måndag 28 februari 2011

JAG KAN JU ALLTING

Jag säger som Lotta på Bråkmakargatan; Jag kan allting :-) Haha, ne men jag fick ju ansvaret att fixa boendet på Gotland i sommar. Men det sket sig i starten. Där finns en villa som vi har hyrt ett par gånger när vi har varit över. Men i år gick inte det för sonen hade flyttat hem och behövde huset. Aha, vi stod på noll igen. Jag har skickat över lite sms till Gotlänningarna och ikväll kom den lyckliga lösningen :-) Vi ska bo i ett hus på släktingarnas tomt. För de som bor där tar över faderns gård. Vilken jävla tur vi hade med tajmingen :-) Så det blir en Gotländsk sommar i år igen!! Jippi. Kul och träffa alla där borta igen.
Det roliga är att vi är 3 familjer som ska dit och Max, Lillskrutten och den andra familjen har aldrig varit över. Thea va med när hon va 2 månader. Sen va jag där för två år sen utan barn. Jag är ju nästan uppvuxen på Gotland om somrarna. Vi va där mååånga somrar när jag va "liten".

Jag började faktiskt tappa hoppet lite grann men det löser sig nästan alltid för mig. Jihoo!! Nu ska vi bara boka båt med. Fattas bara att båten är full. Men då vet jag ju faktiskt en som kör helikopter över... Eller va det flyg?

KALASKVÄLL

Nu sover barnen. De va himla trötta och somnade direkt... Joppes föräldrar kom i eftermiddags och vi gick på husvisningen. Ååååå vilket fint hus!! Superbra planlösning, öppna ytor, stor fin inglasad altan. Allt va bra utom priset. Det låg redan bud på utgångspriset. Men jag fattar inte varför folk tänder varenda förbannade ljus de har i hela huset + kaminen. Det va ju så varmt så det gick knappt att vara där. Försöker de dölja någon lukt?

Sen va det middag och presentöppning. Jag tog kort med kameran och de visar jag imorn. Max fick en radiostyrd bil av sin morbror och blev överlycklig!! Vi ska bara köpa batterier med. Han fick ett kastspö med :-) Så nu vill han fiska med morbror och morfar, helst igår!! De fick bärbara dvder av oss och fick prova de i sängen ikväll. Tror de tyckte det va mysigt att kolla på film i sängen. De ska ha de på semestern :-)

Nu kollar vi på Familjen Annorlunda sen blir det nog Spårlöst och sen säääängen!! Den längtar efter mig.

ÄCKLIGT ATT TRÄNA?

Jag har kommit fram till två helt meningslösa saker när jag tränade...

1: Det va helt meningslöst att torka golven innan idag för när jag hade tränat och tog av mig skorna i hallen så blev det ju äckliga fotspår på golvet...

2: Ät inte frukost innan duschen för att vänta på att svettas klart. Äta frukost till fotsvett är ingen höjdare!!

Det va de de, jag lär mig alltid nåt haha ;-)

Det ha hänt nåt med tvn, den bara brusar. Precis som när man sprängt högtalaren... Hoppas bara det är nån av alla förbannade kablar som strular. Fattar inte hur det kan vara så många kablar till EN tv... ja, å en dvd, en blueray, stereo, förstärkare, x-box, wii och en video med då ju..... Men ändå!!

Nu har jag intagit den här:
Det va inte dumt!! Nu ska jag påbörja potatisgratängen innan jag ska hämta barnen. Snart, snart är dom här :-)

GE BORT EN RÄKNING - NÅGON?

Mötet är avklarat, det tog ju fasen en timme. Men det är alltid lika skoj och träffa Trollet. Jag solade en snabbis och det va den sista på ett tag. Jag behövde lite värme, är ju så frusen. Men jag ska faktiskt göra mig en blåbärssmoothie nu för jag börjar bli hungrig. Sen ska jag ta 30 minuter på bandet innan jag börjar på middagen. Jag ska lägga fram de här;
Å sen gissar jag ju på att det är två som kommer bli glada. Där är faktiskt en för tidig present till Thea med.

Ggrrr, den roliga posten kom inte idag heller.... Men jag ger inte upp hoppet, imorn kommer det säkert!! Däremot kom det en räkning som jag ska ge vidare. Alltid roligt med dyra räkningar som det bara är att ge till nån annan ;-)

SKÖN STIL

Han har rätt skön stil den här katten :-)

DAX FÖR FRUKOST?

