tisdag 31 maj 2011

SUUUG!!

Åh, jag fick ett enormt sug efter brieost och oliver :-)


Så gott så gott!!

KALASAT

Nu har vi kalasat + stooorhandlat. Joppes systerdotter fyller två år idag. Av oss fick hon en gräsklippare med uppsamlare, badring och badboll. Hon gick runt med gräsklipparen hela kvällen så den blev en klar favorit.
Jag känner att jag snart ska krypa ner. Imorn ska jag hälsa på kusinen, det va ett tag sen sist. Vi har endel att tjattra om och så ska vi ut i skogen. Bara gå och gå, så skönt!!

DET GÅR BRA NU

Vi kom fram till, doktorn och jag, att nu mår jag ganska bra igen :-) Jag ska fortsätta att hålla min kalender ganska tom och inte som den sett ut från hösten tills i söndags!! Men nu är det inte så många födelsedagar längre så nu går det nog hyfsat.


Men om en halvtimme bär det iväg på 2-årskalas. Hoppas hon blir glad för sina sommarsaker :-)

LOVELY WEATHER

Vilket underbart väder vi fått!! Jag tycker ju att det är skönt att det blåser för annars hade jag smält... Det är ju inte direkt några kalla vindar heller :-)
Nu har jag varit på information och skrivit på papper. Å nu ska jag till doktorn. Sen hinner jag hem en runda till solen igen :-)

SOLA SNYGGT...

Mitt besök hos sjukgymnasten slutade i lite tejp.


Vi ska se om det hjälper. Han tejpade bara ena benet för att se om det gör någon skillnad. Det blir en snygg solbränna nu ;-) Jag ska ha det på tills det trillar av. Det ska inte överansträngas men jag får jogga ibland, helst cykla. Jag måste förresten göra mig av med mina nya Easytone, mina fötter gillar inte de. Så med sorg ska jag sälja dom :-(
Nu ska jag läsa tidningen och koppla av lite.

NJUTER AV LUGNET

Vaknade med ett ryck när klockan ringde. Jag ville ju sova mer för jag va mitt i en spännande dröm.
Nu sitter jag ute och njuter av lugnet, äter frukost och funderar lite. Om en liten stund måste jag sitta på cyklen. Jag ska till sjukgymnasten. Sen i eftermiddag går det i ett, det ska ner och skrivas anställningspapper, till doktorn och födelsedagskalas. Men jag har en liten stund på mig att fixa middag och njuta i solen. Jag blev erbjuden lunch på Thai och sen leta present, men känner att jag inte hinner. Min propeller som sitter i halsgropen spinner för fullt så att jag ska kunna hålla huvudet över vattenytan. Jag måste säga nej mera och prioritera. Mest prioritera!! Nu är det snart långhelg och vi har faktiskt bara två grillkvällar inplanerade. För ett par månader sedan hade jag haft hela helgen bokad med allt möjligt, in i minsta minut... Det gäller ju att va effektiv, eller? ;-)
Nepp, nu måste jag bli klar, första anhalten väntar att bockas av från listan.

måndag 30 maj 2011

UNDERBART VÄDER

Ååå lite irriterande att jag inte kan kommentera inlägget under... Men jag förmodar att proteinpulvret är skitäckligt, det brukar ju inte va gott. Men jag ska se om jag kan blanda i ett par matskedar i mina vanliga smoothies.

Här har vi varit ute på långpromenad efter att barnen åkt. Men innan de åkte va vi på ett par lekplatser till. Idag va de på lekhumör.


Fikatajm


Sen nu i kvällningen gick vi en runda vid sjön. Jättefint och varmt.





Vattnet va inte speciellt skönt...
Vi pausade hos Joppes syster, på hemvägen. Pratade lite om imorn och lite vegetariska rätter.

Nu blir det en varm dusch sen tro jag allt jag kryper till kojs.

