onsdag 27 juli 2022

BRÖLLOPSDAG

I veckan hade vi bröllopsdag, Linnebröllop, tiden går❤️ Vi gick en kantarellrunda på dagen och kvällen ägnade vi i Växjö.
Vi sa att hade vi inte gift oss där och då så hade det nog aldrig blivit gjort. Vi hade ju inte varit tillsammans så länge🙂
Vi åt på Umami Grill, de serverade 8 olika kött, kyckling och räkor. De kom och skar upp det efter hand så vi fick äta hur mkt vi ville. Jag va så mätt så vi gick en runda innan vi gick till bion.
Sen kollade vi på en skräckfilm, Black Phone. Jag brukar inte bli rädd eller hoppa till men under den tiden gjorde jag det flera gånger. Helt klart sevärd!

Tillbaks till bröllopet;
Jag vet inte om jag hade velat göra något annorlunda om vi gift oss idag, vi gjorde ju som vi ville vi var ute på en brygga med prästen, kantorn och barnen stod i vinklen på bryggan och gästerna på stranden. Jag var lite nervös för det regnade på förmiddagen och prästen började prata om att vi behövde en plan B, men vi ville ju verkligen inte vara inomhus och inte i kyrkan för jag förknippar den med så mkt känslor. Tur för oss att det slutade regna och blev väldigt varmt istället.
Möjligt att vi kanske skulle lagt lite mer pengar på kuvert och inbjudan, istället för vinprovning skulle det ju stått bröllop. Det hade ju kunnat bli hur fint som helst.
Nu hoppas vi på många år framöver❤️

tisdag 26 juli 2022

KÄRLEK

Att man kan bli så lycklig över ett par löparskor❤️ Jag klickade hem de igår och hade inte en tanke på att de skulle kunna komma redan idag! Jag sprang imorse, först ett varv med Maister och sen bytte jag hund till Sune så det var ju redan gjort när dessa kom ett par timmar senare🙂 Jag älskar färgen och de ska jag slita med hälsan😉

söndag 24 juli 2022

LISEBERG

Vi var ju på Liseberg med när vi ändå var i Göteborg, Tuvas höjdpunkt. Hoppade på spårvagnen som stannade precis utanför. Först var vi ju uppe tidigt för att titta på en match mot San Fransisco och de hade vi tur för vi åt en frukost innan matchen sen hann vi med en andra frukost innan de dukade undan vid 12😊 Vi ville ju åka karuseller och inte behöva äta det första vi skulle göra. Killarna skulle spela en match till på kvällen men inte i Kviberg som de andra matcherna och jag hade ju lovat Tuva Liseberg eftersom den matchen inte var planerad från början. 

Där sprang runt några kaniner som åkte vissa karuseller med, fy sjutton att gå runt i den dräkten på den varmaste dagen!
Vi åkte morotsrundan under jorden, vi ställde oss i en ”hiss” som började skaka och sen satt vi i vagnar och tittade på söta kaniner. Den karusellen åkte vi tills den gick



sönder…
Det va så mysigt men vi åt inte på 8 timmar där inne…. Det var så varmt så vi drack massor innan Tuva tyckte att vi hade tid för mat. Vi åt pasta bolognese i en av restaurangerna. 
Ju mer tiden gick desto modigare blev hon och tillslut åkte hon en själv eller med kompisar hon hittade. Vi hoppade upp i Lisebergsbanan det första vi gjorde och sen åkte vi bara barnkaruseller😅 Hon var inte alls intresserad av att åka på sidan
Himlen var så fin när vi kom hem❤️ Vi var så nöjda och glada och somnade så fort vi la oss…

torsdag 21 juli 2022

UNIVERSEUM

I tisdags tog jag och Tuva en sväng till universeum, jag fattade inte riktigt var spårvagnen skulle gå så vi gick de 2km och det var ju inget mot de streckorna vi gått innan🙂

Solbrillor på och det var riktigt varmt väder.

Akvariet var mäktigt med hajar och alla möjliga fiskar.
Den här ormen ser väl arg ut? Nån farlig sak var det iallafall.