Efter en timmes träning hade jag ju ändå flåset uppe så då blev det en tur med dammsugaren och moppen med. Snart ska jag äta lite frukost men det är lite sent så jag kanske få ta lunch. Om 1,5 timme ska jag iväg på ett möte som jag kan tycka är lite onödigt men är det bokat så är det. Det kan ju inte ta så lång tid iaf. Sen ska jag ner och sola. Jag hoppas jag får ett roligt paket i lådan idag :-) Jag ska visa så fort det kommer!! Jag och barnen kommer ha kul iallafall.

SISTA FEBRUARI

God morgon, god morgon!! Sista februaridagen för det här året. Imorn är det mars och det innebär ju vårmånad. Undra om vi får se lite vårtecken snart :-) Så mysigt. Å mars innebär ju lite skidåkning.

Idag är det träning, möte med Trollet, husvisning, hämtning av barn, lite kalas för Max. Det är vad som står på schemat idag. Vi har fått upp ögonen för ett annat hus med, som kom ut för nån vecka sen. Bara det att det är sutteränghus och jag är ju livrädd för tjuvar och banditer och skulle aldrig våga vara på undervåningen... Men titta ska vi göra. Det vi ska se idag är ett enplanshus, jättefint med bra planlösning. Nackdelen är väl det saftiga priset på flera miljoner.... :-(

Nu är det dags att börja på dagens första "to do", träningen. Nu ska det svettas, pressas och kämpas.

söndag 27 februari 2011

INTE GÖRA ANNAT ÄN ÄTA FRUKT?

Jag läser här i Må Bra att frukt är bra. Vi ska helst äta 8 portioner frukt varje dag... Jag äter inte ens en frukt i veckan. Jo!! Jag har ju köpt grapefrukt så det har jag ätit 1,5 i helgen. Men annars, aldrig...


Så här står det;


ÅTTA äpplen??? Går det lika bra med äppelpaj?

SLAPPA SLAPPA SLAPPA

Vilken riktig slappehelg detta har varit!! Jag gick 30 minuter på bandet idag och det är den största ansträngningen denna helgen. Jag har börjat läsa i Sockerboken och jag kommer fastna i den. Jag har läst så mkt i det att här är inget godis till Solsidan iallafall. Mitt socker för veckan, fick jag i mig igår... Fast jag äter skorpor med varm choklad och det är väl inte bättre det?

Mamma va här och lämnade hennes hemmagjorda pizzasallad. Den är så underbart god!! Resten ska jag njuta av imorn.

När jag låg i badet såg jag en skugga utanför fönstret. Det va en leverans med paket till Max. Han kommer bli glatt överraskad imorn när de kommer :-)

Imorn börjar barnveckan med allt vad det innebär. Det ska bli så himla skönt att få hem dom igen. Jag saknar mina busungar!!

SOCKERBOMBEN

När jag va nere och köpte mitt nässpray hittade jag så rätt så rätt;





Jag köpte tidningen Må Bra och fick denna boken på köpet. Den ska läsas!!

GOTT Å FÅ SOVA

Det ser ju regn-grått-trist ute. Å så blåser det och blir ännu kallare. Det va skönt med en lång sovmorgon!! Nu har jag sovit timmar som blir över för nästa vecka med :-) För när barnen är här, då sover vi inte bort tiden!! Som det lät då...

Jag har iaf hunnit med frukost och en skrubbdusch. Vi ska ut och kasta burkar, glas och skräp. Eller, vi och vi... Joppe ska, jag ska köpa nässpray och sola under tiden.

Igår ringde hans telefon för jämnan så jag pendlade mellan soffan och köksbordet igår. Jag slukade en cola och nästan en hel godisskål.... + chips... Så nu är det slut på godisätandet tills...ikväll... Jag måste ju äta upp det sista så jag inte går och småäter hela veckan. Jag behöver nig få bort mitt sockerberoende. Ne, jag är inte beroende, men det är jävligt gott!!! Mmmm, massa E-nummer, haha.

lördag 26 februari 2011

FILM

Vi har varit nere och hyrt film. Så efter Välkommen Åter blir det I Rymden Finns Inga Känslor. Chips, godis och cola står på menyn. Det blev älgstek och champinjonsås innan idag, sås är ju så gott!!
Å jag antar att den här krabaten ligger på min mage ikväll:
Det söta lilla huvudet till den stora tjocka kroppen.... Han ser för rolig ut, men han är supersnäll och jättekelen :-)

MERA MAX

Jag fick lite kort överskickade av en kompis, på Max när han va liten. Jag har ju inga i datorn, bara i massa album :-( Men jag har ju huuur många album som helst så det gör ju inget i o för sig.
                   Max  3veckor gammal.
2,5 månad gammal. Försöka hålla upp sitt huvud.
3 månader och en liten klump :-) Han va så gosig så!!
Thea ett par dagar efter sin 2årsdag. Då började hon få lite hår iaf :-)
Här är grabben ett halvår och går på babysim. Han har Theas gamla badbyxor på sig....

