måndag 31 januari 2011

LUGN KVÄLL OCH RÄDSLA FÖR MAGINFLUENSAN

Äntligen är vi samlade :-) Det har varit en riktigt lugn och skön kväll!! Annars brukar de ju vara ganska så uppspelta den kvällen de kommer. Men inte ikväll. Vi satt och pärlade, läste och de åt lite. Jag hade mat till dom eftersom matkassarna kommer ganska sent. När maten väl kom så hjälpte alla till. Barnen fick sina "uppgifter" och de hjälper mer än gärna till. Det blev Wok med kalkon, broccoli, bambuskott, morötter. Sen soyasås över. + räkor. Såå gott!!


Nu är det soffan!! Tänkte inte flytta mig här ifrån men i pausen på Familjen annorluna ska jag plocka fram kläderna till imorn. Ingen stress i onödan. Fast vi brukar aldrig behöva stressa till förskolan :-)

Jag har hört nu från ett par håll att maginfluensan går... Har några vänner som har det. Jag funderar på att ha barnen hemma onsdag och torsdag, jag vågar inte riskera att vi har magsjuka i helgen!!! Förra året när jag fyllde år låg både jag, barnen och brodern som va här, i maginfluensan... Vi spydde ikapp. Fy fan.

VILA!?!? VAD ÄR DET??

M, just det, vila va det ja... Jag hämtade in posten och konstaterade att det mest va blaha blaha. Så jag tog på mig gympadojorna och begav mig ut på en powerwalk!! Gick en rask runda men det va inget skönt väder precis, det snöar ju...

Sen satte jag mig och kollade igenom ams.se och hittade ett jobb som jag har sökt nu. Men det va ju att börja rota efter ett kort som jag skulle ha, men det va ju lättare sagt än gjort. Ringde en vän som har samma kort men det va inte till nån hjälp. Men nu är iaf jobbet sökt!! Jag hittade ett till men det får jag kolla närmare på imorn för nu ska jag bege mig ut igen. Jag ska hämta barnen!!! Äntligen :-) Sen ikväll kommer matkassarna igen. Men jag har förberedd mat till barnen ifall kassarna kommer för sent.

VILODAGS

PHUUU, nu ska jag inte göra ett skit mer innan jag ska hämta barnen!! Nu behöver jag slappna av. Jag va och klippte mig och pratade om allt möjligt med frissan. Sen va jag nere och solade. Det va varmt och skönt, synd bara att det luktar så förbannat illa!! Men det är ju tur att det går att duscha av sig ;-)


Jag ska ut och hämta in posten, lägga mig i soffan en stund och se om det finns nåt roligt från högen. Kanske bara reklam!?

PAPPER PAPPER PAPPER

Nu har jag varit på banken och fixat ut papper, jag har pratat med chefen och allt har ordnat sig :-) Jag har ringt om arbetsgivarintyg, intyg av försäkringskassan och har säkert lite kvar att fixa. Men papper papper och åter papper att fylla i. Jag har ringt en jobbarkompis och det finns ingen hejd på honom, han pratar och pratar, men jag satt och fylde i papperna under tiden ;-)


Jag har varit inne på Lindex och köpte en gördel, jag får ta och prova den sen. Fy fan så de ser ut det är ju tur att ingen ser den när den är på!!
Jag har handlat. Nu ska jag äta innan frissan och så ska jag sola, sen har jag nog fan fixat mina måsten för idag. Jag är rätt effektiv när jag väl sätter fart.
Jo, jag ska ringa en jobbarkompis till och be henne att fylla i mina jobbtider för denna veckan, de ska jag ha betalt för med.

EN DEL ATT BOCKA AV

Nu har doktorn ringt och jag måste prata med chefen och så är allt förhoppningsvis löst!! Men hon är i möte och är tillbaka vid 10, lagom när jag ska till banken, men för att vi ska komma nån vart på banken måste jag ha ett svar från chefen. Så det gäller att ligga på luren.
Jag har ringt förskolan och fixat tider för veckan. Surt med tiden imorn bara. Jag ska va hos kuratorn 8.30 och sen på familjerätten 15.00 och då får de vara på förskolan hela dagen, bättre än att lämna de i två omgångar.
Ringt frissan har jag med gjort!! Så klipptid fick jag redan i eftermiddag. Skönt.