PROTEINER

Nu har jag varit inne på Anna Skippers sida och beställt protein. Jag ska kolla igenom hennes sida någon dag för lite recept på smoothies mm. Hon hade nån detox med och det är jag sugen på, fast då kan ju inte någon va i närheten av mig!! Jag ska ta och läsa igenom allt noga typ imorn...

LEKPLATSEN


Vi åt preciiiis innan vi gick men knappt hit innan de va hungriga på fika ;-)

POWERWALKAT

Barnen cyklade och jag tog en powerwalk. Det va verkligen power!! Det gäller ju att hänga med i deras cykelfart så rundan tog faktiskt bara 5 minuter längre till att gå än att jogga.
Nu är laxen i ugnen och jag ska duka ute. Sen har jag lovat barnen en tur till lekplatsen en bit bort. Vi ska ha saft och negerbullar med oss, lite myspys får vi ha på denna måndag.


STUM

Jag fick precis ett mejl från dagis. Jag läste det flera gånger, jag blev alldeles stum... Den där jävla sjukdomen har smugit sig fram. Det kan verkligen drabba vem som helst och när som helst. Det stod i mejlet, att imorn, ska barngruppen få veta. Hur kommer de reagera? Alla föräldrar kan ju räkna med massvis med frågor sen. Hur ska den berörda berätta? Undra om jag själv hade kunnat sitta där och berätta det för alla utan att börja gråta. Det tror jag knappast. Å hur reagerar barnen då? Å jag tänker på ett barn, som gått igenom döden nära sig, två gånger på ett år och som alldeles nyligen varit orolig över sin egen mamma. Hur tar det barnet detta? Vad ska jag säga när jag träffar den näst? Jag har ju dock vetat i ca 30 år vem människan är och haft samma relation till människan innan, som Thea har idag.
Ne, fy fan va livet är orättvist!!

JAAA!!

Jippi, äntligen är solen tillbaka!! Yes :-)
Jag fick lite sovmorgon här och det är ju inte heller fel. Barnen är ute och leker och jag ska fixa frukosten. Vi ska sitta ute på soldäcket och äta. Det gäller ju att passa på ;-)


Jag har gjort min efterlängtade macka med sallad, salami och brie. Så nu ska vi snart ut med brickan.

söndag 29 maj 2011

NU...

...kom Joppe hem efter att ha städat klart efter festen. Det tog sin lilla tid ;-) Med sig hade han en fin bukett med blommor


Rosor och liljekonvaljer, så fint!!


Jag skickade iväg honom till maxi och handla lite tills imorn. Jag blev så sugen på grovt bröd med sallad, salami och brieost på. Det ska jag ha till frukost och jag kan nästan längta efter det :-)

TREVLIGT KALAS

Nu är vi trötta och ligger i soffan, barnen och jag. Vi åkte ett par timmar tidigare än kalaset började. Gjorde klart allt som återstod. Sen kom alla gästerna och vi åt och åt. Men sååå gott!!


Bara kaffebordet va ju enormt. Chokladtårta, ananastårta, nötrulle, kakor mm. Max somnade på vägen hem och sen grät han bara i stort sett för han är så trött. Nu ligger han i mitt knä och sover. Jag ska strax bära in honom i sängen. Jag och Thea ska titta på Bröderna Lejonhjärta.

NU KÖR VI


Thea har sin Kajsa med och hon är fastspänd. Max har sin jaktryggsäck med och full med leksaker!! Det lär inte gå någon nöd på dom idag iaf.

SÖNDAG


Det får bli skjorta idag.


Usch, lite seg är jag allt idag. Ska dricka massa vatten nu innan vi ska åka.

MORN

Så, då är vi på benen igen. Vi ska äta frukost och göra oss klara för idag ska vi på 60-årsfest. Joppes mamma fyller år och vi ska hjälpa till med vad det nu var...

Igår va det skoj!! Tack så mycket familjen B!!


Jag exprimenterade igår och det funkade!!

lördag 28 maj 2011

BUNKRA

Det gäller och samla på sig. Det är ju synd och slänga...

