tisdag 29 november 2016

JULSTUGA OCH VILL HA FLER DAGAR PÅ VECKAN!

Ikväll hade vi Julstuga på jobbet, föräldrarna fick komma och pyssla och fika med sina barn. Det verkade vara väldigt uppskattat och barnen gjorde så fina saker. Vi kommer nog glittra i en hel vecka nu....
Har ni sett vad som sitter där? När vi tittar ut från fönstret på jobbet så ser vi tomten😊

Just nu känner jag mig lite stressad eftersom jag inte hinner med något hemma känns det som. Flera sena kvällar denna veckan, både stängning och så måste jag fixa saker efter det för det är klassträff en annan dag och då är jag klassförälder. Idag blev det ju sent. Sen är det kalas och andra grejer på helgen. Bah, behöver klona mig!!

ÅRSDAG

 Idag kom jag hem med blommor till mannen, vi firar årsdag❤
Vi tog ett glas rött och firade både jobb och kärleken.

måndag 28 november 2016

HAPPY HAPPY

Åh, vilken dag! Jag är så glad😊 Idag va det nästan som att tassa på nålar lite grann för ett beslut skulle visst tas och jag trodde det skulle ta minst 1v till.
I helgen får vi skåla i ett glas vin. Svärmor köpte 2 flaskor till mig för detta finns ju inte hos oss. Jag gillar det och jag är ju som sagt rätt kräsen när det kommer till alkohol😉

Efter lunch ringde min gamla chef och frågade om jag va ledig för jag hade sökt mig till en av hennes förskolor (hon är chef för 3) men jag visste ju ingenting och den ansökningstiden har inte gått ut än. Det kändes rätt bra att kunna säga till henne efter 1.5 timme - nä tyvärr, jag är inte ledig😀 Jag trivs så förbaskat bra med mina jobbarkompisar❤

NY VECKA IGEN

God morgon😊 Vaknade 4 och det va ju knappt lönt att somna om då klockan ändå skulle ringa en stund efter det.
Ny vecka och ännu ett steg närmare jul, mysigt att julkalendern börjar snart.
Idag ska jag plocka fram adventsstaken för den har inte kommit upp än.
Idag kommer de stora barnen hem igen, de har bara varit borta över helgen men det känns som evigheter😊 Skönt att jag har en tidig dag så vi har eftermiddagen tillsammans.

söndag 27 november 2016

JULMARKNAD PÅ 1A ADVENT

Det blev hela helgen i Skåne, vi åkte ner efter jobben i fredags och kom hem strax innan 7 ikväll. Idag åkte jag, Tuva och Svärmor på julmarknad. Först va vi på sightseeing så Tuva fick sova färdigt i bilen så hon va pigg och glad resten av tiden.
Jag glömde ju ta kort så jag fick låna från nätet, men här var vi😊
 Detta barn och djur = ❤ Tuva skulle bott på en bondgård med massa olika djur, hon älskar allihop!!
 Fåren gick vi in och klappade 3ggr. Hon fick till och med en puss😉
Hon klappade hästar med och innan dess när hon fick syn på en häst så sa hon Tuva tycker om hästar faktiskt, Tuva tycker om och hida  (rida). Så jag vet vilka vi får åka ut och träffa snart!

Jag köpte en krans att hänga på dörren annars hittade jag inget. Men det va himla fint.

Sen åkte vi in till Center Syd för svärmor skulle ha lite julsaker. Jag passade på att kolla efter rött linne till Theas gymnastikuppvisning men det är ju stört omöjligt att hitta. Jag köpte en T-shirt och en tight tröja som hon har att välja mellan nu. Hoppas det duger😊  Där köpte jag äntligen en blomma till tvrummet med, har behövt den ett tag men inte hittat någon som passar men nu så!
När vi väl va klara (som tur va) så började Tuva tröttna på det här med affärer. Så då passade det bra att åka tillbaka och packa ihop oss för att åka hem.

