onsdag 31 augusti 2011

I'M SO LUCKY

Jag har krupit ner och ska läsa lite. Tänk att jag ska till USA innan jul :-) Va ju påväg förra påsk men det sket ju sig, men nu så!! Det ska bli såå kul!! Men så sa Joppe att en dag + kväll får jag va själv för då ska teamet hitta på nåt. Men det gör väl inget? Jag kan ju gå i affärer, herregud, det går nog ingen nöd på mig ;-) Eller slappa i den stooora sängen på hotellet med laptopen i knät, eller simma i poolen på hotellet, eller va nere på gymmet. Jag klarar mig!!


Ikväll va det spinning. Jag kan ju säga som så att det syntes på mig att jag gjort nåt iaf!! Jag som va allergisk mot svett innan bara äääälskar det nu, så länge det är träningskläder på ;-) H Google R tog reda på att vi gjorde av med 630 kalorier. Men jisses vilket tempo, jag trampade järnet. Men det är väl ingen mening att gå och träna om jag inte ska ta ut mig? Nu väntar boken på mig. Sov gott alla.

TRÄNINGSBYXA

Idag kom mina träningsbyxor. Från Röhnisch. De ska invigas ikväll :-)



LEK

Nu har barnen fått leka ett par timmar och mammorna fått prata av sig :-)


Thea testade deras skateboard


Men tyckte det va smidigare att ta sig fram på det här viset.


Max provade pilbågen.

Nu ska kycklingklubborna in i ugnen.

KAFFE OCH SNART LEK

Alldeles strax ska jag bort och hämta barnen. Få ta det några minuter senare än igår för då kom jag mitt i mellanmålet. När jag hämtat barnen ska vi bort till och barnen, jag har ju inte hunnit gosa riktigt med den lilla nyaste bebisen. Så idag blir det bebisgos och massa lek för barnen.

Sitter här med mitt kaffe, fick denna testpåsen och det är gott, men jag kör på mitt vanliga Gevalia när jag ska köpa nästa gång. Brygger sällan kaffe numera ;-)

SISTA AUGUSTI OCH USA

Heeelt sjukt vad denna månaden bara farit förbi. Det är liksom september imorn, galet. Idag blev jag väckt av att telefonen ringde men det gjorde inte så mkt, även om jag tänkt ha sovmorgon egentligen. Det kan jag ha imorn!!

Nu är USAveckan spikad på Ikea. Å denna gången kan jag följa med :-) Det är ju bara en flygbiljett som ska betalas, men den är ju inte den billigaste heller. Men nu ska det sparas för jag vill till USA!! Tänk runt jul och det är bara såå upplyst överallt, myysigt!! Jag vill ju köpa mina klappar där borta.

tisdag 30 augusti 2011

NYA STÖVLAR

När jag hämtat barnen så åkte vi ut till G med barn. Det va ett tag sen vi satt ner och bara praaaatade men alltid lika skoj :-)


Thea behövde nya gummistövlar då hennes andra visst läckte in. Hon valde svarta fodrade. De rosa och röda fanns bara som "vanliga" men hon fick välja själv vilka hon ville ha, då det är hon som ska använda dom ;-)

REDO FÖR LITE JOGGING

SÅ!! Nu är jag redo för lite motion :-)

TISDAG

Sitter här och bara är, surfar lite, äter lite, funderar lite. Jag funderar på om jag ska ut och springa min lilla runda men vädret är ju aningens opålitligt ;-) Shit va det har regnat asså... Känner mig lite seg i huvudet men jag har fått i mig kaffe så jag hoppas på att jag piggnar till. Har inget roligt alls att komma med just nu.... Ska försöka ta tag i att göra något nu.

måndag 29 augusti 2011

FLYTTA TILL KINA?

När Thea skulle lägga sig sa hon att hon vill flytta till Kina. Varför? Jo, för där är man vaken på natten och sover på dagen. Nja, jo, men, ne, inte riktigt... Jag försökte förklara att de sov ju i Kina ändå, när det är natt där. Så de är ju inte vakna på natten och sover på dagen... Det är ju bara det att det är dag där nu när vi sover här. Jag kände att jag vecklade in det lite väl mycket tror jag, för till slut fattade ingen av oss någonting. Men Thea nöjde sig med svaret ;-)

KVÄLLSMYS

Nu är det lugnt och skönt, inga mer måsten för ikväll. Vi har varit och lekt och sett de söta lurviga ankungarna. Max va med sin mormor med make på utflykt. Simskolan hade gått hur bra som helst, den med. Föräldrarmötet gick med OK, det är många möten nu framöver vilket är bra för sammanhållningen.