Ser ni? Den slingrade sig över kanten och stirrade på oss….huuu
Sen gick vi in i regnskogen och där var det ju så varmt och klibbigt så det va äckligt!
Den här fågeln skrämde ju halvt ihjäl mig för jag såg den inte
Sen tog vi en lunch innan vi kollade in andra sidan med massa spännande saker man kunde testa. Men den här maten…. Kostade mer än den smakade.
Sen hoppade vi på spårvagnen för att åka tillbaks för att se gå till bussen och åka vidare till Kviberg. Det var ju dags för match nummer 2.
Denna matchen mot Västerås blev oavgjord.
Det tjöt jämt och ständigt av polisbilar, brandbilar och ambulanser och en dag stod de precis utanför vårt så det var väl nån olycka. En lastbil stod still iallafall.

tisdag 19 juli 2022

INVIGNING GOTHIA CUP -22

Igår var det ju då dags för första matchen för killarna och den började 13.00, det var tur att vi åkte i tid för vi hoppade på rätt nummer på bussen men vi åkte på fel håll😂 Vi hoppade av i Nordstan och tog bussen tillbaks till rätt håll -> Kviberg. Herrejises så många fotbollsplaner där va, jag tror jag hörde något om 24 st! Vi kom i tid iallafall och vi hittade rätt. 

Mina mellanbarn❤️

Häftigt hus va? Det ser väldigt platt ut men det var i triangel. Det såg ju påväg till Ullevi och invigningen av Gothia cup.

Där var vi med i väldigt god tid, nästan först på plats😅 Väldigt smidigt med vilken ingång vi skulle in i och sen platser nästan precis innanför. Jag velade på att gå in för jag började tänka på terrordåd🙈

Men vi gick in och satte oss och det fylldes på väldigt snabbt.

Massa show och alla länder fick gå ärevarv och visa upp sig så efter 30 minuter ville Tuva hem, det var väldigt hög musik där inne. Vi stannade 1 timme iallafall innan vi gick hem.
Men nu har vi sett Ullevi och nu är det dags att gå ut till bussen för dagens match, nu vet vi ju precis vilket håll vi ska gå på😉

söndag 17 juli 2022

TJEJRESA❤️

Idag var det dags att bege oss ut på vår tripp, vi åkte vid 11 för vi skulle på en utflykt som avstickare. Vi hamnade i Ullared för vi skulle bara ha tandborstar och lite snacks var tanken. Vi tog varsin korg men det blev inte så bara ändå😉 

Nöjda åkte vi vidare så vi var vid hotellet vid 17, jävla rondeller och skit som man ska köra tillbaks i för att sen köra vidare in på en annan gata. Väl framme höll jag på att ge upp för vi kom dit GPS visade oss men där va inget hotell, kollade på mobilen och då låg hotellet andra sidan huset på nästa gata. Jaja, nu står bilen där den står tills vi ska hem!

Sen packade vi in oss och skulle gå till skolan där Max och laget bodde, det tog 1h att gå dit sen va vi hungriga igen så stannade på tillbakavägen igen men åt inget gott så det va bara hem och duscha och i säng. Imorn spelar de sin första match i Kviberg så den ska vi kolla på och på kvällen är det invigning.

lördag 16 juli 2022

MOT ÄVENTYR MED TUVA

Jag håller på att packa lite till mig och Tuva för imorn åker vi till Göteborg då det är Gothia cup. Tanken va att vi skulle ta tåget men idag bestämde jag att vi tar bilen istället (gulp) för grannen sa att nån hade fått vänta 12 timmar på försenat tåg och det vill vi inte vara med om! Det var inte meningen att jag skulle åkt alls va tanken för Max är inte här varken denna eller nästa vecka så vi hade tänkt åka till Gotland på måndag  med vänner men vad gör man inte för sina barn? Det va bara att avboka boendet och boka ett i Göteborg istället men det blir bara jag och Tuva. Alltså dessa dagarna i Göteborg kostade mer än vad det skulle gjort för alla oss 1 vecka på Gotland! Helt sjukt. Men istället för att byta tåg minst 1 gång så tar vi bilen och då ska vi göra en liten avstickare som bara jag och Tuva vet om än så länge. Hon är så hemmakär och har gråtit över saknaden hemma redan men hon vill ändå med för hon vill till Liseberg😊 Vi kommer ju ha skoj men vi är ju lika hemmakära allihop! 