SNART SÅ


Det gäller nog att klä på sig, det är utomhus och där finns tak, men inga väggar... Tur Max kommer sen med sin packning från inatt, han har kläder så han reder sig iaf :-)

PAUS....

.... Mellan kalasen. Men vilket kalas, vilka barn!! Det märktes knappt att här va så många barn, de lekte och va jätteduktiga. Verkligen supersnälla!! Vilken skillnad på barnen med, förra året va det något barn som va blygt och försynt men inte ett spår kvar av det i år. Ne, herregud vilken dagisgrupp. Det är lite synd att de ska splittras i år.


Det blev många presenter :-)



Ett jättegulligt skrin.


Med massa fint inuti.


Barbiegrejer.


Sen glass med geléhallon på.

Thea blev jättenöjd!! Nu vilar hon upp sig och kollar på film. Jag tar en öl och ska göra mig klar. Om en liten stund bär det av mot bästa vännens 30-årsfest :-) Jag har slagit in hennes 3 presenter och skrivit nummerordning på de, som hon ska öppna. Å så står det lite på varje. På paket nr 3 står det så här;

ETT MMS


Här sitter Max :-)
Jag kan tänka mig att han trivs på sin utflykt!!

LUGNET FÖRE...

...STORMEN!!
Pappa med sambo åkte precis och strax kommer dagiskompisarna.


Paket har öppnats


Ballongerna är uppblåsta.


T o m nya dockan har hunnit med en premiärtur i nya cykelsadeln. Hon har fått två st docksadlar så en bak och en fram + ny docka = perfekt :-)

PAKETFIX


Jag håller på och slå in presenter till ikväll. Men jag är inte riktigt färdig än, jag ska fram med lite snöre och grejer med.

FULL RULLE

Nu är det dags att stiga upp. Jag vaknade innan av en blöt nos på min näsa, då ville Sambo ha kel :-)
Idag är det full rulle hela dagen. Först kommer pappa med sambo och ska ge Thea present och de ska få fika. Sen är det dags för barnkalas och sen 30årsfest. Så nu är det bäst att vi fixa frukost om vi ska hinna äta innan fikan ;-)

fredag 27 maj 2011

ÄTIT O ÄTIT

Nu är vi hemkomna från mamsen. Vi fick tacopaj, riktigt gott!! Sen blev det efterrätt


Chokladpudding med grädde och geléhallon.


Sen blev det tårta. Så vi åt och åt.

Nu sover Thea och det tror jag Max med gör. Lillplutten, även om han ändå hade legat och sovit, så saknar jag honom!! Imornkväll kommer han komma glad i hågen och stamma för han har så mycket att berätta :-)

PRESENTER


Morbror S hade roliga presenter... Det slutade med två blöta barn + dörr och fönster. Men det va kul så länge det varade. De fick ju kläder av sin mormor så det va bara att ta på nytt. Max har packning med sig, två väskor, för han ska på utflykt med sin morbror med familj. Så han ska följa med de hem ikväll och sova över. Han är helt salig :-)
Nu är det dags för tårta!!

TÅRTAN


Nu är tårtan klar. Kristyren va bara lite väl lös... Men den smakar nog som den ska ändå ;-)

AJ ÅH III AAJ

Jag fick för mig att vi skulle ut mellan skurarna. Max har tjatat att jag skulle följa med honom ut så nu blev det så. Ungar - upp på cyklarna, jag - joggingskorna på!! Så vi va ute på våran runda. Det gick riktigt bra förutom de där jädra benen. Nu är de snart helt kaputt. Tur jag ska till sjukgymnasten på tisdag igen. För det gör riktigt jävla förbannat ont!!

Nu har vi mellis här, barnen äter risifrutti och jag en köttbit. Jag ska göra tårta nu för ikväll ska vi fira Thea, Joppe och morsdag. Allt i ett. Syskon och familjer ska samlas hos mamma med make. Lillskruttens tackkort kom redan idag så de ska få dom. Det va snabbt. Det tog två dagar från vi skickade in tills de kom :-)


- Posted using BlogPress from my iPhone

MYS

           Nu e de freeeedagsmyyyyys!!

