söndag 18 augusti 2024

BAD, UTSTÄLLNING OCH RIDNING

Lite bättre status här, jag tränar inget än men tänkte springa på tisdag igen. Halsen är lite slemmig ibland men jag har inte ont längre och ingen feber. Rösten är nästan tillbaks den med🙂

I veckan var Max med oss ut till sjön och lät hundarna simma.
Det gäller ju att parera när ingen annan är där eller hålla sig på kant för jag sa till barnen att hur snälla hundarna än är så finns det folk som är rädda ändå. Det måste vi respektera. 
Det regnade men det hindrade inte dom från att bada.
Igår hade Oliver fotbollscup i Virestad men jag och Tuva passade Gin som varit dålig innan i veckan, men vi tog med han för att se sista matchen. Killarna spelade bra och hade kul och nu är Gin frisk - kan inte bli bättre.
Idag har Sune varit på utställning i Åseda, mannen och Tuva åkte för Oliver skulle ha en kompis här. Jag tycker de där utställningarna är lustiga, du ska nog vara kompis med domaren och sen gillar ju en del röda drevrar medans någon annan bara gillar svarta….
Sen åkte jag och Tuva ut för Tuva ville rida. Ägaren hade inte tid att hjälpa oss men när vi skulle hämta hästen i hagen så smet ju de andra två…. Som tur va så vad det i en annan inhängnad hage men ändå! Så hon fick komma och hjälpa oss ändå men sen redde vi det själva. Vi var helt svettiga både jag och Tuva för hästen ville ha en som sprang framför. Det är som en del hästar på ridskolan, de är 10st i gruppen men vissa hästar måste ha en häst framför sig för att gå.
Imorn är sista dagen på sommarlovet så vi får se vad vi hittar på.

onsdag 14 augusti 2024

SJUK MED BESÖK OCH UTEBLIVEN TRÄNING

Jag har mått lite konstigt nu några dagar, ont i halsen och det har känts som att hjärnan ska hoppa ur huvudet när jag lagt mig på kvällen. Igår kom hostan med, så jag har lagt mig med 2 Alvedon och nässpray som jag förövrigt slutade med för ett par år sedan och inte tagit sedan dess. Idag bakade vi för min kära vän från Killeberg skulle komma, jag ville inte riskera att smitta henne på något vis så vi satt ute. 
Tuva klippte av blommor och la i tallrikar eller satte i vaser. Denna dahlian är ju gigantisk! 
En lite mindre dahlia i mindre skål hamnade uppe på toa. Sen tog hon i och satte i vas på sitt rum med.
Barnen bakade kärleksmums och kladdkaka. 
Sen var det dags för middag innan mannen och Oliver skulle på fotbollen som började ikväll. Tuva har länge sagt att hon vill göra tomatsås, vilket jag rynkade lite på näsan åt, men idag gjorde hon den och jäklar vad gott det blev😂 Till och med Oliver åt pastan med såsen. Han är ju inte jätteglad i pasta annars.
Jag och Tuva gick med hundarna för Tuva ville klappa hästarna. Men det gillade inte Gin, han brukar aldrig skälla eller morra men hästarna tyckte han inte om! Han ville gärna skydda Tuva från de stora monsterna.

Jag har inte tränat sedan jag fick ont i halsen men hade god lust i måndags men la band på mig själv och tänkte att ett par dagar kan jag faktiskt vänta! Det är ju 3 veckor till loppet och innan dess ska jag ju få in lite intervaller. Ikväll tog jag febern och då har jag ju det med…. vet inte om jag haft det hela tiden men risken finns ju eftersom hjärnan velat ut. Jaja, lite vila har ingen dött av🙂 Thea börjar skolan imorn och de andra nästa vecka. Så nu börjar rutinerna dra igång igen.
Jag var inne och ansökte om skolbuss till Tuva för hon vill inte vara på fritids längre, hoppas vi får svar innan tisdag. 

söndag 11 augusti 2024

VALPTRÄFF

Igår var vi på valpträff i Thimsfors där vi köpte Gin. Vi hade med oss kött att grilla sen stod värdparet för resten. Lagom tills vi skulle äta så öppnade sig himlen och regnet vräkte ner. Vi bar in all mat och placerade ut oss i huset istället.

