måndag 24 juni 2024

KOLMÅRDEN

I onsdags eftermiddag packade vi in oss i bilen och körde till Kolmården. Det tog inte mer än 3,5 timmar. Svärföräldrarna och svägerskan med familj körde före oss men det är ju lite skillnad från att köra nerifrån Skåne och kånka på husvagnar. Vi kom fram först och hann installera oss innan de andra kom. Vi hade en stuga uppe på en backe så vi såg när de andra kom.
En liten (med betoning på liten) stuga och ett compact living. Barnen sov i våningssäng, vi hade en bäddsoffa. Litet kök och toa. Det funkade bra då vi bara sov och åt frukost där.
I torsdags var första dagen vi var inne på djurparken. Rätt lugnt med folk men det kanske är för att det är så stort som det kändes luftigt.
Det fanns en liten gård där barnen fick gå in och klappa.
Björnarna är ju för söta, de björnar jag sett badar nästan alltid🙂
Svärmor hade bokat tid där vi fick mata girafferna. Vi åkte en liten minibuss ut till safari sen fick vi gå en liten bit. Det låg där man kan campa på safari och det var jättefint.
Denna största giraff var 3 meter hög men de kan bli upp till 6 meter! Det är väl bara att ta ett kliv så är de andra sidan staketet…
Roligt att få ge de både blad och pellets. Efter denna dagen på djurparken var vi rätt möra men jag och svärmor åkte in till Norrköping för att handla. Sen blev det grillning och lite vin. Sen var den kvällen slut och fortsättning följer🙂

2 kommentarer:

  1. Åh va mysigt med djurparken. De är ju så vackra girafferna så höga de kan bli alltså, fantastiska djur. Förstår barnen gillade va där. Sommaren är här skönt väder här idag. Må väl/MH

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja nu har det verkligen varit sommar så det kan ju bli lite skönt med regn och åska imorn sen hoppas jag värmen kommer tillbaka snabbt igen!

      Radera

Tack för att du lämnar ett avstamp♥