tisdag 28 oktober 2014

AMNING

Så, nu har vi varit ute och gått en sväng, Tuva sover ute i vagnen och jag har ätit. Vi ska till BVC om en stund, det är dags för vägning och mätning.

Jag tänkte på det här med amning... Jag har alltid sagt och kommer alltid att säga; Det är inte förlossningen som är värst - det är amningen! Efter förlossningen försvinner ju smärtan. Åtminstonde den värsta, det kan ju vara ett par dagar till om man sytt eller har grymma eftervärkar. Men sen ska det ammas och det kan bli sår, svamp, blodigt, fel tag osv. Med Thea hade jag jätteont och grät i ca 2 månader (!!) varje gång jag skulle amma för det gjorde fruktansvärt ont. Testa lite till sa de på BVC varje gång jag va där. Sen när det väl släppte ammade jag henne 1år och det blev en mysig stund. Max ammade jag 4 dagar sen stod jag inte ut mer. Det gjorde sååå ont och med en liten hemma på 21 månader fanns inte tiden att sitta och kämpa/plåga mig igenom amning efter amning när hon härjade rundor. Så han blev uppfödd på flaska. (Thea blev allergisk mot både mjölkprotein och något annat som sedan växte bort medans Max klarade sig utan.) Det va en barnmorska som sa till mig på BB att jag inte skulle känna någon press och att hon inte fick avrådda någon från att amma men hon såg hur ont jag hade. Så ville jag sluta fanns ett "stoppa-mjölken-piller". Nu när jag fick Tuva sa jag släpp inte ut mig från BB innan amningen funkar! Tänk om hon är sista bebisen, då vill jag verkligen ha mysstunden med amning! De tyckte att amningen funkade för hon fick ju i sig mat. Vi hade olika syn eftersom jag tyckte att det inte funkade eftersom det gjorde förbannat jävla ont! Jag bad om hjälp flera ggr och va inte rädd för det, jag ville ju bara att det skulle funka. Vi åkte hem och redan på fredagen fick jag nog, det köptes en pump! Den räddade mig då men det jag inte visste att den ökade trycket och det gjorde ju att det bildades ännu mer mat! Jag avskydde att gå runt med stora sprängfyllda bröst! Undrade när de skulle lägga sig. Vi jobbade på tekniken jag och Tuva och efter två veckor gick det hur bra som helst :-) Fan va glad jag är som inte gav upp!! Det kan ju fortfarande göra ont när hon tar tag men det går ju över, nu kan jag till och med prata när hon äter på den onda sidan. Men jag är inte bekväm med att amma när det sitter massa folk runtomkring. Ne, vi vill ha det lugnt och skönt omkring oss. Nu är det ju mer att jag kan bli rastlös över att det kan ta tiiiid att mata, men det är så kort tid i livet så det är det värt. Vi fixade det, jag och Tuva, vi är ett bra team❤️
Kortet är från i fredags (begravningen) och idag är Tuva tre veckor! Jisses vad tiden går.

2 kommentarer:

  1. Vad skönt att det fungerar nu.

    SvaraRadera
  2. Vilken söt liten en! :) Vad skönt att det fungerar bättre nu. Vill rekommendera dig Aloe vera (ren! viktigt) för såriga, ömma bröstvårtor (och mot det flesta andra saker både vuxna och barn kan ha problem med på kroppen). En riktig superprodukt. Vill du läsa mer så kika här:

    http://elinjaeger.cosmopharmas.com/produkter/603-Aloe-Vera-Gel

    Lycka till i fortsättningen =)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett avstamp♥