När vi va i en affär så va det en liiiten bebis som blev jätteledsen och då ville Tuva ge den en kram för det ska man ju göra när någon är ledsen❤

JAKT I SKÅNE

Hej i solskenet😊 Hoppas ni har lika fint väder så här 1a advent. Det saknas bara lite snö... Vi är påväg till en julmarknad på Borgeby slott så jag hoppas vi får lite julkänslor.
 Bruno hade jag ju och gick med och han fick fart på 2 grisar och 3 rådjur som jag såg men sen hörde jag att han hittade mer.
 Älskar det här! Men jag måste ju säga att efter förra gången när grisarna sprang mot mig så har jag blivit lite rädd... Jag va väldigt försiktig när vi va i det täta med massa björnbär då stod jag vid ett träd och väntade in Bruno när han jobbade.
Det blev 22 vilt skjutit varav en brokig gris. Jag har aldrig sett en fläckig "på riktigt" innan.
Det va en trevlig jakt även denna gång😊

lördag 26 november 2016

JAKT

Ser ni min jaktkompis idag? Han har tagit sig ett bad medans det smäller som vilda västern runt oss😂

Vi är nere i Skåne och jagar. I första drevet såg jag 3 rådjur och 2 grisar. Bruno schätte upp grisarna så de for iväg framför oss på varsitt håll och det va inga småpjäser.... Jag har ju köpt kniv nu ifall de blir lite aggressiva haha.

fredag 25 november 2016

BLACK FRIDAY OCH JULKLAPPAR

Black friday och mejlkorgen fylls på snabbare än vanligt! Jises så mycket reklam det kommer. Men nä, jag ska nog inte köpa nånting tror jag. Möjligtvis på Emma S isåfall för jag skulle behöva nytt serum och nattkräm.

Igår va vi på Lekolar's utförsäljning med jobbet, det va för förskolor/skolor igår och idag och imorn är det för alla. Eftersom vi ska iväg så fort jag slutar jobbet idag så hinner jag inte dit detta året men jag fick handla till mig själv igår med. Nu är jag helt klar med Tuvas julklappar! Sååå skönt.
Bara för det kom jag just nu på vad jag ska ge både mannen och sonen i julklapp och beställde genast så jag haaaar handlat på rean nu😉

Igår hörde vi något gå i tusen bitar på övervåningen. Tänkte att nu har katten rivit ner en tomte.... Men nä, där låg ingen tomte. Kikade in på Max rum där han låg och sov, det va hans taklampa som trillat ner!! Tur ingen va under när den for ner, hur nu det kunde hända....
Den här morgonrufsiga tjejen håller hårt om sin tomte❤ Idag tog hon lite sovmorgon och inte ska hon till förskolan heller då den är stängd. Hennes morfar kommer snart och passar henne idag😊 Men jag går ju med runt och såsar när jag inte har någon brådska men inser att jag behöver göra mig klar då jag ska åka 8...

torsdag 24 november 2016

MORN PÅ ER

Somna 2 och vakna 4.45 = inte helt optimalt. Jäsp! Ett par koppar kaffe nu och nån på frukosten på jobbet så kanske man är med igen😉 Jaja, det är iallafall torsdag, snart fredag som jag brukar säga på jobbet när städerskan kommer och frågar hur det är på torsdagseftermiddagen. Så veckan har ju minst sagt susar iväg!
Igår körde vi bort lite ved till grannarna, vi har lite smått som passar i en vanlig kamin eller eldstad inne som vi inte behöver. Så det körde vi och lämnade till grannarna sen åkte Tuva i skottkärran på tillbakavägen.

Nu ska vi bli klara och ta tillvara på denna dagen❤

onsdag 23 november 2016

PROTEINPUDDING

Har ni smakat denna? Jag har sett så många som haft den i sin kundkorg så nu va jag med tvungen att prova. Jag hade med den till frukost idag och den va jättegod!! Som chokladpudding ungefär☺ Det kanske finns så man kan göra själv?