Nu är det lite kortspel och mys. Oliver, brieost och marmelad, mmm så gott :-) Det blir nyheterna sen och ett avsnitt av Solsidan ;-)

DET NÄRMAR SIG :-)

Aaaalldeles snart får jag köra :-) Thea har ätit sin mellanmål nu är det bara Max kvar.


Det lät som det mullrade ute, det ser ju rätt mörkt ut så det förvånar mig inte om det kommer lite åska. När jag kom ut från spinningen hade det kommit en sån sjuhelvetes skur så det bara flöt utanför. Jag blev alldeles paff för så såg det inte ut en timme tidigare.

NU HAR JAG SPINNAT :-)

Guuu så skönt det va att gå på spinning!! Det va liiite annorlunda än mot jogging, där kommer du ju in i andra andningen, det gjorde jag aldrig idag... Det va riktigt skönt, kommer bli ett par gånger i veckan, absolut!!
Idag blir det lax, potatis, sås och massa sallad till lunch. Om en timme ska jag bege mig bort och hämta hem mina små älskade barn :-) Äntligen måndag igen!! Sen ska vi iväg och leka lite. Det går liksom lite i ett... När vi lekt klart, det blir bara en stund idag, så ska jag lämna Max hos mamma för jag ska på föräldrarmöte ikväll och Joppe ska gå med Thea på simskolan. Sen är det typ läggdags.

Men en sak i taget och då börjar jag med att ta en dusch efter det svettiga passet.

GOD MORGON MÅNDAG

Hej på er alla!!
Träningskläderna är på och jag ser fram emot dagens spinningpass :-) Det ska bli så kul att komm igång med spinning igen, men det är ganska många år sen jag körde det. Det va när jag va nere och praktiserade på Dahlin´s gym, när det fanns, då körde jag ganska ofta.
Men nu är det bäst att göra lite frukost och leta fram vattenflaskan.

söndag 28 augusti 2011

SOLSIDAN

Jag skulle kunna sitta här och spy ut massa galla idag, men avstår. Jag ler lite inombords för den stora förloraren i det långa loppet kommer inte vara jag. Jag kan ju inte önska livet ur någon, men jag kan väl önska ett liiiitet (eller så hårt det behövs) slag i huvudet så det kanske hamnar rätt där inne?

Jag skulle ner och hyra Hur många lingon finns det i världen eller vad den heter, men det va stängt... Körde bort till maxi istället och köpte den här;


Ikväll ska vi skratta :-) Jag har inte sett alla avsnitt ur första säsongen, men ikväll blir det den här boxen och lite chips.


HUND PUSSAR KALV

Nu har vi varit ute hos lillebror med familj. Det va full rulle med bygget.


Vi va ute på en kantarellrunda.


Molly va väääldigt nyfiken på kalvarna.


De pussades en gång och va jättesöta :-)

VÄLDANS TREVLIG KVÄLL

Det va riktigt trevligt här ute igår!! Lite mycket mygg bara... Hälften av oss som satt i carporten pratade ju engelska, men jag hängde med vad de pratade om, men prata fick de göra själva haha. Inte ens efter några öl la jag mig i...

Idag ska det klippas två gräsmattor, hämtas hem cyklar från byn om de står kvar, hälsa på lillebror med familj. Å på köpet får jag träffa nästa lillebror + sambo med :-)

VÄLDANS TREVLIG KVÄLL

Det va riktigt trevligt här ute igår!! Lite mycket mygg bara... Hälften av oss som satt i carporten pratade ju engelska, men jag hängde med vad de pratade om, men prata fick de göra själva haha. Inte ens efter några öl la jag mig i...

Idag ska det klippas två gräsmattor, hämtas hem cyklar från byn om de står kvar, hälsa på lillebror med familj. Å på köpet får jag träffa nästa lillebror + sambo med :-)

lördag 27 augusti 2011

ÖLTÄLTET

Vi va nere och lyssnade när de sjöng och sååå bra och bara såna låtar som satt sig på hjärnan. Mötte upp några vänner, satte oss i öltältet och tog ett par öl. När vi väl skulle cykla hem hade vi ingen cykelnyckel... Jag satte ihop våra cyklar i mitt lås, Joppe sa att han hade nycklar med sig, fine. När vi väl kom tillbaka hade vi ingen nyckel till cykellåset för den hade jag ju plockat bort för ett tag sen... Väl hemma höll de på i garaget för fullt. Det är ju gårdsfest nu. Stannade till o hjälpte till med belysningen och bar ut alla mina ljuslyktor, de täckte borden ;-) Så nu är det bara maten som ska med ut sen är vi klara. Det kommer nog bli skittrevligt!!



