torsdag 12 september 2024

NYTT JOBB

Hoppas ni haft en fin vecka, redan fredag snart igen ju. Idag jobbade jag första dagen på mitt nya jobb, samma yrke bara lite längre resväg. Det är ju alltid lite förvirrande med alla namn så här i början. 6 avdelningar och 22 pedagoger.

Men igår va det dags att köra till Tingsryd och hämta moppen som varit på service. Mannen var med och lämnade den men jag och Thea fick hämta hem den. Jag har aldrig kört med släp så långt innan men vi drog iväg, fick dit släpet själva med. Vi körde till Börjes först för att fika men där fick jag ta upp några parkeringar och ställa på längden men det var lugnt med folk som tur va men jag ställde ändå så långt bort där jag skulle vara minst i vägen. 

Vi fick upp moppen och kämpade med spännbanden, det vore ju smidigt om alla spännband hade knäppet på redan och att det inte var löst brevid så vi behövde joxa själva. Men det gick ok.
Vi fick stanna 2ggr och spänna om det ena bandet men vi kom hem🙂
Idag har vi varit ute och myst med Milo. Jag kan absolut inte klaga över mitt schema för jag har varken öppningar eller stängningar men det är ju långa dagar borta ändå. Jag säger att jag har fått en lyxtjänst för jag har inga reflektioner utan jag är bara med på deras APT. 
Denna va ju lite rolig 😉

söndag 8 september 2024

MIDNATTSLOPPET I MALMÖ

Nu är det gjort! Jessica kom och hämtade mig halv 11 sen hoppade vi på tåget i Killeberg men från Hässleholm till Lund åkte vi ersättningsbuss. Oh my gud! Vi satte oss längst fram för jag kände att jag ville se ut men jag ville ju krypa ur skinnet. Från vi startade tills vi var framme höll chauffören på med sin mobil, hon ringde chauffören framför, kollade kartan och hade sig. Jag satt och småhoppade i alla svängar och rondeller för jag blev så nervös. Jag kände ju att hon kan aldrig kört här innan och jag tycker det är fruktansvärt dåligt att det inte finns GPS i bussarna! Jag tänker att jag kanske ska skicka till Skånetrafiken för hon var en trafikfara. När vi gick av bussen så frågade jag henne om hon kört den här resan förut och det hade hon ju inte…. Vi kom till Lund iallafall och hoppade på tåget till Malmö. När vi kom fram så hade vi inte incheckning förren vid 16 så vi lämnade våra väskor och började leta efter något vi ville äta.
Vi kollade på kartan över loppet men det sa mig inte så mycket🙂
Vi stannade på ett ställe och tog en burgare. Jag älskar halloumiburgare med picklad rödlök.
Vi var inne i olika butiker och kollade. Vi skojade om att jag skulle ta på mig den dräkten till höger och skicka till mannen att jag köpt ny pyjamas haha. 
Vi gick förbi och kollade när de byggde upp starten/målet till loppet.
När vi kom in på rummet med vår fesljumna bubbel fick vi komma på en egen lösning. Det var olika fack till soptunnan för sortering, vi tog den ena och fyllde med kallt vatten och satte ner flaskan. Sen fyllde vi på med vatten och resorb för det var riktigt varmt väder.
Sen fick vi ju äta ett mål till innan vi skulle springa så vid 18 köpte vi sushi och tog med oss till rummet.
En liten vila sen bytte vi om och gjorde oss redo för att gå ner till starten som låg precis utanför hotellet på det torget.
Chippet på skorna, armband med datum, namn och telefonnummer till anhörig ifall det skulle hända något.
Nere på torget var det folk! Både löpare och publik. Vi var 4 800 anmälda och indelade i olika grupper efter vilken tid vi hade satt oss på. Olika sluttider som vi sprang 10km på. Det fanns 2 grupper som sprang 5km med. 
21.06 gick vår start och vi hann precis fram efter att jag frågat om vi fick gå före i toakön eftersom de som stod framför hade startgruppen efter oss. Vi gick fram och räknade ner och jag insåg ganska snabbt att detta skulle inte gå fort, det var tjockt med folk men de sa i högtalaren att när vi hade hittat tempot och inte tänkte springa om skulle vi springa till höger. Jag la mig till vänster direkt och när jag hade passerat där tiden startades så var det bara att köra på. Jag var så fokuserad på att hålla koll på vägen där jag skulle springa, på folket runtomkring och på mina omkörningar så jag hade inte tid att titta på omgivningen. Jessica sa något sen om några platser vi hade passerat men jag hade noll koll. Jag hade inte tid för att titta hur det såg ut omkring mig haha. Jag vet att vi sprang förbi några gator där folk satt ute längs vägen och åt. På några platser hade de ”musik” och några spelade instrument, det stod marschaller längs vägen på något ställe, folk hejjade och det var allmänt glatt. Men igenom någon park av nåt slag var det bäckmörkt! Jag sa till ”grannen” att de borde åtminstone finnas en lampa för jag såg inte var jag satte fötterna. Vätskestationer efter 4 och 8km. Jag tyckte jag höll bra fart hela vägen och när jag blev trött så la jag mig bakom någon tills det kom ett bra tillfälle att springa om. Vid 9km kände jag att jag hade behövt gå men fan den som ger sig! När vi kom fram till sista musikanläggningen så visste jag ju att vi var nära, jag hade pratat med de som satt upp stationen innan på dagen. Någon skrek 200 meter kvar men det var långa 200 m. Jag kom i mål! Jag skakade och fick hålla i mig i räcket när vi gick i målfållan. Vi fick äpple, proteinbar och en vitamin well. 
Här är målfållan.
Jag hann stå där och svettas och lugna ner mig tills Jessica kom i mål. Jag hade ett mål på under 50 minuter men jag nådde inte det. Det är inget jag bryr mig om för jag kände att jag pressade mig och hade så pass bra flyt oftast så jag är nöjd. Dom sekunderna som jag la på att korsa på omkörningar gjorde ju bara att jag sprang lite längre. 
Vi gick upp på rummet och jag satte mig på golvet och åt barsen och drack min vitamin well. Jag började må lite skit som jag brukar när jag tar ut mig men jag klarade mig från att spy. Drack mer vatten innan vi la oss. 
Jag kom ändå på plats 24 i min klass och 156 av alla tjejer🙂 
Vi hade rummet ut mot torget, vi fick välja när vi kom fram och det var inte ljudisolerat… Men vi somnade ifrån det och när jag va uppe 3.35 var det tyst! Klockan ringde 9 för det var dags för frukost. Jag tror aldrig jag har ätit så mycket någonsin haha. Sen hoppade vi på tåget, vid bytet hade vi en van busschaufför som kunde sin sak! Sista biten på tåget gick fort och när jag kom fram så väntade mannen på mig❤️ Han följde mig på loppet på nätet igår och jag hann inte mer än i mål innan han skrev🙂 Jag är sugen på att springa nästa år med! Eller halvmaran i Helsingborg som också gick av stapeln igår….

