga och tråkiga.

Nu kollar jag på Uppdrag granskning, det finns ett företag jag skulle vilja skicka dit dom till!! Undra hur mkt skit som skulle komma fram...

Snart är det efterlyst. 2 timmar framför tvn = mkt kli på benen och fötterna :-)

RUGGIGT VÄDER

Fy sjutton så kallt det börjar bli ute!! Jag har haft vinterjackan i veckan. Jag är nog inte gjord för det här vädret, och värre kommer det ju bli... Men jag tycker ändå det är mysigt, när jag sitter inne vid ljusen och tittar ut!!

Igår när vi va lediga vaknade barnen tidigt, idag när jag ska jobba får jag väcka dom :-) Undra om de ska upp tidigt imorn igen då när vi är lediga!?

tisdag 28 september 2010

SVETTIGT!!

Pust, stånk och stön. Jag är varm!! Efter kvällsmaten som blev våfflor, åkte Max och Joppe iväg och fixar lite saker, Thea gick ut till sina kompisar. Jag har passat på att dammsuga, torka golv och ringa jobbsamtal. Nu får jag passa på att pusta ut medans golven torkar och ingen annan är inne (inte ens katterna). Thea kom gråtandes innan och hade skrapat knän och slagit hål på tightsen, hon hade sparkcyklat. Efter byxbyte och att hon hittat sin skattkista gick hon ut igen.

Vi va inom pappas jobb idag, barnen fick fika. Sen for vi vidare. Max och Ludde hade lika skoj som sist. Å lite då och då kom han ner och pussade på bebisen som låg och sov :-) Han är för mysig. Sen fick han hålla honom och då va lyckan total!!

Jag ska plocka iordning barnens kläder till imorn, det är fotografering på förskolan.
Snart är det dags att plocka in barnen för lite nervarvning. Max borde komma tillbaka snart. Jag ska tända lite vaniljljus, fast det luktar ganska friskt av golvrengöringen.

MER FRÅN BERLIN/FRANKRIKE

Det fanns olika hastighetsbegränsningar för vilken fil du låg i.
Alla poliser kör Volvo
Vindtät arbetsplats.....
Ingången till Louven (museét)
 Lilla Triumfbågen
Jag håller Eiffeltornet i handen
Stora triumfbågen, den kan man gå upp i
Varför skriver de ambulance spegelvänt!?!?
Det var en underbar resa, så TACK älskling för att jag fick följa med!!                       

LEDIG TISDAG

Vi har varit uppe en stund så vi har hunnit med allt möjligt. Ätit frukost, badat, tömt kameran och iphonen och lagt in alla korten på datan och sorterat dom. Barnen kollar på Jönssonligan, de älskar det!! Speciellt Max vill se filmerna hela tiden :-)
Idag är vi ju lediga och ska hälsa på Ludde och hans familj.

Tänkte lägga in lite fler bilder från förra veckan.
Haarlem:
AMSTERDAM:
Det va VÄLDIGT dimmigt när vi Lämnade Haarlem men detta hotellet bodde vi på där.

Mer bilder från Paris kommer strax.

måndag 27 september 2010

LIKA STORA

Max kom bärandes på Sambo :-)





Han är inte lätt kan jag säga. Väger 5-6 kilo...

ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN HELA FAMILJEN SAMLAD :-)

Herregud så skönt!! Barnen är här :-) De va överlyckliga när jag kom!! Vi hjälptes åt med middan och den va färdig lagom tills alla 4 va samlade. Efter middan va det dags för min lilla jobbare att följa med Joppe ut och klippa gräset.


Jobbarjacka, jobbarvantar och "Pellemössan", hörselskydden kom på senare :-)


Thea satt inne hos mig och ritade. Sen gick hon med ut. Thea ville att jag skulle följa med ut men jag tycker det är så satans kallt så jag stannade inne.