CYKLA EN SVÄNG

Nu ska vi ta och cykla ner till byn en sväng. Christer Sandelin (Freestyle) och Micke Syd (Gyllenetider) ska uppträda.


Gggrrr mina utslag börja komma tillbaka...

ZIPERALL

Alltså, jag har varit sugen på en sån här sen jag såg den!!


De ser ju såå sköna ut!! Nu har jag klickat hem den. Men jag blev lite sån att den är ju ganska dyr för att bara mysa runt i här hemma. Men jag skulle ju aldrig gå runt i den utomhus!! Samtidigt som jag kan se mig vandra runt i den här hemma vaaareeeenda höst/vinterkväll!! Den och ett par raggsockar. Å skulle det nu va så att jag ångrar mig så går den ju alltid att skicka tillbaka. Men visst ser den skön ut? Jag och barnen kunde ju ha varsin och mysa runt i här hemma ;-)

LÖRDAG

Vaknade av att de på gatan bakom har vääärldens dummaste mamma. Jag vet inte hur många gånger pojken skrek det... Så det va bara att stiga upp. Skönt att veta att hon är världens dummaste mamma, det ska jag tala om för mina barn när de säger att jag är dum, ne barn, för hon där bakom är faktiskt väääärldens dummaste mamma, det har jag hört!! Nedå. Hur många gånger kommer jag inte få höra att jag är världens dummaste? Det kommer nog....

Här ute är det vindskivetvättning. Det springer runt folk och tvättat garagen mm. Joppe tyckte jag kunde stanna inne för det fanns inte så många borstar och stegar ändå. Å då gör jag väl det då. Jag käkar frukost och läser tidningen. Å så har jag precis klickat hem en grej.... Jag visar strax.

fredag 26 augusti 2011

FILMTAJM

Nu blir det film och lite kvällsmat här.


Jag blev så sugen på keso med apelsin i och finncrisp med brieost. Å så blir det lite vitlöksbröd med...å lite chips...

UPBRAND.SE

Ni har väl inte glömt att kika in på www.upbrand.se? Jag har ju gett er en rabattkod som varar tills söndag. Å just nu är det -25% på alla PHAX bikini. Jag köpte själv en sån bikini i somras och är sååå nöjd :-)

TRÄNINGSKORT - CHECK

Så där ja, nu är jag medlem och har köpt årskort på Friskis :-) Jag är såå nöjd, har redan bokat in mig på 2 pass nästa vecka.

Mötte upp A så hon hjälpte mig att fixa detta, jag som aldrig ens varit inne i friskisfabriken... Sen hängde jag på dom upp till byn och kollade lite. Nick (Hej Monika va?) och Ola (Amigo) om det nu va rätt person för rätt saker, annars tvärtom... Men jises, det är såna människor som går en på nerverna. Vi blev inte kvar länge kan jag ju bara säga. Va inom Dere´s och köpte en räksallad, måste ju äta nåååånting nu, A och P köpte med sig mat de med så åt vi här hemma. Mysigt med lite spontanträff så där. Men det kändes nästan som om jag körde ut dom för jag ska ut och springa. Men jag tror nog att de längtade hem till pappa R med ;-)
Så nu ska jag byta om och ge mig ut på en liiiten runda, det blir bara 5 km idag, men allt är ju bättre än inget, eller hur?

GO MIDDAG

Härligt med sovmorgon :-) Men jag får väl erkänna att jag vaknade först halv 10 och då kollade jag igenom telefonen på mejl mm sen somnade jag om igen :-) Det finns ju inte en chans att jag skulle kunna sova alla 5 timmarna i streck... :-(

Aha, fredag igen!! Härlig känsla. Idag börjar ju Älmhultsdagarna med, får se om vi går ner och kollar en sväng. Det är väl typ enda gången här är folk ute? Ja, julskyltningen med, då är några fler ute än vanligt.

Inatt fick jag hjärtat i halsen igen, det går inte smyga i trappupgångarna när dörrarna verkligen slår igen. Tantan tittade ut och jag va snabb att strecka ut tidningen och nästan viskade varsågod och sprang vidare. Jag vet inte om hon hörde men jag ville inte väcka resten av huset.