TILLBAKS!

När klockan ringde så studsade jag upp, glad över att få jobba lite. Nu har jag vabbat färdigt för i år känns det som😉 Jag är lika glad över att träffa alla barn som alla kollegor. Det kommer bli en bra mån onsdag det här.

tisdag 22 november 2016

HÄRLIGT VÄDER

Fördelen med att ha en valp är att vi kommer ut om dagarna☺ Vi har precis varit ute och gått i mörkret och det är rätt mysigt.
Igår va jag och tjejerna ute och gick när vi lämnade jultidningar. Det är ju rätt varmt om dagarna, idag har vi haft 9 grader. Undra när snön kommer igen?
Annars har jag städat och lyssnat på julmusik + en massa tjafs... Tur ett barn ska till skolan imorn igen haha.

MYS MED LJUS

Det bästa med mörkret - ljusen! Det är ju så mysigt med mörka mornar och mörka kvällar, att tända massa ljus. Nu kör jag ju mycket på mina ljus med timer eftersom jag glömmer så mycket. Men på tvbordet kör jag gärna med levande ljus😉

Idag kör vi lite vab till.... Sista dagen för mig iallafall.

måndag 21 november 2016

VAB

Så mysigt att stiga upp imorse när julstjärnorna och ljusstakarna lös så fint i mörkret. Älskar den här tiden :-)
Vi kollade lite på tv innan vi väckte ett barn och gjorde de klart för bussen och skolan. Tuva blir hemma ett par dagar till när det ändå vabbas. Det blir nog jobbigt för henne att komma tillbaks till förskolan när hon varit hemma så länge. + att hon kommer tillbaks på en supertidig dag...

söndag 20 november 2016

NU HAR VI FÅTT ENDEL GJORT

Nu ligger vi nerbäddade i det "ny-gamla" sovrummet :-) Igår när vi kom hem så va både listerna målade och möblerna flyttade. Idag satte vi upp gardinerna och sen har julstjärnorna kommit på plats så det är himla mysigt. Jag är sååå himlans nöjd med rummet, ska bara hitta en annan lampa med.
 Hyllan i köket åkte upp ikväll med med en lysande jultavla.
Visst är den fin? Jag ska testa lite olika grejer imorn för att få fint på hyllan.

Idag har vi varit runt och levererat jultidningar och fikat. Först hos mamma, sen hos min ena bror och sen hos pappa. Max och mannen va ute i skogen och släppte Jäger och han är riktigt duktig på att driva rådjur. Han har fattar galoppen och vet precis vad han ska göra :-)

Mer då? Jag avslutade veckan med vab (jobbade 1 dag förra veckan) och jag ska börja veckan med vab. Fast det är inte samma barn... Sen hoppas jag att jag är färdigvabbad för i år!

ULLARED

Igår va det Max tur att få lite mammatid och hans tur att få följa med till Ullared. Som han har längtat! Det har ju varit bestämt i en halv evighet känns det som. Vi steg upp tidigt och begav oss och plockade upp A och hennes P som också skulle följa med.
Vi stannade på McDonalds och käkade frukost.
Det va inte så farligt med folk när vi gick in, det va ingen kö, men efter en stund - jiiiiises vad folk!!! Skulle vi komma nånstans va det bara att följa strömmen men vid leksakerna va det kört. Tog det vi visste att vi skulle ha och var det fanns sen va det bara att backa ut igen. Jag fick ihop julklapparna till kusinerna iallafall så nu är det klart.
När vi tröttnade så gick vi ut och åt.
Jag tror vi åt asiatisk buffé och det va riktigt gott. Tog en tallrik med sushi som avslutning.
När Tuva somnat tog jag och slog in julklapparna. Det känns skönt att ha några färdiga iallafall ;-)

fredag 18 november 2016

LISTA OCH MÅLNING

Här sitter jag och filar lite på listan till Ullared. Jag har bara skrivit ner det jag absolut inte får missa att kolla efter. Annars brukar det lösa sig av sig självt vad som kommer ner i vagnen ;-)

