lördag 25 oktober 2014

BEGRAVNINGEN

Igår var det en jobbig dag, min farmor skulle begravas. Varken jag eller barnen har varit på begravning innan så jag va så nervös så jag höll på att spy innan det började. Vi satt på samma rad som pappas sambo så hade hon ett barn på var sida om sig. Tur va det! Thea läste ju på framsidan på häftet och förstod vad det stod så hon blev sååå ledsen♥ Max satt jämte mig och torkade mina tårar och ställde massa frågor och så höll han om mig♥ De skötte sig hur bra som helst i kyrkan och förstod allvaret i det hela.
Jag tyckte det va hemskt att vi såg hålet där kistan skulle sänkas ner, så fort vi gick in till kyrkan och sen att farmor verkligen låg i kistan där framme. Å när de sänkte ner henne.... usch.
 Men visst va det fint, men det är inget jag skulle vilja gå på en gång i veckan.... Prästen pratade så fint om både farmor och om allt annat.
När vi hade varit i bygdegården och ätit och umgåts körde vi inom kyrkan igen för jag ville ha lite kort. Tog aldrig med kameran in i kyrkan men jag skulle gärna haft kort på kistan och alla fina blommor som stod där framme♥

Nu är begravningen över och det finns en grav att gå till, Jag kommer att hälsa på dig farmor, kanske inte varannan vecka som jag gjort i flera år, men jag kommer att komma till dig, jag lovar♥

1 kommentar:

  1. Så sorgligt och så fint!

    För länge sen när detta med kremering blev populärt så hade man en nersänkbar hiss för kistan att försvinna ner i krematoriet. Trodde detta var bortlagt.
    Men bilderna får mig att se en jordbegravning. Då är man med vid nersänkningen på kyrkogården.
    Hur det nu var visar du fint på hur det känns och hur det kan bli. Tack för ett gott inlägg!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett avstamp♥