lördag 23 augusti 2014

PÅFYLLNING I FRYSEN OCH MÅLNING PÅGÅR

Vilket mysigt regnväder vi har mellan varven, perfekt för en innefixardag☺ Sitter här med bebisen sparkandes i magen och försöker sträcka på mig så mycket jag kan, annars är det verkligen inte skönt ;-)
Igårkväll tyckte Linus vi kunde ut och passa gris, och visst kunde vi det! Men jag tvekade lite först eftersom jag köpt sista säsongen av Solsidan när vi va i Ullared i veckan. Men där har ju varit sååå mycket gris sista tiden så chansen att få se gris va väääldigt stor! Så vi stack ut. Mörkt och tyst satt vi i husvagnen och lyssnade. Först kom en grävling och käkade länge och väl. Sen kom grisen, men den va visst för stor för att skjuta. Efter ett litet tag kom två suggor med 10 kultingar gåendes men de va tydligen för små för att skjutas.... Jag tyckte att va fan, skulle vi sitta där i flera timmar och den ena va för stor och de andra för små.... Då tänkte jag inte följa med ut fler gånger! Men sen kom det en lite mindre galt och började dumma sig och jaga väck suggorna och pryla kultingarna så de skrek ouiii. Den va alldeles lagom stor! Så det sa pang och vi släpade med den till bilen☺
Det va Jäger som fick följa med och leta fram den medans Maister fick undersöka den när vi kom hem. Då va det orättvist minsann att han inte hade fått följa med!
Så imorse skickades den till slaktaren och i veckan ska vi få hem den. Nu är det bara en hjort som ska skjutas med sen har vi vad vi behöver för ett litet tag☺ Å de är ju snart lovliga de med. Förra helgen sköt Linus ett rådjur som vi fick hem styckat och klart igår så då åt vi rådjurssadel och det va väldigt gott.
Idag har jag målat klart i bebisrummet. Det va beigegult innan och såg inte så värst fint ut, men nu har det tagit färg! Det är målat två ggr och nu ska jag ge mig på hyllan som ska vara intill skötbädden. Jag har målat den en gång och det blev inte speciellt bra men det krävs nog några lager färg till! I veckan ska vi möblera där inne.
Ikväll ska vi till vänner och spela spel och käka pizza, så nu ska jag krypa ner i soffan och vila lite.

4 kommentarer:

 1. Varför kan man inte skjuta dom om dom är förståra? Vi har vildsvin ute hos oss men inte sätt några än:p.

  Så kul att fixa med bebisens rum:). Vi borde med måla om i hennes rum men får vänta ett tag hon kommer ju ändå sova inne hos oss ett tag:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo de går skjuta när de är stora men Linus kunde inte dra ut den själv... Jag får ju inte lyfta/bära...

   Radera
 2. Grattis! Vad coolt att du jagar. Just vildris tycker inte jag är så gott, kanske kan jag inte tillaga det rätt. Har du goa tips? Kram Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag skjuter inte är bara med. Även om jag skulle vilja skjuta... Åh, både Linus och svärfar är grymma på att till-laga båda vildsvin och hjort! Tror vi brukar ha det i ugnen med salt och peppar....

   Radera

Tack för att du lämnar ett avstamp♥