Alltså denna målningen, den sista strykningen på väggen bak garderoberna blev visst lite mörkare än övriga rummet. Det hade absolut inte gjort något att den va mörkare men hade jag sett det från början innan färgen va torr så kunde jag ju varit lite försiktig i hörnan till nästa vägg. Så imorse va jag beredd på att måla om hela rummet igen tills jag kom på en genialisk lösning haha. Jag gjorde en lite mörkare färg och sen gjorde jag en "specialare" som jag tycker blev helt ok! Ska se vad mannen tycker när han kommer hem för nu är jag klar isåfall! Bara listerna kvar men det ska jag måla ikväll.

torsdag 17 november 2016

JAG ÄR IMPONERAD!

Ja, jag måste säga att jag är imponerad - av mig själv :-) Nu har jag målat klart sovrummet jag har bara taklisterna kvar, det blev riktigt bra faktiskt! Nöjd med min egenblandade färg är jag med, lite mjukt gråblå även om det inte riktigt va den färgen som va i mitt huvud. jag tänkte lite mer grå men detta blev riktigt bra.
Igår när jag körde hem ringde mannen och sa att det blir nog bäst om jag köper renoveringstapet och tar på ena väggen. Där sjönk hoppet om att få klart sovrummet för vem sjutton skulle tapetsera.... Vi hade ju aldrig gjort det innan. Men jojomensan, vi gav oss på det och det gick riktigt bra. Jag tog valvet och när mannen såg detta sa han bara Du skulle ju tapetserat hela väggen! Att du va så händig visste jag inte :-)
Ne det visste minsann inte jag heller!! Jag måste ha fått den ådran med tapetsering av min händige pappa :-)
Idag va det bara att måla klart.
Jag hade ju bästa hjälpredan, den lilla febriga 2-åringen... Hon vispade färg, målade golvet och våra fötter :-) Tur det är färg som är lätt att tvätta bort.
Nu är jag helt färdigmålad på väggarna jag ska bara ta listerna uppe vid taket med.
Då kom nästa projekt, jag skulle ha skenor i taket till gardinerna och det helst igår! När vi öppnat första paketet så tänkte jag packat ihop resten och kört och lämnat tillbaks till Ikea men nu sitter faktiskt skenorna uppe. Gardinerna ska hakas på imorn :-)

Jag hade velat ge mig på tvrummet med men där måste spikas upp gipsskivor först och det får nog någon som kan göra...

VAB

God morgon, snart helg igen :-) Idag blev det VAB igen då febern inte verkar vilja ge sig. 
Tuva har sagt flera gånger att hon vill baka lera för hon har ju "lergrejer" i sitt kök och jag har sagt att jag ska köpa det till henne. Men varför då? Det går ju snabbare att göra en egen haha. Så nu leker hon med nygjord lera. Jag svängde ihop en som jag tänker att hon ska leka med när jag målar ena väggen. Åh, jag måste visa vad jag gjorde igår!! Jag är riktigt imponerad av mig själv! Men det kommer sen för nu ska jag blanda färg.

onsdag 16 november 2016

OMMÅLNING PÅGÅR

Morn :-) Igår började jag måla om i vårt blivande sovrum, samma rum som vi sov i för ett par år sen men som Tuva fått som sitt.
Jag körde egenkomponerad färg, hoppas bara jag kan få någorlunda samma ikväll när jag ska ta sista väggarna ;-)
När jag börjat måla så såg det ju förskräckligt ut och jag trodde jag skulle få måla 5-6ggr för att få det täckt.
Efter andra målningen va jag väldigt nöjd :-)
Förut va det nån.... Ja jag vet faktiskt inte vad det ska va för färg på tapeterna de hade här. Nån ljus aprikos + att massa spikhuvud lös igenom. Vi har pratat om att ta fram stenväggen men nu tog jag tag i målandet istället :-)
Ikväll ska jag fortsätta!