Max har kommit in till mig igen och vi sitter under ett stort duntäcke i soffan. Han vill ha fredagsmys :-) Vi har mys, och vi är lediga imorn!! Max är överlycklig för imorn eftermiddag ska vi till hans bästis Ludde. Han som bytt dagis :-( Men vi ska ut och hälsa på dom, titta på bebisen och ge honom en present.

MÅNDAG IGEN

Go morn där ute. Jag va så trött igår så till sist gick jag bara runt och svamlade. Vi kollade på film och båda två va förvånade att jag va vaken en halvtimme in i filmen... Men sen somnade jag!!

Äntligen ska jag jobba igen!! Tillbaka till vardagen. I eftermiddag kommer barnen och vi börjar veckan, som vanligt, med att vara lediga imorn - underbart!!

Jag har fortfarande lite svårt att köra bil märkte jag igår... Volvon är lite trögare i växlarna än bilen jag körde i Tyskland. Å där behövdes det ju i och för sig inte växlas så mkt heller...

Bäst att sätta lite fart.

söndag 26 september 2010

SHOPPING




Barnens bubbel :-)


Max kofta.


Hans nya byxor som kommer bli favoriter :-)


Theas tröja, som inte gick att få rätt färg på...


Hennes tights.

Jag ska lägga det i deras sängar imorn. Köpte lite vantar till de idag med. Jag tycker det börjar bli ruggigt ute!!

HOME SWEET HOME

Usch, huvudet är verkligen på OFF idag!! Ingenting fungerar och det mesta görs bak och fram...
Vi va hemma 2.30 inatt sen tog det ju ett tag innan jag kunde somna, jag sov ju från Markaryd och hem... Joppe sa ändå till mig att sista biten hem får jag gärna vara vaken och hålla honom sällskap för det är den biten som är jobbbig att köra. Vad gör jag? Jo sover hela sista biten...

Idag när vi vaknat åkte vi ner till byn ooch käkade frukost. Det blev en räksallad för mig. Sen stack vi hem och kollade igenom alll min post, phu va mkt... Sen blev det storhandling, kylskåpet va ju ekande tomt. Så nu är det fixat, bara för barnen att komma imorn :-) Å va jag längtar!! Nu är vi uppe hos Joppe för han behövde sina verktyg till min Iphone, han sitter och fixar den nu så snart har jag förhoppningsvis en hel Iphone!! Eller ja, så hel den kan bli, det gick ju inte köpa en baksida till den så den förblir repig med en liten spricka i. Men det gör inget, huvudsaken är att jag ser framsidan!! Jag har ju bilderna i den på kläderna jag köpte till barnen så det får jag visa sen.

Nu har jag suttit och betalat alla mina räkningar.... Pust. Men jag undrar va företaget håller på med för det kom ingen lönehöjning denna månaden heller.... Å undra hur det blir att komma tillbaka till jobbet imorn egentligen för jag mötte en idag som sa det hade hänt en hel del denna veckan...

Nehe nu ska jag kolla lite i HM-katalogen som jag hade fått :-)

RESAN HEM

Innan vi åkte va jag bara tvungen att gå in i shoppingcentret igen!! Jag har kollat på barnklädesaffären såå många gånger och den ha inte varit öppen/jag ha inte haft tid så nu bara skulle jag in där!! Köpte 2 tights och en tröja till Thea. Max fick ett par byxor och en tröja. Han kan ju inte ha annat än "coola" kläder så han kommer
älska sina nya byxor :-)

Jag tog ett kort på hotellet med innan vi åkte:


Noisy Le Grand heter byn vi bodde i. By och by det är fan en hel stad alltihop!!
Det känns väldigt tryggt att ha varit iväg med min älskling, han är ju resvan.

Vi hann inte mer än svänga av mot motorvägen innan vi blev stoppade av polisen. Han ville inte prata engelska utan tyska så han nöjde sig med att titta på körkortet och papperna på bilen. Sen gick han ett varv runt bilen och kollade.

Fy vad mycket tiggare här är. De går i korsningarna och vill ha pengar. En man satt vid köpcentret och bad om pengar, det är inte så att de sitter och ha "tyck-synd-om-mig" blick utan de tigger verkligen!!