SOFT DAG?

Vad ska jag göra idag? Jag ha inte stigit upp än så jag ska ligga och dra mig liiite till. Vi ska ut och gå en runda under dagen, om inte beredskapstelefonen ringer allt för mycket. Ikväll ska vi hyra film. Det blir en lugn och skön dag. Men allt kan ju ändras så jag ska inte ropa hej än... Jag menar, jag känner ju mig själv rätt bra.

fredag 25 februari 2011

PROPPMÄTT

Lika fort som jag åkte, lika fort är jag hemma igen känns det som. Ett par timmar av mat, prat och skratt gick fort. Sen åkte vi bort till Time och köpte lösgodis. Asså, jag fattar inte att jag alltid ska överdosera godis. Jag har köpt hur mkt godis som helst känns det som. + Cocacola light. Jag åt Spätta, som alltid på Sorello. Å nu godis/chips och dipp. Pyjamasen och täcket är på. Slökollar på På Spåret.

Joppe har beredskap denna helgen och vi hade funderingar på Skummeslöv. Men det få nog va till en annan helg. Det lär inte bli av förrens fram emot april/maj känns det som. Fast mig gör det inget, det är ju lite varmare då. Men jag tycker det blåser så mycket där, alltid, så det blir ju ändå kallt. Tacka vet jag min varma hörna på baksidan här utanför ;-)

VÄNTAR

Nu är jag redo, jag väntar på P som ska hämta upp mig. Sen blir det Sorello och fisk till middag.


Men sen blir det soffan med chips som sällskap när jag kommer hem. Jag tror inte det blir så sent så jag ska in och köpa lite lösgodis med. Joppe är iväg på AW-fest ikväll så jag har soffan för mig själv. Fast där lär ju vara två lurviga vänner och bråka om uppmärksamheten!!

NE, NU FÅR JAG GE MIG!!

Nu får det va bra för idag!! Med träning alltså... Jag frös så jag tänkte att jag kunde ju ta en stund till på bandet. Men denna stunden varade i 40 minuter.... Å förra stunden va på 60 minuter.... Men jag fattar inte varför jag fryser jämt. Vi har 24-25 grader inomhus alltid och ändå fryser jag. Så det är ju tur jag har bandet att värma mig på när stunderna faller in. Jag tycker inte om att gå med flera lager kläder inomhus så jag vill ha värme. Tur vi inte betalar elen själva....

Jag ska ta en sista dusch snart. Ikväll ska vi till Sorello, jag och ett par tjejer. Så jag får väl kleta på lite mascara, det har varit skönt att slippa det resten av dagen, men så har jag sluppit visa mig för nån med ;-) H ville jag skulle möta de i byn innan och tyckte jag skulle vända hem igen och hämta "ansiktet" som hon sa.

MÖR

Jag är alldeles mör i kroppen. Jag tränade rätt hårt 1 timme imorse. Å det känns nu kan jag ju säga. Sen va jag nere och solade en megasnabbis. Nu tror jag att jag ska äta nåt och sen ska jag lägga mig i soffan och läsa. Jag ska nog ta på mig pyjamasbyxorna igen och bädda ner mig riktigt under täcket. Å kanske sova en liten stund. Det hade varit skönt!!

SÅ GULLIGT

Jag tog in tidningen nu och titta så gulligt kuvert det låg i brevlådan :-)
Vad glad Max kommer att bli på måndag när han kommer och får se det!! Så gulligt gjort av den det är ifrån.