Efter banken måste jag inom Lindex. Jag  är ute efter en gördel men jag hittar ju ingen bra. Köpte två i Ullared men fan va dumt det såg ut...

Nu är det bäst att göra sig klar, tänkte ta bilen som står ute så det gäller att skrapa rutor. Min bil körde vi i biltvätt i helgen, så den får stå kvar i carporten :-)

MÅNDAG MORGON

Godmorgon alla!!
Sovit lite sisådär inatt, vaknat mkt och drömt massa konstiga saker. Men nu är jag uppe och ska plocka fram lite frukost och klä på mig. Jag vill vara klar tills doktorn ringer. Jag har en klump i magen... Men det blir nog bra till slut, allting!! Usch...

söndag 30 januari 2011

SNART SLUT

Helgen lider mot sitt slut... Vad fort den går!! Jag ligger i soffan och har gjort det nån timme. Kollade på Solsidan. Det va ju inte lika hysteriskt idag som förra söndagen...

Jag har varit tvungen att skriva upp allt jag ska göra imorn, annars glömmer jag hälften, även om det är världens simplaste saker jag ska komma ihåg... Doktorn ringer kl 9 och jag har lite frågor till honom bl.a. Om mina sjukpapper, hur vi ska göra med det "ovissa". Sen måste jag ringa chefen innan jag ska till banken. För imorn ska allt avgöras. Sen ska jag handla, ringa dagis, sola och fixa lite här hemma. Guu, nu fick jag hjärtklappning igen... Jag fixar inte massa måsten längre. Därför måste jag skriva ner alla måsten på papper för att den försöka släppa det!! Å på eftermiddagen ska jag hämta mina älskade barn!! Sen fortsätter veckan med kuratorn, familjerätten, födelsedag, fest, kalas, simskola mm mm. Phu. Jag ska försöka få tag i en frisör med. Mitt hår växer ju fan inte längre... Alla undrar om jag har klippt mig :-( Det känns skittråkigt att klippa det men det är 3 månader sen sist. En önskan och jag skulle säga; två decimeter längre hår!!

Strax börjar Wallander och då ska jag ta ett piller och sova gott till filmen.

PROMENIXAT

Jag tog mig en tripp och hoppade av någon kilometer innan Joppes föräldrar. Så fick jag upp flåset + lite sol. Jag tog mig en tupplur på soffan, sov lagom till handbollen. Sen fick vi fruktsallad innan vi begav oss hemåt. Joppe skulle ändå hem och jobba lite så jag hoppade av ett par kilometer hemifrån och fick lite motion till :-) Det va riktigt skönt!! Nu ska jag hoppa in i duschen och lägga i en välbehövlig hårinpackning. Sen ska jag laga lite middag. Idag blir det kotletter.


Jag är supernöjd med min kokbok, ska bara uppgradera mig med en till snart :-)

PAPPER HIT OCH PAPPER DIT

Nu är papperna till försäkringskassan påbörjade. Ett heltidsjobb bara där... Men sen fattar jag inte, ska inte papperna in förrens jag sjukat färdigt!? Det kan ju ta ett tag innan det kommer pengar isf, deras handläggningstid är ju en halv evighet med. Jag ska ta en massa kopier på mitt sjukintyg med nu för imorn ska jag till banken och de vill ha lite papper.

Nu är vi påväg till Joppes föräldrar, jag ska hoppa av en bit ifrån och gå i min snabba takt dit. Vi ska ut en sväng till sen men i min takt, om jag får bestämma, hinner han inte med... Haha.