torsdag 5 september 2024

UPPLADDNING

Det är lite mycket just nu så jag har annat att fokusera på än just skriva… 
Imorse gjorde jag min sista träning innan loppet på lördag och det blev en lugn runda på 8km. Det är ju sjukt varmt men klagar inte - älskar vädret! Om ett par timmar ska vi köra ner till Kristianstad jag och Jessica för att hämta ut våra tävlingsgrejer. Tuva och Oliver ska följa med så ska de få äta ute idag.
Jag står och väntar på bussen just nu, fritids glömde ta med Oliver ut till sin buss så han fick åka med i Tuvas nu, annars hade han varit hemma lite tidigare idag.

Å så blev det en paus på flera timmar….
Nu är vi hemma igen och har hämtat ut våra saker.
Det ska bli såååå kul! Jag ser verkligen fram emot det. Vi har sprungit ett tillsammans innan och det va mitt första men det är några år sedan nu. Vi tar tåg/buss ner till Malmö och checkar in. Sen måste vi ha i oss mat och powernap innan det är dags😅 Proseccon får vänta tills efteråt. Det ska vara 24 grader på kvällen så vi lär ju eftersvettas i evigheter. Där har jag lite fördel för jag lär va i mål en stund innan så jag hinner sitta och chilla ett tag innan Jessica kommer😎

söndag 1 september 2024

1 SEPTEMBER

Tjingeling så här i höstmörkret 😉 Höstmånad men vädret är verkligen med oss! Men innan tycker jag det blivit mörkt vid 21 och nu var jag precis ute och sprang 15km och när jag kom in vid 20 så tänkte jag att jag kanske hade behövt reflexväst… det är ju nästan mörkt. Älskar mörka kvällar och att det är mörkt tidigt men det tråkiga är med löpningen, att jag får använda pannlampa om jag ska våga mig ut. På lördag ska jag springa Midnattsloppet i Malmö, tur där är gatlampor🙂
Igår var vi i Vimmerby för vi ställde ut Sune. Domaren visade rött kort och då betyder det att han går vidare men Oliver utbrast VA FICK SUNE RÖTT KORT då trodde han att det var som i fotbollen haha.
Tidigare i veckan hittade jag Alma död i buren, jag hade vaknat på natten av att hon sprattlade som bara den i buren och på morgonen låg hon död. Tuva sa att hon kan inte leva utan kaniner så hon satt och kollade annonser. Idag när vi kollat en match när Oliver hade fotbollscup så körde hon och jag till Ljungby och tittade på kaniner. Dom hade två olika kullar och de här kaninerna är blandning mellan Rex och Belgisk jätte. Eller ja, de hittade en kull till när vi var där, som visst fötts inatt.
Denna lilla kille heter Milo❤️
Så söt i rosa sele. Jag tog upp honom direkt när vi kom fram och han bara låg och mös så de kollade om han var en kille för de är mest keliga sa de. Jodå det är han så han fick följa med. Nu vill vi inte ha fler överraskningar ute i buren sen haha. Alma lyckades ju rymma för 2v sen och satt här ute med en kanin så vi vet ju inte om hon var dräktig. Men vi har ju som ni vet befolkat en hel bygd med kaniner….. Nu kommer det iallafall en ny färg så vi lär se om det kommit en hona till han nångång i tiden! De flesta kaniner här ute är ju svarta nu för tiden, en och annan grå finns ju med. 
Vardagen är igång på riktigt och nu åker barnen skolbuss, Tuva och Oliver kände sig genast stora, ridskola, fotboll, läxor och allt annat som ska hinnas med. Jag tragglar vokaler med Tuva och Oliver läser varje kväll. Lite sorgligt att de blir stora så snabbt, idag fick jag en liten längtan efter en bebis men den längtan får jag lägga över på barnbarn😂 Men det hoppas jag dröjer några år!!