GRATTIS ÄLSKADE LILLA BARN

Godmorgon allihopa!! Jag har pulat lite och försökt få fram kort på Max som liten. Han fyller ju år idag :-) Ett jättegrattis till min älskade lilla gosse på 4årsdagen!!
Tänk att det är hela 4 år sedan vi var ute och åkte pulka med H och familjen!! Vi var ute på förmiddan och sen va det tal om våfflor.. Men Thea behövde hem och vila, jag med. Jag hade ju haft massa sammandragningar sen en vecka tillbaks. Så vi åkte hem, jag la mig och skulle vila en stund och började det dra ihop sig i magen, det som alltid slutat när jag lagt mig... Så jag började bli lite nervös. Pratade en sväng med H som tyckte jag skulle ringa barnmorskan, gjorde det o de sa vi skulle komma in om vi ville.... Sen fick jag ringa pappa och säga att de fick komma och hälsa på en annan dag. Sen fick jag ringa mamma som fick komma och passa Thea. JAG skulle ju bara gå på toa sen skulle vi åka. Kom fan inte från dass... Vattnet gick. Thea blev orolig och fick vara med mormor med make i köket. Pappan fick prata med BB, jag fick hjälp ner på golvet o sen kom huvudet.... Gossens mormor fick komma inrusande och ta emot den lilla gossen ;-) Han ville inte andas och va alldeles blå. Ambulansen va larmad men kom en kvart efter han va född. Vi fick gossen att skrika och sen fick han ligga under filtar på min mage. Där låg vi, på ett kallt klinkersgolv... Ringde pappa som nog blev aningens förvånad. Ringde H o sa att det va väldigt tur vi inte va hos dom och åt våfflor, då hade han ju kommit på deras golv... Hon va tvungen o stanna bilen för hon höll nog på o svimma när hon hörde lite gny ;-) Thea kom in och bara gapade "BÄÄBIS" sa hon och satte sig på knä jämte honom. Sen skulle vi åka iväg med ambulansen och då backade de in i elskåpet haha. Men tillslut va vi framme på BB, kändes väldigt konstigt måste jag ju säga, komma dit o bebisen va redan ute... Men allt gick bra!! Sa ändå till barnmorskan veckan innan att går inte vattnet innan och det inte gör ondare än vad det gjorde med Thea så kommer bebisen komma hemma, och så blev det ;-) Så Max och hans mormor har en alldeles egen speciell relation!!
                          En alldeles nyfödd Max.
Tillslut kom han till BB och fick sova ut.
Han hade en jättestolt storasyster!!
Han växer och växer.
En redig liten dregelpelle va han
Han älskade sin napp och snutte överallt annat :-)

torsdag 24 februari 2011

DET HÄNDER ALLTID NÅT

Nu är bilen besiktigad... När bilen va uppe i luften på den där grejen, då började bilen rulla... Jag drog efter andan, ganska högt, och besiktningsmannen blev nog med lite nervös. Han fick stopp på bilen och tog ner liften och backade bak bilen. Sen rullade den fram igen. Han fick fylla på luft i däcket och sen stannade bilen kvar. Men den gick inte igenom ändå. Handbromsen på ena sidan bak ska fixas. Å så hade jag fel färg på blinkerslamporna bak... Men det ska fixas innan vi åker till fjällen :-)

Sen for jag hem och tog en rask promenad på bandet. Å sen gick jag och mötte Joppe när han slutade. Idag va jag ju bara tvungen att gå till Apoteket. Det har jag dragit på i 1,5 vecka och idag va jag tvungen för mitt sista "natt-piller" togs igårkväll. Det är tur jag är ute i god tid...

Nu har jag suttit med räkningarna... Det va inte lite den här månaden. Men så fort som de här dagarna går så är det snart en ny löning ;-) Vi gör en boendekalkyl på mååånga miljoner, vi ska på husvisning på måndag igen. Men den säger faktiskt att vi får ihop det mer än väl!!

Nu blir det lite mat. Ikväll börjar ju Lyxfällan igen :-) Så det blir det och Värsta Bilförarna ikväll.

JA, VAD SKA JAG SÄGA??

Jag och P va nere i byn och käkade frukost. Det blev räkbaguette med Loka citron för mig. Lattemaskinen va sönder :-( Jag tycker de där maskinerna krabbar alltid när jag vill ha latte!! Jag hade inte bestämt mig för hur bilen skulle tvättas. P tyckte ju nere på AP-däck, där va det billigt och man gjorde det själv. Det va ju mest bara att spola av bilen. Men det är ju så in i helvetes kallt så jag tyckte nog vi skulle ta på Ikea Aktivitetshus iallafall. Där körs bilen bara in och så vips är det klart. Vi körde bak och stod och kollade på hur han gjorde, som va före oss. Sen gick vi in o skulle betala. Fick förklarat för oss igen hur vi skulle göra och att porten kunde vara uppe, haha. Så började jag ju känna efter och fick lite smått panik, VAR ÄR MINA BILNYCKLAR? Då va de ju kvar i tändningslåset med hund, väskor och plånbok i bilen. Smart!! Så vi skyndade tillbaka och allt va kvar. Jag körde in bilen i tvätten. Just då satte sig en annan kille i bilen och började smälla på ratten lite otåligt, vi väntade på att han skulle köra så vi kunde börja med bilen. Men ne, då stod han ju i kö. A, så vi spolade av bilen och gick och ställde oss i rummet brevid medans tvätten jobbade. Sen skulle jag hem och sätta på motorvärmaren, när jag tryckte i kontakten så pös det, precis som luften gick ur däcken... Men det hände inget med däcken... Å inte med motorvärmaren heller... Så nu står den där ute med sladd i och motorvärmaren på men den funkar nog inte. Men på 2 timmar kan den väl inte frysa!? Eller 1,5 timmar blir det ju. Jag får ut och värma till den lite sen. Men iaf, nu är bilen ren och jag slipper köra med solglasögon på :-)
Å jag och P har lärt oss hur en biltvätt fungerar, efter 30år...