SOLIG MORGON

Det är redan söndag... helt sjukt va fort helgen går!! Åå va fint väder det är idag så jag ska ut och gå en sväng. Men först frukosttime!! Jag har hållt på och rensa garderoben nu på morgonen och mkt skit fanns det... Men nu har jag plats i den igen :-) Har några lådor kvar att gå igenom och sen ska jag påbörja barnens kläder med. Det känns som om jag rensar där ofta, men mkt sparar jag "bara för att" så det finns en del att slänga där med.
Joppes föräldrar ville att vi skulle komma och hälsa på dom så vi får se om vi åker ut där.

lördag 29 januari 2011

SOFFLÄGE

Eftermiddagen gick åt till att baka kärleksmums, göra älgstek, spela kort. Vi va borta hos ett par kompisar som köpt hus precis. Jag ville se hur det ser ut innan de börjar riva och greja i det. Men det hann jag ju inte... en annan av deras kompisar hade kommit dit nån timme innan och han ha lite svårt att se jobb, utan att hugga i!! Så han hade börjat slå ut väggar och härja runt. Men jag tror det blir jättefint när de är klara :-)

Godissuget slog in så vi åkte inom Willys och köpte chips och smågodis. Mmmm va gott!! Jag va lite sugen på Granada innan med, några kusiner skulle dit. Men det får va. Jag ligger i soffan och käkar gottis istället ;-) Soffläget är intaget och här kommer jag stanna. Jag hittade Becken jag letade efter igår, Hämndens pris, så den ska jag se sen.

FISKLEVERANS

Brodern ringde och undrade om jag ville ha torsk :-) Så han svängde inom och lämnade av.


Det fanns två spekultanter direkt!!


Nu ska den rensas, men jag påbörjar lite bakning under tiden ;-)

TACK för maten broder!! Tänk vad bra med en jakt och fiske-bror, vi får både älg, rådjur och torsk :-)

SITTER I BILTVÄTT

Jag sitter i biltvätten på Ikea. Fan va det låter och skakar i bilen. Det är ju tur att rutorna är täta iallafall ;-)
Blä, idag började Servicelampan att lysa. Men jag ha inte tid att lämna iväg bilen nu, det får bli om ett par veckor.


När bilen är ren ska vi bort och handla. Sen blir det hem och göra en smoothie. Ikväll ska vi ha älgstek, det va ett tag sen sist. Jag funderar på att baka lite med men vi få se vad som hinns med. En liten vilopaus hade ju inte suttit fel. Jag har ju varit vaken i hela 3 timmar...

TVÄTTAR

Jag håller på att tvätta sängkläder. Å när de hamnar på golvet så är där genast någon som kryper in under dom och lägger sig. Han bäddar verkligen ner sig!!





Diesel kommer sen och blir helt till sig när vi bäddar rent i sängarna. Det älskar hon!! Helst vill hon bli inbäddad under lakanet...

HELG :-)

Hoppsan, precis uppstigen. Jag somnade ju innan Beck började och sen sov jag gott!! Å många timmar!!

Idag ska jag skriva ner det sista som ska handlas inför nästa helg. Men allt kan inte handlas idag utan måste vänta så länge som möjligt.
Ska ta en promenad och hämta hem min bil när vi ätit. Joppe har beredskap denna helgen så vi ska hålla oss i närheten här.

Nu blir det ägg och bacon-frukost. Gott!!

fredag 28 januari 2011

SLUTET I PÅSEN




Nu ser jag slutet!! Snart är allt undanröjt. Det blev hårfärg, fotkräm, hårinpackning, deo, pads, topps och rengöringsservetter. Servetterna har jag i väskan så jag kan svabba igenom ansiktet innan jag ska sola.


Mina Jabu 'She-grejer!! Mamma smsade mig precis innan vi gick in på Gekås och undrade vad jag önskar mig i födelsedagspresent. Då sa jag de här sakerna från just Jabu 'She. Men så hittade jag de inne i affären :-) Så lycklig jag blev!! Å dessutom för halva priset. Så jag köpte faktiskt de själv. Nu är det bara ögonkrämen jag saknar.


Jag låter ju mina naglar växa så jag köpte ett nagelförstärkningslack. Å ett ljusrosa nagellack.


Jag är faktiskt himla nöjd med mina naglar!! De har växt!! De är bara lite torra, men en sak i taket...


Sist men inte minst. Ett skärp och plåster till Max. En plånbok till mig.

Vi kollar på På spåret. Sen ska vi se en Beck. Mest för att jag ska få sova en stund med kli på ryggen...