tisdag 15 november 2016

måndag 14 november 2016

EN KOJA OCH LITE ÖVERSKOTTSENERGI

Idag fick vi upp kojan till Tuvas stora lycka♥ Vi la genast dit en filt och en kudde för att hon skulle få prova på att sitta där. Upp med en belysning med.
Den är nere i hörnet från vår säng och bak fotändan på vår säng står även Tuvas säng. Så om hon vill kan hon använda kojan som sänghimmel med.
Lillagubben va först ut att ta plats.
Sen kom hela ligan, Lillagubben, Pippi, Nallen, Ninisen och tomten. Å inte att förglömma - Maxboken! Alla saker + snuttar ska vara med i sängen, ja alla utom tomten får plats.

Jag har ju fort runt som en skållad råtta idag, förutom när vi bäddade ner oss med täcken och filtar på mattan och somnade framför Emil i Lönneberga. Det kickade in nån extraenergi nu efter sjukan, jag ville måla om och möblera och fixa. På eftermiddagen ser jag att Tuva inte riktigt ser ut som vanligt, nä nu har hon feber istället! Suck! 39.6 ligger den på. Det va bara att ringa och ta vab imorn.
Där och då höll jag på att börja klättra på väggarna, så fort mannen kom hem och vi hade ätit stack jag in till byn, ringde kusinen och fick med henne till Ikea och så köpte jag skenor till taket, nu ska det upp en hel kortsida gardiner i tv-rummet. Sen åkte jag och skulle ha färg med för att måla om men nä, då fanns inte den färgen jag köpte sist och den andra affären hade stängt. Så imorn kommer färg levererad på eftermiddagen☺ Insåg att måla med en 2-åring kanske inte är helt optimalt ändå för antingen är hon i färgen i burken eller på färgen på väggen. Så det får jag nog göra på kvällen. Då tänkte jag bara fan jag kommer inte få något gjort! Men jo, jag ska baka en kaka så leverantören och hjälpredan ska få lite fika i alla fall☺ Å så ska vi ju mysa jag och lilltjejen. När hon har feber är hon extra gosig♥

MASSA ENERGI TILL FIX OCH RENS

Här är vi hemma sista smittsamma dygnet så nu har jag tagit tag i Tuvas rum. (Känns konstigt att behöva vara hemma när vi känner oss ok) Jag har sorterat ut leksaker så nu finns det lediga backar till julklapparna och byrån sorteras ut på kläder. Tömde kistan igår där jag bara lagt ner för små kläder innan men nu är den fylld igen med kläder som är för stora! Nu har jag koll på vad som behövs, eller snarare inte behövs, till henne i Ullared ;-) Jag ska ta tag i hennes vinterlåda i hallen med sen är hon klar med inventeringen. 
Nu vill jag bara möblera om våra sovrum, måla och sätta upp lite hyllor med ;-) Om jag varit riktigt stark och kunnat fixa lyften själv så hade jag gjort det med. Ur den här sjukan kom nån sorts energi.... Jag ska iallafall sätta upp kojan som sitter fast i taket, jag tog ner den förra året men nu ska den upp för jag tror hon uppskattar den nu. Sitta där i och läsa och leka.
 Vi kan vara ute i skogen iallafall, där smittar vi ingen! En glad skitunge som vi är glada att vi fått bli föräldrar till!!