1 ÅR

Bloggen fyllde ju 1år igår :-) Det glömde jag... Men en tårta kan den ju få!!
GRATTIS till dej :-)

Nu väntar jag på P vi ska och käka frukost. Sen ska vi tvätta min bil haha. Så nu ska den bli ren. Sen få den väl stå med dörrarna öppna tills jag ska använda den.. eller inte, tänk om de inte går att stänga istället... Desto senare vi tvättar den desto bättre :-) Sen får den stå i carporten tills den mjuknar och gör som jag vill. Jag behöver ju inte den förrens måndagkväll egentligen.

MYSSTUND

Å va vi ha det mysigt jag och Sambo. Han är jättekelen. När jag vaknar brukar jag släppa in honom hit för jag vet att han vill ha lite kli innan jag stiger upp. Å jag drar mig för att gå upp. Men jag ska, snart. Det få bli lite kaffe och en lat takt på bandet. Men först ska jag ställa mig på vågen och så ska jag ta fram måttbandet och snegla lite på det. Bilen skiter jag nog i... Men det va som C sa, jag ha ju faktiskt fått hennes motorvärmare. Men Joppe envisas med att den kan frysa ändå sen om jag inte ha motorvärmaren varje gång... Jag vet inte än hur jag gör...

onsdag 23 februari 2011

SKITIG? REN?

Idag har vi fått jobba lite själva på Ömsesidig Respekt. Det är såå lärorikt det här!! Jag ångrar inte en sekund att jag anmälde mig till det.
Jag har ett barn som ofta säger "jag äter inte det, det är äckligt". Å då ska jag ju på ett lite pedagogiskt sätt bekräfta barnets känsla och sedan få det att äta. Å förklara att det inte är okej att klaga vid varje måltid innan det har smakats.

Å en annan positiv sak med ju, biltvätten!! Jag ville ju att Joppe skulle åka och skicka in bilen i biltvätt ikväll... Den är ju skitig upp på rutorna ju... Men då försöker han tala om att är det så här många minus så kan jag inte öppna dörrarna imorn, om den har tvättats ikväll. Neee, klart den torkar, den står ju i carport, tycker ju jag då. Nej den fryser, säger han. Mm hmm, muttrar jag iväg. Biljävel som ska va "grå" just nu, egentligen är den ju blå. Det är ju pinsamt och besiktiga en grå bil!! Så åkte jag iväg på utbildningen och då kommer min genialiske vän H och säger att jag kan ju skicka in den i tvätt imorn!! Jaaa, det måste jag ju säga till honom att han kan ju göra det imorn!! Vilken idé!! Gå in och håller på o skrämma halvt ihjäl honom för han dammsuger ju, Vet du, säger jag, H sa att bilen kan ju tvättas imorn så är den ren till besiktningen!! Men då fryser den ju sen ändå, säger han. A men va faaaan säger jag, spelar det nån roll? Jag ska ju inte köra nånstans på fredag ändå... Men egentligen, vem fan bryr sig om jag kommer med en grå bil imorn? Förmodligen bara jag. De har väl sett gråa bilar förr? Annars om de ha synpunkter på den skitiga bilen, då kan jag ju sträcka på mig och säga på ett vuxet sätt "Hörrdududu, det är faktiskt mååånga minus ute och tvättar jag bilen, då hade jag inte kunnat komma hit, för då hade dörrjävlarna frusit fast"!!
Ska jag skita i skiten eller ska jag tvätta, det är frågan. För vems skull tvättar jag? Förmodligen min egen så jag inte behöver ha solglasögon på när jag kör genom byn, ifall någon skulle se mig...