Jag får väl göra mig klar för om en timme slutar A och då ska vi ner till Friskis.

torsdag 25 augusti 2011

JAG SKA KÖPA TRÄNINGSKORT :-)

Jag va ute och sprang 7 km innan ikväll, gött, även om det va ganska varmt ute. Va ha vi annars gjort? Jag va tvungen o fråga Joppe... Eeehhh, jag har tittat på när han betalat räkningar och vattnat blommorna. Så det ha inte hänt så mkt. Men jag har bestämt mig!! Imorn ska jag och köpa ett träningskort :-) Det blir ett årskort på spinning. Måste plocka hem ett program för jag vill hitta passande lunchpass. Kanske 2-3 ggr i veckan? Det kommer bli bra.

Inatt är det helteckning på Smålandsposten så gissa om bilen kommer va öööööverfull.... Jag tycker det är fullt när det är veckoblad men nu är det många hundra extra hela tidningar. Jag få nog veta att jag lever ;-) Jag är glad om jag är hemma till 6.30 imornbitti. Men det gör ju inget, ska inte träffa A förrens på eftermiddan. Hon ska med mig och köpa träningskort :-)

HYSSBOK

Min mamma va här i förmiddags och med sig hade hon en liten bok. Det va inte mindre är min lilla hyssbok från när jag va liten.


Jag måste ju säga att det kan komma rätt grova ord från en liten 2,5-åring....

VINSTEN

Här kom min vinst, en pikétröja :-) Jag vann en i dam och en i herr, så vi har varsin.


Det är reklam för ett spritmärke ;-)


Men den är jätteskön så den kommer användas!! Tack tack!!

JAG ÄR BEROENDE...

Jag skulle ju inte ut och springa förrens imorn, men suget tar överhand!!


Nu är skorna på och det finns ingen återvändo!! Jag är beroende, jag erkänner. Det är som en drog. Men jag kan ju tycka att är inte drogen värre än en löprunda så är det bra ;-)

@ HOME

Hemma igen efter en tripp till farmor. Den vägen är såå seg att köra + att jag bara har värme i bilen så då blir jag så dåsig. Jag fick jättegod middag, revben som hon haft i ugnen och världens bästa brunsås!! Jag älskar min brunsås, men hennes är bättre ;-) Hon hade bakat nån äppelkaka igår som hon blev missnöjd med, tur för mig, jag tyckte den va svingod!! Fick en låda med mig hem så nu har jag att ta till när suget faller in :-)

Theas fröken hon hade på dagis skickade bilder från sitt bröllop, herreguuuud så fin hon är på bilderna, annars oxå givetvis ;-) Kul att hon hör av sig fortfarande via mejl.

Idag kom min vinst. Jag ska visa er sen, jag är imponerad av den snabba frakten.

SEN?

Det känns som om jag är liiite sen, men nu är jag snart påväg ;-)



RABATT FÖR MINA LÄSARE

Jag har fått möjlighet av gulliga Sandra, att erbjuda mina läsare 20% rabatt sortimentet på UpBrand. Gå bara in på www.upbrand.se gör din beställning och avsluta med koden 779955w Detta gäller t o m söndag 28/8.

MORN MORN

AAaahhh, godmorgon allihop!! Känner mig lite småstressad. Vet egentligen inte varför för jag har inte sååå bråttom.... Jag har pendlat mellan datorn, spisen och nespressomaskinen. Mamma kommer inom när som helst och skulle lämna något till mig. Å om en stund ska jag köra ut till farmor. Fick lite smått panik med för jag råkade stänga av jobbtelefonen imorse och när jag skulle starta den med koden jag fick så funkade det inte... Testade två ggr sen fick jag rätt kod, pust!!
Jag ska aaalldeles strax lägga upp en rabattkod till mig och mina läsare :-)

onsdag 24 augusti 2011

TIME TO SLEEP

Här har vi ätit vattenmelon och tittat på Poliser. Diesel ligger bakom mig, på soffkudden, och spinner för fullt.
Vi har städat och donat hela kvällen. Fick ett viktigt papper med posten som jag va snabb att skicka vidare. Så nu hoppas jag att allt löser sig snart och jag slipper allt krabb som blev denna veckan.

Uuuu nu är det Efterlyst så jag ska krypa ner i sängen och läsa. Jag vågar inte se det här när jag ska ut inatt... Joppe tyckte jag kunde kolla för det händer ju inte mer för att det är Efterlyst. Men neee jag ska inte se det!!