När vi körde på motorvägen i Belgien kändes det nästan som om vi körde i skogen. Det är väldigt mycket träd runt omkring.

Efter att gps'en fått spel i början av Tyskland så kom vi rätt igen. Vi stannade på Serway och åt mat. Jag fick min spätta med broccoli och remouladsås :-)

Efter lite sömn och omvägskörning pga vägarbete slukade jag en redbull och tog över ratten. Så nu har jag kört på Autobahn i regn och mörker... Jag som inte gillar att köra bil i varken mörker eller regn!! Men det va tur att jag gasade på för vi hann alldeles lagom till båten :-)
Vi satt kvar i bilen och lyssnade på boken. Passade på att vila lite till.
På båten va det inte såå många timmar tills vi är hemma :-) Vi åkte lite i 11 i förmiddags och på båten hade vi åkt i 11,5 timmar...

Men nu är vi över i Malmö och är snaaaart hemma ;-) Bara nån timme kvar...

lördag 25 september 2010

MOT SVERIGE

Nu har vi käkat frukost, varit i affären och köpt 2 flaskor champagne, vin, bubbel till barnen och mini cocacolaburkar till dom. Vi håller på och packar ihop alla våra saker, vi ska checka ut och bege oss. Vi vet inte än om vi kör hela vägen hem eller om vi stannar och sover i Tyskland.

Jag köpte ju 3 scarfsar igår med :-)





Svart, vit och blå, så nu är jag nöjd!!

fredag 24 september 2010

EIFFELTORNET

Innan vi hade gått förbi triumfbågen så gick vi på shoppinggatan Jean blablabla... Vet inte hur det stavas men det va "fina gatan". Jag va inne på Gap och köpte 3 tröjor. 2 av dom va randiga så klart...


Vi gick förbi några fina hus till när vi gick till Eiffeltornet. Statyn är Napoleon, tror jag.


Vi kom närmare och närmare :-)


Det fanns en fin flod med massa restauranger längs med.


Tillslut va vi under det :-) Här är ena benet...


Underifrån
När vi kom upp i våning 2 kom det så mkt regn så vi såg INGENTING!! Helt sjukt så mörkt det blev och sen alldeles grått och utsikten försvann totalt. Men när regnet upphörde kom sikten tillbaka direkt.











Helt sjukt så stort stan är!!
Sen tog vi och åkte upp högst upp i toppen.


Ett kort tagit rakt ner.


När vi åkte ner så stannade vi på våning 2 igen, där fick man byta hiss. Men vi tog trapporna ist :-)


Så vi har gått halva Eiffeltornet!! Men det kändes i benen...


Efteråt gick vi och satte oss på en båt. Vi skulle beställt in en flaska skumpa men den gick på 1 300 så vi tog en flaska vin istället. Riktigt mysigt att sitta ute på floden.





Vi hade tornet utanför som utsikt.


Mys mys!!


Jag


När vi gick mot tågstationen tog vi vägen längs floden. Fy vad hemskt det va men där hade 2 uteliggare slagit upp sitt tält, de hade 2 hundar och så stod de och skulle fixa nåt att äta. Det gjorde ont i mig att se detta!! De hade försökt att göra det lite hemtrevligt. Satt lite saker i buskarna som utsmyckning bl.a. en käpphäst från Ikea.....


Vi gick över den här fina bron med gulddetaljer. 2 torn på varje sida med guldhästar på, sen va det guld längs brokanten.


Så tjusigt sååå haha


Där va två brudpar vid den här bron. Så här sent va de ute och tog kort!?


Här har de utsmyckade träd året runt. De tänds varje kväll :-)


Dolce gabbana.


Deras barnkollektion, affären va dessvärre stängd just då.

När vi kom tillbaka hit där vi bor skulle vi gått och handlat lite på supermarket. Men ingen av oss orkade gå en meter till. Ont i fötter och höfter. Vi gick och köpte med oss ett par öl och gick upp på rummet. Nu har vi ett par ölglas till.......