SVETTEN LACKAR

Asså undra om jag inte ha lite ADHD eller nåt. Jag skulle ju vila men fick ett ryck och ställde mig på bandet igen. Jag pressade rejält den här gången så svetten lackar, bokstavligen!! Men nu är jag nöjd!! Om två timmar är det föräldrautbildningen och innan dess ska jag duscha och göra soppa. Min goooda soppa, har faktiskt inte gjort den nu på ett par veckor... Men det är mkt vitkål och starka kryddor. Jag får äta liiite innan utbildningen och desto mer sen... Jag som köpte skorpor som jag ska ha till Efterlyst. Det är ju så gott. Det och varm choklad :-)
Jag lyssnade på ItaloBrothers när jag tränade. Skitbra!! Jag gillar Radio Hardcore. Perfekt träningsmusik!! Jag vet ju inte hur jag ska sätta ihop en egen träningslista ännu, men jag ska ta hjälp snart!!
Pia, du kan ju sånt här med tekniska saker, så kom gärna hit och hjälp mig när du har tid ;-)
Fan, jag måste ju tvätta bilen.... Men det är ju så kallt. Men besiktningsmannen kommer ju inte kunna ta i bilen förrens han är svart... Det va det jävligaste va bilen blev skitig igår när vi körde till Malmö, kan jag ju säga!! Men om bilen tvättas och står i carport kan det väl inte va så farligt?

REA

Nu har jag varit på bokrean men köpte bara två filmer. De kan barnen ha när vi ska på semester. De ska ju få bärbara dvder i födelsedagspresent. (Thea får sin i förskott.)
Jag köpte två filmer till barnen och en tidning till mig. Jag har nämligen gjort en deal med mig själv. Att jag lagar maten tills Joppe kommer hem så får han dammsuga ikväll tills jag kommer hem :-) Jag får alltid bäst svar när jag dealar med mig själv, haha. Jag ska bara tala om det för honom med.  Så i eftermiddag ska jag lägga mig i soffan och läsa.

Jag hittade ju inga roliga böcker på rean så jag va inne på Adlibris och beställde lite böcker. Det blev några olika till barnen och en till en vän, men jag har redan glömt om jag beställde nån bok till mig själv... Detta minne...

Nu måste jag ha nåt i magen sen blir det lite vila.

!!

Precis innan jag hann börja träna så ringde telefonen. Det va en väldigt trevlig tjej. Hon är den nya chefen på mitt "gamla" jobb. Hon ville veta lite saker om en grej som hänt, för nu äntligen skulle det tas tag i!! På tiden kan jag ju säga... Hon är nog inte att leka med och kommer verkligen sätta folket på plats. Vilket kommer behövas. Hu, jag kan ju bara tänka mig in i hur det kommer bli.

Jaja, nu är träning och mat avklarat så alldeles snart ska jag ner och handla, kolla lite bokrea mm.
Jag håller på och pular med mina kort fortfarande, nu har jag iaf lagt de jag ska framkalla från Holland/Frankrike i rätt mapp. Mycket kvar....

UTSÖVD

Jag ska ju inte klaga, sov 10 timmar utan att vakna en enda gång :-) Det händer sällan. Är nästan alltid uppe minst en gång...
Nu värmer jag upp mig med en kopp kaffe, sen ska jag upp på bandet.
Å det är ju så fint ute, men i solen visar det
-6,9 grader så det är ju riktigt kallt ännu. Snart kan jag ju sitta ute i min hörna igen :-)

tisdag 22 februari 2011

VECKANS BROTT

Vi är bänkade framför Veckans Brott. Kollade på Sofias Änglar innan, jag har aldrig sett det innan men det va bra.
Jag fick middag när vi kom från Malmö. Det blev köttfärsgratäng. Jag fick ju höra det, att jag har en "hobbykock" hemma och fick ofta maten lagad till mig ;-) Sen blev det lite fix, prat och kortspel.

Imorn ska jag inte ställa någon klocka!! Mitt måste imorn är Ömsesidig Respekt på kvällen. Handla + jogging/walking ska jag göra med, men inget måste. Jag har pratat med en arbetsgivare idag med och ska gå in med ett litet "brev", inget märkvärdigt. Bara visa vem jag är.

FIRAR

Nu har jag lagt ut annons till lilla gossen. Det kommer i tidningen på fredag.
http://annonsera.smp.se/cgi-bin/webbase/WBClient.exe?Template=WebBaseSimpleFlowInfoTemplate.htm&GetOrder=GetOrder&Language=eng&OrderNumber=0000178933

UTFYLLNAD?

När vi fick våra matkassar sist så fick vi en chokladkaka med... Det stod inte choklad i ett enda recept. Jag vet inte om det va för utfyllnad eller vad? Jag tänkte jag skulle testa den nu, när jag ändå sitter här och väntar på svägerskan som är inne hos Monica och få veta sitt.



SPÅTANTEN

Nu har jag varit inne en bra stund!! Nästan två timmar.