Inatt är det veckoblad som ska ut så jag hoppas och håller tummarna för att jag kan sova ett par timmar nu innan. När jag vaknat imorn ska jag ut och hälsa på min farmor. Hoppas hon har någon god mat till mig ;-) Å så ska jag må bättre och va piggare imorn, det ha jag bestämt ;-) Är ju sugen på min mil, men den får faktiskt vänta tills på fredag. Jag har ju varit ute och gått en sväng idag så det får räcka.

JAG ÄR EN MEEEEEES!!

Så, nu är jag klar med mina måsten för idag!! Jag ska ta mitt illamående och gå och lägga mig under täcket och lösa korsord.

Alltså jag är den mesigaste människan som går i ett par skor, när det gäller sjukhus/vårdcentraler/doktorer/sköterskor och allt som har med det att göra. Kan inte hjälpa det men jag börjar till 99% gråta så fort jag ser en doktor.... Jag sa till den stackars distriktssköterskan att jag va rädd för henne. Men hur farlig va hon? Hon tog ett blodtryck... Som dessutom va bra. Jag kunde fått en tid till en doktor i eftermiddag om jag hade velat, men jag sa till henne vad kan han göra som du inte kan? Så jag tackade för mig!! Han hade bara tagit ett par rör blod ändå... Nepp, jag kurerar mig under täcket med korsordet och kanske liiiite lite lösgodis. Det låter som en bra idé tycker jag!! Jag åt ju ändå min räksallad innan ;-)

MIN VÄN HAR FIXAT :-)




Sitter framför datan och kollar bloggen. Min vän Madde har varit inne och fixat lite, tack så mycket!! Nu finns det bland annat en sökruta uppe i högra hörnet om man vill leta efter något speciellt i bloggen. Sen allra längst ner såg jag något med mail. Det är kanske om man skriver in sin mailadress så kommer det ett mail när jag gjort ett inlägg? Inte vet jag, men kan va så ;-) Sen nåt med Facebook och om det nu va Twitter med.

Nu måste jag rusa till BM.

GOD MORGON

Vilken trist dag, regnet hänger i luften. Jag ska.... ja, vad ska jag göra? Så lite som möjligt. Men jag ska se om jag kan hämta gå-vagnen iallafall. Även om jag inte är så sugen på att sätta mig i bilen... Idag vill jag bara dra fötterna efter mig och göra så lite som möjligt. Men jag måste ut en runda ändå, det är ju bokat sen länge.
Joho, nu ringde C så jag ska köra ut och hämta vagnen, så Skruttis kan upp och gå snart ;-) Hon undrade varför jag funderade på att ringa doktorn och varför jag inte ringde nu... Jaja, vi får se. nu ska jag klä på mig iallafall och bli klar. Frukost har jag fått i mig som tur e.

tisdag 23 augusti 2011

FULL FRYS

Alltså detta är det roligaste jag sett på länge. Det måste vara det bästa Stefan och Krister någonsin gjort!!


Full Frys är bäst!!

Pratade med min vän A innan, hon är bara bäst!! Hon fick mig att äta en skål makaroner med ketchup + att lite smågodis kommer levererat sen. Hon sa att jag skulle ta en godisbit för att komma tillbaka på benen och det va jag inte sen att snappa upp!! Skickade bud med Joppe som snart borde va på ingång, att han skulle köpa ett par godisbitar till mig när han är klar på mötet. Sen att det är ett par timmar sent gör väl inte så mycket ;-) Jag mår fortfarande lite illa och känner mig lite snurrig. Kanske få ta ett nytt blodtryck snart?

VAD HÄNDE???

Usch vad jag mår konstigt, skakar och mår illa... Jag låg ju i badet och läste, tyckte det började bli lite varmt så jag ställde mig upp och satte på kallvatten. Rätt som det va svartnade det för ögonen och sen "vaknade jag till" av att jag stod och ryckte i hela kroppen och tidningen låg i vattnet. Nu mår jag illa och är lite skakig. Vad kan det ha varit? Det hade ju varit snyggt och trillat ihop där i ett badkar överfullt med vatten...

LITE KROPPSVÅRD

Jag va nyduschad och klar men frös, så jag har tappat upp ett alldeles för varmt bad :-) Hårinpackning och ansiktsmask på.


Här ska jag ligga en stund och läsa tidningen Hälsa.

