onsdag 16 augusti 2017

LILLEJUL OCH SORG I HUSET

Va det idag jag hörde det va lilla julafton? Jag hörde ett skott tidigt imorse iallafall😉 Bockajakten börjar ju idag så många är säkert ute i skogen nu. Jag vet att mitt jobbschema är kollat sen länge hur jag jobbar idag för mannen ska ut ikväll.

I måndags hade vi ju planeringsdag och ett par nya ansikten på jobbet som ska börja lite senare fanns med på plats. Jag pratade med ena tjejen och hon hade kaninuppfödning hemma och jag vet att jag tänkte "vi får snart byta samtalsämne så jag inte trillar dit och huxflux har skaffat mig en kanin till - för vi ska INTE ha fler djur!" Idag, 2 dagar senare är jag glad att hon pratade om sina kaniner....
I måndagskväll var jag i vanlig ordning ute och plockade lite gräs och maskrosblad till kaninerna och jag tyckte den ena betedde sig lite märkligt, den satt nere och skakade och såg allmänt skärrad ut. Jag kollade till den andra som alltid kommer skuttande så fort det vankas lite gott, då låg han där uppe bland halmen och bara tittade på mig, jaja de äter väl när jag gått, de brukar ju alltid vara ute och hoppa omkring på nätterna.
Igår när jag kom hem slängde jag ett öga in i buren och såg att gräset låg kvar och då anade jag det värsta..... Båda kaninerna låg döda uppe i halmen😢 Usch, Tuva blev sååå ledsen! Hon undrade om de va långt borta, hon fick ju inte se dom.
Det låg en överkörd huggorm precis andra sidan häcken bak kaninburen så jag undrar om det är någon sån jävel som gjort det.
 Våran keliga Bamse......

1 kommentar:

  1. Ulle, gulle kaninerna, så tradigt känns ju mest troligt det är den där obehagliga ormen som bitit dom. Kan inte precis gilla de där slingrande individerna dom är inte att lita på, och akta barnen så de inte får ormbett.
    Må så gott från/Österlen

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett avstamp♥