Jag skulle hälsa till min mamma att hon hade köpt fina glasögon :-)
Sen pratade hon lite om min kusin med familj.
Om min lillebrors nya hus och om snickaren i familjen.
Om min inre obalans och om min stora kärlek. Hon har sagt det förr och sa det igen, att jag hade ju passat sååå till förskolelärare eller lärare, men ne, jag hade ju ingen lust att läsa överhuvudtaget så det gick ju inte. Så rätt hon har!! Jag sätter mig inte i skolbänken om det inte är nåt som jag vet att jag vill till 110%.
Sen ska det bli lite släktnyheter.
Hon berättade lite om barnen och deras situation. Å en sak hon vill jag ska testa där, och det ska jag!!
Hon pratade om Thea och hennes hästprat och simskolan.
T o m spåtanten sa att nu räcker det med flera kalas för att någon fyller år. I fortsättningen blir det ett kalas och de som kommer de kommer. Resten kan vi skita i, haha. Sen hade hon lite tankar (som hon pratade högt om) om en.
Sen pratade hon om min vän och hennes oro, men du, det ordnar sig!!
Jag ska inte va så pedant och jag skulle inte städa mer än två ggr i veckan, sa hon.
Å för att få bort min ångest och hjärtklappning ska jag sjunga...
Vi har hus- och familjeplaner. OBS - sa spåtanten!!
Hon tyckte inte alls att jag ska "lära mig" dricka vin för då sover jag ännu sämre...

Hon berättade mer men det behåller jag för mig själv!!
Jag skrattade gott många gånger. Hur hon kan sitta och säga allt rakt ut och inte känna mig :-) Å veta allt och så mycket.
Å jag vet va jag ska hem och leta efter mina borttappade papper. De ligger på det enda stället jag inte letade i, men jag flyttade på det :-)


Nu sitter jag och kollar på Turning Tourso eller vad det heter. Shit va fönster att putsa...

MALMÖ

Nu sitter vi i Malmö utanför spåtantens hus. Det är ju stört omöjligt att hitta parkeringsplats. Svägerskan och Lillskrutten sitter kvar i bilen och inväntar lapplisan. Vi körde ju rundor efter ett mc donalds med men vi sket i det till slut och köpte med oss en grekisk sallad istället. Å tanten skickade inte med bestick - tack...
Jag håller på och pissa ner mig så jag måste låna toan direkt!!
Nu ska jag gå in på våning 5....

GOD MORGON!!

Gu va skönt. Ställde klockan på 6.50 för att hinna med att motionera idag. Sen dusch och frukost. Jag ska snart åka till vårdcentralen men jag känner inte för det. Jag ska föreslå att det är färdigpratat nu.

Jag ska se om jag hittar en ny mascara när jag ändå ska gå runt i Malmö. Vi ska ju inte vara inne i stan men det finns köpcenter dit vi ska. Jag börjar bli lite nervös. Undra va hon kommer berätta idag...

måndag 21 februari 2011

KVÄLLNING

Soffläge med kli på fötterna - det bästa!! Ikväll har resesällskapet, som ska med till fjällen, varit här. Nu vet vi iaf vad vi ska äta den veckan...nästan iaf. Det kommer bli skoj!! Det ser vi fram emot.

Gick ut en sväng innan för att posta ett brev som va tvunget att bli postat idag. Postade jag det? Det låg kvar i fickan när jag satt och drack latte i godan ro. Det va bara att ila upp till posten för där brukar de ju tömma lite senare. Så stod det 18.00 på lådorna. Jävlar. Men så såg M genom rutan och började "prata" genom isolerade fönster. Jag förstod iaf att jag hade grym tur, de hade inte hunnit tömma!! Så nu är sista lönelappen påväg.

Jag joggande en runda i vardagsrummet. Perfekt att titta på nyheterna samtidigt!! + att få middagen serverad efteråt :-)


Så jäkla gott ihopaplock ur kylen. Kyckling, morötter, palsternacka, broccoli. Det va starkt men gott!!

Snart ska jag i säng. Det blir upp tidigt imorn. Jag tror att jag ska ta en runda på bandet innan jag ska till, vad kallas det? Hjärnskrynklare? Jag ha ingen aning. Men till vårdcentralen ska jag. Sen hem. Då kommer svägerskan och lillgossen och vi beger oss mot Malmö. Jag behöver nog va någorlunda pigg iaf. Jag måste fråga henne vart mina papper ligger. Jag ha lite andra frågor med, men de säger hon väl svaren på innan jag hinner ställa dom.

SORTERAT MED FIKAPAUS

Vilken lugn och skön eftermiddag vi har här!! Jag började rensa upp bland alla mina papper och gamla räkningar. Avslutade den gamla pärmen och började på en ny. Så nu är alla papper så fint insatta... Tills det kommer nya...
Mitt i sorterandet fick vi fikagäster. Det va trevligt med paus och sällskap :-)

Om en timme åker barnen :-( Så nu har jag den här ställningen;


Kaffe i handen och vi kollar på Bondgården.