MILEN PÅ REKORD I GASSANDE SOL



Jag trodde inte jag skulle klara hela vägen, det va ju gassande sol :-) Jag gav mig fan på att jag skulle springa en mil på rekord och jag hade klarat det om det inte hade varit så många grannar ute... Jag sprang ett extra varv runt ett annat kvarter + ett varv i en rondell, ett par extra varv ute på gården och ett i trädgården. Men det saknades 300 meter, men jag hade iallafall klått mitt rekord på milen!! Jag är svinnöjd!! De första kilometerna låg jag på under 5 minuter/kilometer. Men sen blev det ju uppförsbackar ;-) Nu väntar duschen!!

WOOHHAAA

De ja!! Men lite hjälp från en datanisse, över mail, så gick det minsann :-) Det kanske inte är den musiken jag vill ha men bättre än inget... Nu ska det minsann ut och springas :-) Dricker min celsius fast jag inte borde... Jag får ont i magen om jag springer en timme, om jag druckit celsius innan, men inte annars. Å så kluckar det i hela magen när jag springer... Men men, nu slinker den ner iallafall.
Det bästa med löpningen är att jag märker resultat :-) Jag har gått ner en jeansstorlek.... Eller, jag kan knäppa mina gamla jeans iallafall. Ska bara bli av med mina små handtag med. Men jag har ju några månader på mig så det är ingen brådska!! Fast jag kan ju inte komma och påstå att jag är överviktig heller för den delen. Har ett BMI på 20... Så jag strävar inte efter att gå ner utan bara ändra kroppsform ;-)

JAG OCH TEKNIK....

Alltså jag sitter här och ska få över musik till iphonen och musiken finns redan på datan... men jag är sååå oteknisk så det går aldrig det här!! Jag får väl köra på radion... Mitt i allt det här irriterande datorskiten så går jag in på en blogg och ser att jag vunnit :-) Jag ska visa vad, när det kommer!! Det är både till mig och till Joppe :-) Så rooooligt!!

Idag sov jag riktigt länge, vaknade först halv 10 sen somnade jag om till 11,30 riktigt skönt kan jag säga!! Jag sitter nu här och skulle ha över musiken så jag kan ut och springa men det ser ju hopplöst ut... Ska försöka lite till...
En kompis va här uppe hos sin pappa i helgen, Max va snabb att springa ut och testa!!

SÅ SÖT :-)

Inatt va det en sån söt liten igelkott som skrämde mig. Jag hoppade ur bilen och hörde ljud, sen såg jag en ölburk fara fram och tillbaka och det blåste knappt... Men så va det en liten gullig igelkott som va på lekhumör :-) Han sprang efter ölburken och puttade den framför sig. Han hade jätteskoj för han höll på när jag kom och höll på när jag va klar :-)
Nu ska jag krypa ner i sängen och bara njuta av värmen och lugnet, förhoppningsvis sova 4-5 timmar.

måndag 22 augusti 2011

ALLTSÅ NU ÄR DET NÄRA...

....Den förbannade hjärtinfarkten!!! Jag förståååår inte att de förbannade ormarna ska va där jag är!! Å två på samma ställe med. Vi hade varit borta i Paradiset och lämnat en sak och tog cykelvägen hem och där låg en huggorm och en kopparorm... Jag hatar dom!! Joppe trodde att hela Paradiset hörde mig...

De små liven åkte i eftermiddags, men på måndag är de här igen ;-) Va ute och gick en runda sen, va inne på Apoteket och fixade lite grejer. Det va ju såå skönt väder så vi gick och gick. Men nu är det soffläge!! Jag har sagt att somnar jag här så ska jag sova kvar :-)


Imorn är jag hemma själv heeeela dagen och kvällen. Funderar på att åka till farmor så jag få lite mat i mig. Men jag vet ändå inte om jag ha lust att köra eller om jag "hinner". Ska ut och springa och fixa lite hemma med. Jag vill ju gärna va hemma samtidigt som jag blir rastlös...

UPPVISNING

Jag sitter på första parkett och har en showuppvisning framför mig.


Det rockas


Slås kullerbyttor



NY KATALOG

Idag kom den!!


Nya Ikeakatalogen :-) Men det kom mer än så i lådan så jag har att göra innan jag kan börja titta i den här... Phu va papper och telefonsamtal och skit!!

HÅR OCH LITE KORT

Sitter och funderar på om jag ska färga håret idag eller imorn.... Imorn har jag planerat att ut och jogga igen så jag kanske tar det då när jag ändå ska tvätta håret. Å så skulle jag vilja göra en tjock och lång hårförlängning, men det kostar ju aningens några tusen :-( Det kanske är någon som vet någon som är lite "billigare"? Säg gärna till isåfall!!