FREDAGSMYSDAGS

Nu har vi fixat iordning godispåsarna till barnkalaset. Det va väldigt bra teamwork. Det som blev över har vi lagt i en skål så när barnen städat klart ska vi mysa. Då plockar vi bort soffbordet, tar fram täcket och bäddar ner oss, tittar på Tom och Jerry och äter godis. Vi har tagit fredagsmys. Fast tydligen började de leka istället för att städa, men jag ska inte hindra de från att leka :-)

LIKA SOM BÄR!

JAG brukar inte kunna se om folk är lika, men nu har jag sorterat Lillskruttens kort som vi tog i veckan oh jises va lika han och hans pappa är!! Det är heelt otroligt, han är en kopia av sin pappa när han va liten.

Nu är vi några skvallerkäringar här i området som ränner hos varann med senaste skvallret. Å det kommer fram mer och mer!! Helt otroligt. De man minst anar sitter inne med de mörkaste hemligheterna. Hällörade eller inte..

VÄLDIGT MYSIG FRUKOST


Vi gjorde en riktig frukost med kokt ägg, stekt bacon, jordgubbar, kiwi, yoggi, mackor, brieost mm. Jag blev proppmätt, brukar inte vara så glad i frukost annars men idag gick det bra :-)


DAGEN KAN BÖRJA BÄTTRE

Hmm, vakna upp till ett slagsmål - bli man på bra humör då eller? Jag hoppas dagen fortsätter bättre än den börjat!!
Jag dricker en celsius sen ska jag upp effektivt på bandet i 20 minuter. Det blir jogging från början till slut. Jag kör i 10,5 - 11km/h.

torsdag 26 maj 2011

SKVALLER O SÖMN

Nu har jag pratat en stund med min vän A. Hon ringer ju alltid mitt i Du är vad Du äter eller nåt annat bra progam men idag blev hon faktiskt bortklickad. Meeen jag ringde ju upp henne sen igen ;-) Hon ville ju höra lite skvaller.....å det fick hon :-) Nu ligger jag och kollar på Grannfejden. Fan va jobbigt det måste va. Här i vårt lugna, trygga (!?) område händer det inte mycket, fick vi höra på årsmötet i april. Tji fick vi.

Enligt min väderprognos ska det regna en hel del imorn. Kul? Not!! Men jag har gjort upp en morgonplan och sen får vi se. Max ska packa en väska imorn och sen kommer han tjata ihjäl mig, typ. Så mycket vet jag. Å vi ska göra en prinsesstårta imorn med tre rosa rosetter. Den kommer bli sååå fin :-)
Men nu då? Sängen ropar lite försynt på mig. Å jag håller alla mina två tummar på att Sambo behåller sin trend även inatt. I två nätter har jag fått sova hela natten, utan att bli väckt en gång. Annars sover ju Sambo mig och snor all täcke + plats. Men sen har han ju en tendens att följa Diesel. Överallt där hon ligger måste ju vara skönast, det dröjer inte länge innan han knuffar bort henne för att fläska ner sig själv. Det slår aldrig fel. Just nu sover hon alltid vid husses fotände. Då ska han med ligga där, fast husse!! Så - tadaaa = jag får sova :-)

KVÄLLSMYS

Nu, äntligen, kom efterrätten fram!!


Chokladmousse med jordgubbar och grädde


Jag gillade det!! Barnen åt grädden och jordgubbarna ;-)


Mmmmmm

CELSIUS, CHOKLADMOUSSE

Det blev en liten jogg-walk innan vi hämtade upp Max. Sen lekte de och gjorde gegga. Jag ska snart på avslutningssamtal på Theas avdelning. Hon fick hem alla sina saker i tisdags. Vi gick igenom och tittade på saker hon målat, gjort, sytt, hand i gips, kort mm.
Ikväll ska vi nog ta fram Diamanten och spela lite. Imorn är ju en stor dag/kväll för Max så vi ska mysa lite ikväll istället.