Så fort barnen åker ska jag gå ner och posta ett brev. Det sista nu innan jag kan släppa jobbet helt.

Meningen med mitt sorterande av papper va att jag skulle hitta mina papper från spåtanten. Men det gjorde jag inte. Jag vet ju endel saker som hänt som hon sa. Några som gifte sig och skiljde sig. Hon har nämnt Joppes namn för mig innan jag träffade honom. Bl.a.

VI VA BORTA OCH VÄNDE

Barnen va på dagis en blixtvisit. Jag har varit hos doktorn och hos arbetsförmedlingen. Det sistnämnda tog 2 minuter. Så nu är jag inskriven där.

Vi håller på att lagar lax i ugnen. Snart blir det middag och sen blir det "utflykt". Barnen ville ha utflykten i vardagsrummet framför Bondgården. Den filmen är populär. Så vi ska göra varm choklad och hälla upp på termos och packa ner i ryggsäcken + kakor. Sen ska vi sitta runt bordet på små stolar och Max på sin väska.
    Smulan tog sin bästa plats igår när hon var här :-)
Max äter lite tårta men han va inte överförtjust i den. Konstigt när det va glass/gräddtårta.
Sen va det lek. Hörselskydd och ryggsäck på, sopbilen fick vara jaktbil.
Jag och min blivande lilla Gudson. Jag har tonat ner bilden en aaaaning. Håret såg ju inte klokt ut......

FÖNSTERTITTARE

Jag har en urgullig liten fönstertittare :-)





Det är inte lätt när en del inte vill ha solen i ögonen under frukosten. När andra vill titta ut och ha koll på allt och alla.

FRUKOSTFÖRBEREDELSER

Det kokas gröt här, mannagrynsgröt till ena och havregrynsgröt till den andra. Meningen va en ledig dag här men jag ska till doktorn. Antingen blir det hem efter det eller till arbetsförmedlingen. Det vet jag först efter doktorsbesöket...

Jag vaknade inatt av två som pratade i sömnen. Max ville att jag skulle bära in honom till hans mormor hörde jag. Annars brukar det va jag som pratar...

söndag 20 februari 2011

SLUT PÅ VECKAN

Nu är denna helgen snart slut. Vi är nöjda, men trötta :-) Imorn ska vi ta jaktryggsäcken, packa ner fika och gå ut i trädgården.

Snart börjar en ny vecka. Jag hade ju glömt att jag skulle till Malmö. Såg det i kalendern "på riktigt" i veckan. Det är dags för spåtanten. Jag undrar va jag ha gjort av mina gamla papper som jag fått hos henne. Men det ska ju bli spännande och se vad hon säger den hör gången. Det har ju hänt en hel del som hon sagt förut...
Sen ska jag ut och käka med tjejerna. Å lite annat.

Nu börjar snart Solsidan.

GUDMOR :-)

Idag har Lillskrutten varit här med sin familj. Broder nr 2 va oxå här. Max blev överlycklig när han öppnade sin present. Jag tror den kommer sova i hans säng inatt!!


En jakt och fiskeväska!!! Han har packat den med hörselskydd och pistol.


Jaktmössan fick han av sin morfar och sambo.

Jag har pratat med Lillskrutten. Ibland är han väldigt pratsam men idag mös han mest. Jag ska få den stora äran att bli hans gudmor :-) Vad glad jag blev!! Det kom en liten tår. Så vi ska bära honom på dopet och göra allt för han inte ska börja gråta ;-) Det ska nog gå finfint.

SOVMORGON OCH FRISKLUFT

Idag vaknade vi inte förrens 9, det va skönt!! Upp på bandet en sväng, frukost och sen gick vi ut en runda.


Max tog "jaktpauser" och satte sig ner och sköt lite.


Thea va pirat.


Vi hittade lite is och kollade om den höll.


Sista stoppet blev på lekplatsen.





Snart kommer ett par bröder, en sambo och en bebis. De ska fira Max. Han ska få present av oss med sen.

Nu ska jag börja med maten.

lördag 19 februari 2011

NU - FILM

Nu är kalasandet slut för idag. Barnen sover och nästintill jag med... Men vi ska kolla på Shrek den 3e filmen nu. Så jag ska ta på mig ett par glasögon strax. Få se hur länge jag är vaken. Mamma och make åkte hem för en stund sen och jag tror de va rätt trötta de med...

Nu avslutas kvällen så här;


Å så sänder jag en tanke till min vän som opererats idag!! Han ringde innan och va lite medtagen... En kram till dig!!