Jag kom på att jag höll på med mina kort förra veckan men kom av mig helt... Jag får väl fortsätta kolla igenom dom och se vad jag hittar.
Den här tröskan va Max ute och körde.
Hoburgsgubben
På andra sidan Hoburgen va det målat som en anka.
Barnen lekte vid de hala stenarna vid strandkanten. Men det va faktiskt inte barnen som drattade på ändan ;-)
Inne i grottan

LIK!!

Jag är ett lik!! Innan jag började jobba sov jag 1 timme, efteråt 45 min sen skjussa bort barnen till skola och dagis. Herregud så kul Thea kommer ha det!! Sen nu har jag sovit 3 timmar till. Det är helt sönderhackat och jag mår illa av trötthet men kan inte sova... Gissa en som kommer somna i soffan kl 20 ikväll? Jag hoppas verkligen att jag gör det med och jag ska ligga kvar.

Thea har varit vaken sen halv 4 imorse och undrat när vi ska stiga upp och gå till skolan. Jag blev liiite förvånad när jag kom hem vid 5 och hon va helt klarvaken. Det va inga problem att få på de kläder och bege oss :-) De hon kände som va på fritids kom och kramade om henne och tillslut sa fröken ne minsann, nu är det min tur att krama Thea, så hon blev verkligen bra mött på sin första dag, det kändes jätteskönt!! Max va första barnet på dagis och han fick veta att det va maaassa nytt på avdelningen så det kollade han upp direkt.

Jag får väl stiga upp och käka lite så länge...

söndag 21 augusti 2011

FÖRBERETT SKOLGÅNG

I eftermiddag har det varit lek och fika. Rallykillarna va och lämnade tillbaka min bil, men behöver de låna den fler ggr så får de gärna det. A med dottern va här och det kändes ju som evigheter sen vi träffades. Vi har inte setts sen de åkte hem från Gotland. Sen fick jag för mig att jag skulle ut på den lilla rundan, 5km, frågade H och hon va inte svår att övertala. Så vi for ut. Sen har jag ringt, ringt och ringt för att försöka få tag i simskolan. Hade beslutsångest över tiderna de hade men nu är Thea inbokad som en silverpingvin iallafall :-)

Ikväll har vi packat skolväskan. Det är ju lite saker som ska med, regnkläder, extrakläder, inneskor, frukt, schema mm. Allt är framplockat och Thea är nog lite spänd. Max ser fram emot att träffa alla sina kompisar med, han äääälskar dom, sa han innan :-)

Nu ska jag njuta i soffan, av lugnet och bara göra ingenting. Tänk att jag haft barnen i tre veckor nu, det har gått fort!! Imornkväll åker de igen :-( Men såå skönt att sen är de "bara" borta en vecka. Tre veckor utan dom är liiite länge!! Der kommer bli tyst och tomt och jävligt tråkigt imornkväll!! Mina älskade hulliganer.

JAG HAR EGNA :-)




Jag behöver visst inte åka och sno plommon hos lillebror... Jag hade egna träd i trädgården :-) Här är både lila, röda och gula. Jag ha aldrig sett gula plommon innan...

MC-MAX

Vi har varit och bytt ut Thea mot mitt kusinbarn. Så nu leker grabbarna här och tjejerna nere hos kusinen.


Joppe tog hem motorcyklen så de kan få åka en varsin gång här på gården. Max ha tjatat länge nu om att få åka!!

SÖNDAG

God morgon!!


Så här sover jag typ varje natt, med en katt på magen.

Här sov vi länge, jag som hade tänkt stiga upp lite tidigare.
Idag måste vi köpa frukt för nu ska det kommas ihåg att tas med varje dag, till skolan. Vi ska packa skolväskan med extrakläder, regnkläder och inneskor. Jag har en förväntansfull tjej :-)
Nu började Disneydags så då lär det väl dröja med frukosten.

lördag 20 augusti 2011

KRÄFTOR

Ikväll blev det kräftor, gott gott!!


En sån här liiiten kräfta hade smugit sig in bland de stora.


De här kräftorna va goda men de förra va ändå bättre.

Idag när vi va ute och sprang såg vi en liiiiten liten snokbebis. Jag ville hoppa på den men blev avrådd... I hate snakes!!

Idag har jag köpt en riktig luskam, de på Apoteket är lite väl glesa. Å vad jag har hört kommer vi få mycket användning av den nu när skolan drar igång. Det står ju allt som oftast lappar på dagis att det går löss på avdelningarna. De små ettriga djuren, vart kommer de ifrån från början? De kan ju inte bara poppa upp i ett huvud?