Jag fick mitt paket från Bodystore idag, lite celsius.


Jag tog en citron/lime innan och den va bra mycket godare än gingerale och wildberries!! Klart en ny favorit!!

Idag ringde jag om mitt arbetsgivarintyg igen. Nu fick jag knappa in allt själv och det skulle komma inom 2 veckor. Hoppas på bättre lycka denna gången ;-)


Jag har gjort en chokladmousse i LCFH. Den ska vi ha till efterrätt ikväll. När det stelnat ska det garneras med färska jordgubbar och vispgrädde. Jag köpte ett par liter jordgubbar innan idag :-)

POLISBEVAKNING

Ja jisses, ska vi känna oss lugna eller otrygga när vi har poliser i knutarna? Innan när jag o Thea skulle ner och möta P och köpa present + hämta paket så kommer civilpolisen upp bakom oss och vänder här ute. Ett par lägenheter bort hoppar ena ut och glor in i fönstrerna. När vi kommer hem är de kvar, fast parkerat på baksidan. De har varit här nån timme nu. Vi ska snart ut för vi ska gå/cykla en runda innan vi hämtar Max, vi får väl se om de är kvar när vi kommit hem, eller om grannen kommit hem... Hoppsan hoppsan, såg precis grannen hoppa in i bilen med poliserna....

NYKLIPPT

Nu har vi varit och handlat allt till kalaset + lite till. Sen bar det av till frisören för håret va i behov av toppning. Men när Thea sitter där säger hon klipp mer, klipp luggen. Då fick jag en klump i magen. För det finns ju de som inte är så generösa med beröm utan är bäst på att kritisera. Men Thea valde det själv och bad om mer. Jag och Thea tycker att hon blev jättefin!!


JAG & SMULAN

Smulan va ju här igår och jag fick ett kort på oss :-) Jag skulle vilja haft ett i svartvitt när hon ligger på min mage, men det är inte lätt och få en klump till att ligga kvar. Det hade nog bara gått med Hugo för han ligger ju gärna en om man skulle lägga sig på golvet :-)

SEG

Lite segstartad idag känner jag. Om en liten stund ska jag fixa frukost. Koka ägg, fixa gröt och kanske lite bacon eller smoothie. Max bröt ihop för att vi inte ska cykla till dagis idag. Jag och Thea ska ju åka direkt och handla efter han lämnats, så vi behöver bilen. Men vi tar med cyklen i bagaget och lämnar av med honom så ska han få cykla hem.

onsdag 25 maj 2011

MAMMA-BARN-DAGAR

Imorn skulle Thea till tandläkaren egentligen men de ringde och ändrade för tandläkaren va sjuk. Rätt skönt för det hade blivit lite stressigt. Imorgon ska vi ha en mamma-Thea-dag och fixa grejer till hennes kalas. Om två veckor ska vi ha en mamma-Max-dag. Så blir det rättvist :-) Jag är så trög, jag har inte tänkt på det innan för jag kunde ju gjort så varje vecka de är hos mig, men men, bra att vara efterklok. Vi har ju snart semester, de slutar på dagis, mina veckor, om två veckor eller vad det är. Då ska vi göra nån dagsutflykt. Kanske nån djurpark eller nåt. Vi får se. Hoppas det blir varmare väder snart!! Allt blir så mycket roligare då.
Nu har jag ju ont i mina ben igen, smalben, så jag har fått lite massage. Imorn blir det vila...

BJÄSSE




Jag va och vägde den här klumpen


Han vägde 7,5 kilo. Jag trodde faktiskt han skulle väga mer. Men det är väl för han har så litet huvud och lång smal råttsvans så det är ju i stort sett bara mage till hela katten. Så 7,5 kilo mage kanske är en del ändå...