ÄSCH

Äh fan, jag är ju hopplös. Det är ingen mening jag försöker göra mig till och ska va lite fin i kanten och dricka vin... Efter en klunk fryner jag och efter två klunkar spottar jag och fräser för att vinet är surt, torrt, än det ena och än det andra. Så jag gav upp, gav bort skiten och öppnade en ÖL istället!! Det är bara att inse, jag lär mig aldrig att dricka vin, hittar inget som är gott... :-( Vissa lär sig aldrig dricka kaffe och jag lär mig aldrig dricka vin...

BIL PÅ VIFT

Jag va så trött på vägen hem från Ullared så (absolut inget illa menat) hade det varit tyst i 2 minuter så hade jag somnat!! Jag kan inte tänka mig att jag va vidare sällskap. Jag satt mest: A, mmm, jasså, aaa, mhmm... Så jag orkade inte följa med kusinen och hämta sina barn. Vi hade ju min bil så hon fick köra hem mig först och sen behålla min bil. Å jag orkar absolut inte gå och hämta den ikväll. Det får bli morgondagens "måste". Jag väntar på räksalladen som kommer strax. Å så ska jag hälla upp två glas vin. Å massa godis!!

~~~ NU ÄR DET FREDAG~~~

MERA SHOPPING




Jag behövde ju lite ansiktsmasker när jag ska ligga i badet.


Lite gott både till barnen och mig...


Varsin låda till barnen. Men, varför finns det massa puttinuttit och prinsessaktigt till tjejer men inget kul för killar!!


Nya spargrisar till barnens semesterpengar.


Böcker :-) Nu kan jag läsa igen... Eller, det hinner jag ju inte längre för jag sover ju innan jag landat på kudden... Men jag kan om jag skulle va vaken...


Till barnens kalas.


Mössor till barnen


Kläder


Det blev lite leggings till Thea och strumpor till Max

Det kommer ännu mera... Nu ska jag pausa och då ska jag gå igenom posten...

UNDANRÖJER BEVIS...

Nu är jag hemma och det gäller att gömma kvittot och stoppa in så mkt som möjligt i skåpen innan Joppe kommer. Jag har 15 minuter på mig... Nedå, det är nog inte så farligt men jag behöver ju inte visa kvittot!!


Han borde väl mjukna när han ser nyckelskåpet om inte annat. Det har vi kollat efter ett tag!!


Någon dag ska jag ge mig på att få ordning i mina lådor. Då behövs en ny pärm med 100-sidigt register ungefär...


Fina servetter till kalaset. X antal "påsar" med servetter...


Armband.

Fortsättning följer... Jag lovade ju H att kolla upp vad det verkligen är jag har köpt för alla pengarna. Det kommer delges här ;-)

SAMTAL

Chefen har ringt!! Hon är med på mina noter men innan jag gör nåt måste jag prata med doktorn. Jag fick en tid på måndag när han ska ringa mig.

Nu vill jag bara hem!! Plocka upp allt och få undan det. Tänk att det är fredag :-) Ikväll ska jag minsann ta ett glas vin!! Kanske lite kinamat med...

SHOPPING

OJ OJ OJ!!! Jag skulle ju inte ha någonting!! Det fanns inget speciellt jag behöver eller va ute efter... Jag kunde ju följa med som lite sällskap. Nåt kunde jag ju se om jag hittade till mig själv...
Jag blev helt chockad när vi kom, där va inget folk!! Vi ställde hur nära som helst. Jag tog en kundvagn av bara farten, jag som skulle haft en korg bara... Jag gick och småstrosade lite. Det fanns ju inget speciellt att titta efter. MEN VAD HÄNDE???? Jaf hittade lite där och lite där, ÅÅÅ det behöver jag...


Barnen skulle inte ha nåt, men det blev visst lite ändå. Det blev ett par tusen iaf... Jag ska visa lite sen!!

DAGENS ROLIGA :-)

Nu är vi framme och det är folktomt!!
Kusinen går tillbaka och ska lämna saker i bilen;
- Hur öppnar man din bil???
- Ja, står du vid rätt bil så är det bara att öppna dörren för bilen blinkar för fullt...
- Ahaa, varför har alla Volvo...

FRIDAY MORNING :-)

Go morn!!