Alla valpar från alla tre kullarna var inbjudna men vi var nog ”bara” 8-9 familjer som kom. Det räckte gott och väl, det for förbi lekande hundar överallt.

Gin efter att han varit ute och härjat i regnet.
Hundarna hade sååååå roligt! Alla är ju likadana så det var fullt ös på dom i 4 timmar.
Oliver var lycklig för han fick åka fyrhjuling med yngsta gossen i huset och de 2 är lika gamla.
Lagom till fikat så blev det klarblå himmel och vi kunde sitta ute.
Gin och hans brorsa Bosse hade hur kul som helst. De har båda en äldre hund hemma så de är vana vid lite hårdare tag.
Tuva var i himmelriket med alla hundar + alla andra djur som finns på gården. Katt, kaniner, höns och getter.
Della är en väldigt försiktig valp men efter ett par timmar var det fart i henne med.
Katten tog docksängen🙂
När vi kom hem tog jag Sune och sprang en runda. Jag har inte sprungit sen i tisdags så det var skönt.

onsdag 7 augusti 2024

HÄSTAR, TRÄNING, FAMILJEN

Igår kom min ena bror med familj och sov över för idag ska vi åka på en semestertripp. De kom rätt sent men då var pullpork färdigt och det va såååå jäkla gott! 

I måndags skulle vi lämna bilen på service så jag körde och lämnade den och sprang 15km hem och igår var det dags att hämta bilen igen så det blev till att springa 15km och hämta den med. Så imorse när vi åkte hemifrån och vi stannade till för jag skulle kolla en grej så frågade Oliver ”Ska du springa SÅ långt nu? Ända tills vi är framme” Nej nej, då hade jag inte varit framme förrens på söndag kanske😂

Grannen har fått hem alla dotterns hästar nu och där är ett föl som skulle vara lite osocial men sakta och säkert vågade det komma och kela med Tuva.
Först lite sakta och trevande för att till slut lägga sitt huvud mot Tuvas axel.
Vi sov hos min kusin i helgen och då hoppade jag av 9km tidigare för att springa och möta upp dom vid badplatsen. Jag hade inte badat än så jag gjorde slag i saken och sprang rakt ut med kläder och skor och doppade mig.
Mitt gudbarn var ute och vattnade blommorna, hon är en riktig liten blomsterflicka.
Det klipptes av luktärt för att sättas in i vas.
Vi åkte ut till han som håller i älgjakten så barnen fick följa med ut i båten för att kolla näten. Gin hade simmat en sväng och va väldigt sugen på att hoppa i och ta sig upp i båten men han fick stanna med mig på bryggan.

söndag 4 augusti 2024

EN LITEN DEL AV VECKAN

Vilken lugn och skön vecka, att kunna ligga ute på altanen och slappa och lösa korsord - det är ledighet för mig. Sen har vi träffat Loshultarna en kväll och då passade jag på att springa dit (12km) och det gick på 10 minuter snabbare än sist så nu har jag ändå fått in några hyfsat snabba (för mig) pass på sistone. 
Det gäller att ladda redan från morgonen om löpningen ska ge någon effekt. Resorb dricker jag innan jag ger mig ut när det är varmt.
I Loshult fick vi GT som var riktigt smarrig!
Sen testade de att blanda en annan gin med bubbel men det var nog bara min som gick ner. Ett par glas åkte i slasken😂 Det var inget jag skulle blanda igen.
Något jag äter mycket nu är salami och brie på knäckebröd, mmmmmm!!
Gin vill busa med alla djuren och Alma går med på det så länge han inte smäller med tassarna framför henne. 
Nu måste jag trilla i säng för det blev inte mycket till sömn inatt….