Hmm, jag ha fått en barn med lite mardrömmar nu och det andra går i sömnen... Har precis varit inne och lugnat ner bägge två. Undra vad de drömmer? Hoppas de sover gott resten av natten. Å jag med.

FÖLJER RALLYT

Jag sitter och följer Emiltrofén på iphonen. Rallyt nere i Vimmerby. Det är måånga avåkningar men för lillebror ser det hyfsat ljust ut. Han kommer närmare och närmare pokal ser det ut som :-) Synd att tändkabeln hoppade av på första streckan, men han kommer nog igen. Jag håller alla mina två tummar.

Nu är grillen igång här :-)

INTE SVÅRÖVERTALAD :-)

God dag!! Jag har precis varit ute och sprungit. Det gick riktigt bra idag :-) Ca 1 mil blev det med. Innan vi åt frukost frågade jag Joppe om han ville ut idag eller vi skulle vänta tills imorn, vi sa båda två att det va bättre imorn för jag kände att jag behövde vila en dag till. Men det behövde jag visst inte alls ;-) Typ 10 minuter senare kom ett sms Jag ska ut en runda nu. Sugen.... Jag kan ju säga att det behövdes ingen övertalning!! Klart jag skulle med. Nu är Thea där nere och leker. Jag ska hoppa i duschen sen cykla och köpa jordgubbssylt för vi ska bjuda familjen R på våfflor.

Jag hade ju tänkt att jag skulle sovit riktigt mkt imorse, det är ju lördag och då går rundan fortare på natten. Tji fick jag när vi satt där nere och väntade 1,5 timme på att tidningarna skulle komma... Å jag höll på att få hjärtinfarkt inatt med, det va två killar ute o så började dom ropa från balkongen. Fan, folk behöver ju inte va ute kl 4 och är dom det behöver dom inte prata med mig!! Jag gå ju i min egna lilla värld.
Nehe, dags för dusch.

fredag 19 augusti 2011

SKA JAG SE MIG SOM EN SPONSOR ÅT RALLYKILLARNA?

Tidigare ikväll hände en incident med rallykillarna, och det va väl tur i oturen då att lillebror ringde fel och hamnade hos mig istället för dit han skulle. Jag erbjöd mig att komma och låna ut min bil, men det löste sig sen ändå. Nu gick olyckan bra emot vad som kunde hänt!! Efter ett par timmar kom ett sms Ho . Får XXX låna din bil i morgon ? Du får ha hans under tiden ! Självklart lånar jag ut bilen!! Ska de missa sin rally bara för att det hänger på en bil??? Knappast!! Så nu har grabbarna varit här och hämtat bilen och lämnat en annan. (Max va överlycklig för att träffa morbror.) Nu har jag sponsrat med en bil med dragkrok + en bakaxel till rallybilen. Han hade kollat vad en dekal kostar, som man sätter på bilen, men det va ju ganska dyrt...
Någon som vet någon som gör billiga dekaler?

BAMBI

Nu är här fredagsmys :-) Det är chips, dipp, ostbågar och godis. Mååånga ljus tända och så tittar vi på Bambi. Den går på Disney Channel.
Det blir en väldigt lugn och skön kväll ikväll. Hela veckan har varit ganska lugn och i helgen har vi inga större planer. Skönt nu innan skola, dagis och allt kommer igång.

JAG + KOLSYREMASKIN!!




Jag har varit på maxi (med resten av Älmhults befolkning) och bytte ut min kolsyrepatron :-) Jag kan inte leva utan den!! Jag har aldrig druckit så mkt vatten som detta året. Det va den bääääästa julklapp Joppe nånsin kunde fått, haha ;-) Det va han som fick den men jag ha nog bara sett han använda den en gång tror jag.

Max fick mersmak ute i skogen. Vi andra gick o kollade efter lite kantareller. När de kom ut från skogen igen ville inte Max med så han fick åka med brorsan ett tag till. Max körde med spakarna själv. Vi andra åkte upp och skulle hälsa på pappa på jobbet len då va det visst den här veckan han va iväg på konferans. Vi körde ut till andra lillebror (som inte va hemma) och plockade plommon, päron och äppel. Det va gott!!! Han ha ju hur mkt som helst. Thea tyckte han kunde baka paj till oss. Nu är resten av familjen borta hos Joppes kompisar och plockar mer plommon. Max älskar att vara borta hos dom, ändå de bara pratar engelska. Men de verkar kunna förstå varandra :-) Jag ska bubbla lite vatten och lägga mig och läsa tills resten kommer hem.