Vaknade 5.45 rätt utsövd och pigg :-) Men så sov jag 21.30 igårkväll med!! Jag gjorde allt för att hålla mig vaken under "bilförarna".

Idag bär det av till Ullared :-) Det ska bli skoj!! Jag ska inte ha något speciellt, vad jag vet... Men jag kan ju garantera att jag inte kommer hem tomhänt! Jag ska kolla efter en stor vit lykta.

Det gäller att bli klar, ska snart plocka upp kusinen och lämna av hennes barn.

torsdag 27 januari 2011

NÖJD FÖR IDAG

Jag både dammade och dammsög innan och i helgen ska det bytas sängkläder. Simmat 1 timme och solat en liten stund har oxå hunnits med. Men nu ska jag inte göra många knop resten av dagen. Joppe kommer snart hem från Helsingborg, och ikväll är det ju Sveriges värsta bilförare så det måste jag se :-) Med tanke på det som har hänt senaste månaderna så kanske jag hade platsat där, jag med, haha ;-)

Jag käkar Marabou choklad, med kall röd mjölk, mmmmm va gott!!

Idag ha jag pratat med arbetsförmedlingen och de säger att det som doktorn vill, ska gå att ordna!! Så nu får jag vänta 1,5 vecka tills jag ska till honom igen. För jag måste ha ett läkarintyg då. Å det sa han ju sist att han va beredd på att ordna. Men jag får allt en klump i magen av det med...

Nehe, nu ska jag.... ja, va ska jag? Tömma diskmaskinen och plocka in tvätt eller lägga mig i soffan? Ikväll blir det tidig sänggång för imorn måste jag ju ställa klockan igen. Å imorn är det fredag, jihooo!! Å en helg där jag är barnledig och inte jobbar!! Kanske det blir fler såna, vem vet ;-)

Nu vet jag!! Jag ska lägga i en hårinpackning och smörja in mig. Det behövs efter bad och sol!!

FLER KLÄNNINGAR...

Jag är imponerad av Nelly.com och deras leveranstider!! Jag beställde igår och paketet kom idag ;-)
Fattar inte varför det blir så prickiga bilder... skitig lins kanske!? Men det är en ganska skrikig rosa i färgen. Klänningen har "rynk" i sig.
Usch, jag är ju ingen klänningtjej så denna åker tillbaka. Den vita som inhandlades idag, den är min stil...
Jag tycker ju de är fina ändå... men kommer jag att använda dom!?!?

NY KLÄNNING :-)

Nu har jag varit nere på Ikea en sväng, med en vän och 2 av hennes barn. Jag hittade en lampskärm till svägerskan så det va vad jag köpte...

Sen mötte jag upp kusinen, vi va och köpte min klänning. Sen fulltankade hon min bil... Hon skulle stå för bensinen imorn om vi hade min bil, men inte hade jag behövt full tank!!
Jag är nöjd med klänningen!! Undra bara vad jag ska ha för skor till....

Nu har jag gjort mig en hel balja smoothie till mig. Funderar på att börja städa lite smått, är så illa tvungen nu!!

GOOOD MORGON

Oj, jag har sovit 11 timmar inatt... Har nog aldrig hänt innan!! Jag somnade framför tvn så jag såg aldrig klart fuskbyggarna... Sen vinglade jag in till sängen och sov vidare. Men jag behövde nog massa sömn!! Imorn måste jag ju ställa klockan igen :-(

Idag ska jag till Ikea. Jag ska se om jag hittar nåt till allt småplock i badrummet. (Så Kamprad kan skicka 3% av det man handlar, vidare till vart det nu va, haha!! Fast jag ha ju rabatt på Ikea så undrar hur det gå ihop sig...)

Jag ska skicka tillbaks klänningen idag (den nedan) och så ska jag gå och prova den vita :-) Annars har jag inga planer utom simningen i eftermiddag. SKÖNT!!

onsdag 26 januari 2011

KLÄNNINGEN

Jag fick min klänning från H&M idag. Men vad säger NI? Ska jag behålla den?

TRÖTT

Det va skönt att simma idag!! Imorn är det dags igen :-) Jag va bortom en kompis en stund och pratade lite med. Det va med skönt.

Har ringt jobbet och fixat klart min tidrapport. Så nu är det med klart!!

Jag gjorde lax och blomkål till middag och så ha jag ätit nästan en halv chokladkaka till efterrätt... Det va gott!!