Jag och Oliver har varit ute i skogen och plockat lite svamp idag men det gällde ju att försöka parera skurarna. Sen har vi ett ställe som vi gärna plockar på och vi försökte irritera grannarnas hundar så de skulle skälla och bli insläppta så vi kunde plocka ifred men vi lyckades inte😂 De skällde på oss men fick va kvar ute…. 
Jag vill varna er! Köp I N T E detta vinet! Fy fan vad äckligt. Att jag aldrig lär mig att inte köpa viner utan bubblor för jag gillar det inte! Nä det va så vidrigt så det blev en liter över ungefär….. 

fredag 15 juli 2022

HÄRLIGT MED LOV

Vilken härlig vecka vi har haft, det blev några dagar med riktigt härligt väder förutom den där blåsten som vi kunde varit utan. Igår var det ju inget vidare så då passade jag på att städa. Annars har vi varit vid sjön så barnen fått bada eller har de badat hemma. Ingen stress och ingen press😊 I gårkväll var vi hos min kusin och åt tacos. Idag går mannen på semester men han kom bara hem och vände (och jag hann springa en runda) för att åka till Skåne och sova där så jag och barnen ska ha myskväll. Vi fick en bäddsoffa som står i Olivers rum så Tuva har sovit hos honom ett par nätter så vi får se om vi sover på hans rum inatt eller i vårt.

Fiskarna kan vi kolla på hur länge som helst vid stranden. Så fort någon hoppar i så kommer dom.

Jag har börjat få lite ångest att det snart "bara" är 4 veckor kvar på semestern.... vill verkligen inte börja jobba igen!

Idag har vi varit hos min jobbarkompis tillsammans med en annan jobbarkompis och hennes barn. Tjabbat av oss och skrattat gott, härligt😊

Nehepp, in i duschen sen ska vi beställa pizza och börja vårt mys❤️

måndag 11 juli 2022

UPPHITTAD MOPPE

1a semesterdagen avklarad och hur skönt? Härligt väder ( - blåsten!) och vi har spelat kubb i mängder, barnen badade, jag låg lite i solen och löste korsord, vi har tagit det lugnt! Jag va ute och joggade en runda när mannen kommit hem, han går på semester på fredag, men det va varmt!

Detta aset låg på vägen när jag var på väg hemåt, alltså min fobi för ormar! Jag skulle ju vilja hoppa på huvudet och krossa den men jag vågar ju inte, tänk om den slingrar sig runt mitt ben, hua.
Kubbspelandet inledde vi redan i fredags.

Sen ringde polisen från Kalmar och hade hittat Theas stulna moppe….
De hade tagit bort registreringsskylten och fördärvat den. Det som va fint på den är ju den turkosa lilla vingen de målat om.
Annars är den ju lite naken…. Jaja denna är inte mycket att ha men nu har hon en annan.

Nu ska jag ta och läsa lite innan jag kryper ner.


fredag 8 juli 2022

NU, NU, NU SNAART

Detta var sista morgonen på ett tag som min klocka ringer och då ställde jag den på 1 timme tidigare för jag har tagit detta årets första morgonjogg. Lurarna ligger på jobbet så jag fick ta en runda och lyssna på fågelkvitter, tuppen som gol, ett rådjur som jag skrämde, såg en mård springa över vägen men det var rätt skönt det med.

Jag har varit ute på kvällarna med Thea eller Oliver och plockat kantareller. Det finns verkligen hur mycket som helst🙂

Nu hoppas jag på en fin fredag och att timmarna går lite fortare än de gjort innan i veckan. Huvudet har ju varit på semester 1 vecka tidigare minst men snart följer kroppen med🙂



lördag 2 juli 2022

SOMMAR

Den bästa tiden är här🌞 Humlor och bin i gräset på all klöver, jag har nog aldrig sett så mycket klöver förut som det är nu…. Men varmt och skönt och ibland är det ju tur att det ändå är lite blåst, jag som avskyr blåst! 

Min kusins fru har fått ordning på alla sina dahlior medans jag precis satt ner mina 3😂 Hon har massor. 
Vi åkte till sjön igårkväll när vi ätit, mannen och ett par barn åkte båt och sen när de badat klart åkte vi bort till min kusins familj. Jag försökte ta lite kort på Tuva i sjön och detta blev ju lite häftigt, hon sitter i vattnet och tog upp en Sten.
Vi drack lite bubblor och pratade om livet.
Detta brevet låg i lådan igår eller om det var i torsdags, i vilket fall försent mot vad det stod på baksidan när jag skulle öppna det.
Detta låg i…. Jag har ingen aning om vem det är från eller vad det betyder? Någon som kan gissa?

Nu har träningskläderna åkt på för vi ska på 5-årskalas och jag ska gå sista milen dit. Min hals har ju bråkat med mig sen innan midsommar så jag har inte vågat springa på länge. Måste röra lite på mig och lyssna ikapp lite poddar så det passar bra att gå🙂