söndag 13 november 2016

FIN FARSDAG - ÅTMINSTONE PÅ UTSIDAN

 Det är en riktigt fin farsdag dag :-) Iallafall utomhus, solen skiner och det är alldeles vitt på träden. jag va tvungen att springa upp och knäppa av lite kort för jag tycker det är så vackert.
Det är inte riktigt lika fint inomhus då vi har maginfluensa.... Vi skulle firat min pappa men det får bli en annan dag. Men mannen fick paket, Thea och Max valde ut en ny jaktskjorta till honom och sen fick han ett paket till från sin egna lilla onge :-)

lördag 12 november 2016

SHOPPINGTOKIG TJEJ☺

Imorse när vi åkte till Maxi så kom samma reaktion som alltid från Tuva, så fort vi svänger in på parkeringen säger hon Waow, handla handla sen klappar hon händerna☺ Väl inne på Maxi blir hon överlycklig när hon ser tomtarna och stjärnorna så säger hon Tuva tycker om tomtar och stjärnan. Jag kan ju se framför mig hur jag inte kommer få julpynta för mig själv nästa helg hahaha. Å tänk att ta med henne in på Ullared en dag, jag berättade för henne att jag och Max ska iväg och handla nästa helg och då ville hon genast följa med. Men jag sa att hon får hjälpa oss och plocka upp tomtarna istället☺
Jag tog en långdusch med peeling och hårinpackning. Här ifrån köper jag min inpackning precis som alla mina hårprodukter. Första gången jag använde denna tänkte jag a l d r i g mer! Det såg ju ut som om jag inte duschat på en vecka efteråt.... Men då smorde jag in hela huvudet med den men efter det så kör jag bara i längderna + att jag sköljer ur den noga! Så nu är jag jättenöjd med den☺ Så detta är ett tips!

INATT KOM LITE (!!) SNÖ

Det hade visst snöat lite inatt :-)

Jag och Tuva åkte in till byn och hämtade mannen vid tåget imorse. Det va alldeles tyst och tomt i byn och inget direkt ljus ute heller.
Nu har vi sovit middag allihop tillsammans, skönt :-) Nu ska vi in i duschen och göra oss redo och sen ska jag fixa en del av en huvudrätt.

fredag 11 november 2016

DRAR MIG FÖR ATT GÅ UT I MÖRKRET

Jag sitter påbylsad under täcket i soffan och drar mig från att behöva gå ut med hundarna.... Det är ju sååå mörkt och det finns ingen man hemma så jag har inget val. Men vi ska inte så långt, de har varit i hundgårdarna hela dagen så de ska bara några meter så de är nykissade innan vi tar natt ;-)

När jag vaknade imorse så kände jag mig inte helt hundra, ont i huvudet och kroppen. Jag tog mig till jobbet och kämpade på ett par timmar sen gick det inte mer. Ingen matlust och ont så jag åkte rätt hem och la mig och somnade. Mannen som skulle till Helsingborg körde hem Tuva och en pizza till mig. Vi har inte gjort många knop i eftermiddag men jag mår mycket bättre!
 Jag har blivit bjuden på kaffe på Tuvas rum. Hon tycker verkligen om att leka med sitt kök och alla sakerna och servera :-)
Nattningen är det ju aldrig jag som tar men det gick galant! Läste Pettsson och Findus som varje kväll sen sov hon gott.

Nu ska jag ta mig i kragen och ut med djuren sen kryper jag till sängs och kollar ett avsnitt på play.

torsdag 10 november 2016

HEMMAFIX OCH FÄRDIGA FARSDAGPRESENTER

Idag när vi kom hem så började jag städa och jag fick klart allt tills mannen kom hem :-)
 Medans jag dammade tvättade Tuva motorcyklen :-)
 Vi tog en paus och slog in lite farsdagpresenter. Jag va och handlade lite igår när jag slutat och idag kom paketet jag beställt till mannen så vi fick slå in innan han kom.
 Har ju köpt en present till min egen pappa med, hoppas han blir nöjd.
 När mannen kom hem började han med maten. Jag kollade upp ett recept innan så lagade han. Sååååå gott det blev!!
Nu ska jag fixa lite med mina foton sen ska vi spela lite kort. Imorn är jag gräsänka över natten så då har jag mer tid till mina kort. Måste köpa fler album i ullared!!