Jag fick en bok av kuratorn som jag ska börja läsa...nångång...vet bara inte när...


Jag kanske ska läsa den innan jag somnar? Då kanske jag somnar bums ;-)

Jag är så trött hela jag, men jag hoppas att jag håller mig vaken igenom Uppdrag granskning. Det handlade nåt om Ikea. Sen är det ju Fuskbyggarna med.

SHOPPAT

Jag hittade ju faktiskt ett par saker när jag va nere i byn. Annars hittar jag aldrig något när det är rea!!
Den här pyjamasen passar snart lillskrutten.

En topp till mig. Den va söt med fickor på sidorna. Den är svart men ljusade upp den lite.

JAG KAN!!

Jag kan!! Eller, iaf så blev utrymmet mera så nu uppdaterar jag iphonen :-)

Idag har jag pratat med chefen och hon kan se vad hon kan göra för mig. Jag är av med "team-ledarrollen" iallafall. Så nu slipper jag det. Jag ska ringa arbetsförmedlingen med bara. Men hon är inte på plats förrens imorn.

Jag har kollat lite efter kläningar på nätet, hittade 3 st som jag beställde. Men de brukar ju aldrig sitta som jag vill så de åker tillbaka lika fort. Men det är skönt att prova hemma i lugn och ro!! Jag hoppas att någon ska passa iallafall!!

Jag har ringt förskolan nu och gjort upp tider för nästa vecka. Så nu är det med fixat. Jag kommer inte ihåg om det är med jag ska ringa eller fixa... Jag tänkte mejla chefen med men jag hittar ju inte hennes adress.... Men den är lätt att fixa så det ordnar sig.

Jag ska leta fram badkläderna för om en timme ska jag ner till simhallen. Prata av mig lite med P, det kan va skönt.

Joppe är inte hemma förrens sent idag, så efter simningen ska jag göra lite lax. Han gillar ju inte fisk så jag får passa på :-)

VAD GÖR JAG???

Jag och kusinen va nere i byn och gick i lite affärer. Jag hittade en såå fin klänning!! Kunde inte bestämma mig för om jag skulle köpa den eller inte...


Nu har jag gjort nåt jag inte begriper ett skit om!! Jisses tänk om jag sabbar alltihop... Disken är full och jag skulle tömma iphonen på bilder och uppdatera den med, men då står det att disken är full i datan. Så JAG har flyttat kort till nån annanstans.... Som tur är så är det kort som redan framkallats och jag hoppas för gudsskull att de ligger kvar dit jag flyttar dom!! Tänk om jag inte hittar de mer... Jag kan för fan ingenting om datorer, men så är det ju så; JAG KAN SJÄLV... Aja, nu håller datorn på att jobba för fullt och jag håller tummarna på att jag ska lyckas...
Jag kollade och det skulle ta 23 minuter och 39 sekunder till, det är ju 6 685 kort som ska flyttas... Å det är bara såna som är framkallade... Hör ni hur det låter? 6 685 framkallade kort...

Jag va nere på banken och växlade in min "gris".



Det va ett par tusen i den :-)

När jag ska till Ullared ska jag köpa nya!!

INGA HÅL :-)

Jag hade inga hål nu heller :-) SKÖNT!! Sen skulle jag ut och betala. Så säger hon: 175:-, Jag bara VA SA DU?? 175kr svarade hon då. Varför är det såå billigt, undrade jag... Men det va nån försäkring eller va det va som betalade resten. Så länge man är 29år är det 300 i rabatt, efter det är det 150kr. Så jag sa bara, det är ju tur, för jag fyller nästa vecka :-)
Två små kisar som ääälskar barnens sängar!!
Min lille Max posade innan han skulle på barnkalas. Han va så stolt!!
Thea ville oxå posa lite :-)
Jag och Max ligger och sover i varsin ände i soffan, innan kalaset i lördags.
En väldigt suddig bild. Lite bebisgos :-)
Thea spelar musik på iphonen för sin lille syssling. Han är mer intresserad utav Thea än musiken!!
Utanför fönstret gick det 2 rådjur och en jättefin lurvig katt!! De har fin utsikt där de bor, i Olofström ;-)

Nu ska  jag ner till byn och träffa min kusin.