onsdag 16 oktober 2024

FÖDELSEDAG, MILO OCH TRÄNING

Igår fyllde Oliver 7år❤️ Den stora lilla killen. Vi steg upp extra tidigt och fixade sen väckte vi honom med sång och paket. Jag hade köpt tårta som de fick äta efter frukosten, lite lyx får de ju ha när de fyller år.
En ny lite större cykel fick det bli. Han kommer växa i den lite mer till våren för just nu är den liiite för hög.
Oliver är så nöjd och cyklen fick flytta ner i källaren direkt. 
I måndags var mannen på utvecklingssamtal med båda barnen och det går ju inte bli annat än stolt❤️ Tuva har ordförståelse som en som går i 6an och Oliver läser 3ggr så snabbt som man ska i hans ålder. Det fanns inget att oroa sig över huvud taget så det är ju skönt!
Vi var ute och gosade med Milo när jag kom hem, han fick flytta ut nu när han vuxit. Han är 2,5 månad och redan större än vad Alma var.
Milos öron är gigantiska.
Vid 18 hade jag ett livepass med långa intervaller. 8, 6, 4, 2 och 1 minuter. Jag hade med mig Sune och det gick riktigt bra idag men det blev ju väldigt mörkt så nästa vecka får jag nog ha med mig pannlampan. Nästa pass är på lördag morgon och då är det passet öppet så alla kan vara med. Det är för att de som ska springa Göteborgsvarvet ska få testa på det gratis, men som sagt, alla kan vara med. Då är det pyramidintervaller 1-2-3-4-5-4-3-2-1 minuter. Häng på vetja🙂

söndag 13 oktober 2024

SÖNDAG

Sitter i bilen påväg hem från Växjö, jag vägrar köra när vi ska hit på helgen när det är jag som kör hit varje vardag😂 Idag skulle vi köpa TV och present till Oliver som fyller år på tisdag. 

Igår var det jakt, älg och gris men det blev inget. När vi körde hem så hade rallyt börjat här ute andra sidan vägen så jag hoppade av och sprang in och mötte min bror med sambo som stod och kollade.
Där va ett par bilar som kom på kas och en som publiken fick putta upp. Sträckan skulle köras 2ggr men jag gick hem efter första, jag skulle gräva upp mina dalior innan vi skulle ut till min kusin. Så där var vi och åt mat och spelade kort. Det var skönt med lite sovmorgon imorse och lugn start i soffan med kaffet. 
Nu har vi ett par timmar innan innebandyn börjar och då ska vi titta på Oliver, jag har lovat titta en stund innan jag ska springa. 

fredag 11 oktober 2024

FREDAG

Nu ligger vi huller om buller i soffan och kollar på Bäst i test visst är det roligt? Barnen älskar det och det är synd det är sista gången nästa vecka. Men jäkligt skönt med fredag! Detta är första gången på flera år som jag inte är ledig en dag vid älgjakten, tror jag. Jag kan ju inte ta ledigt det första jag gör känner jag, det är så många sjuka och borta så jag känner att jag behöver vara på plats.
Nu när mina magnesium börjar ta slut så tänkte jag att jag ska prova lite starkare för jag har fortfarande pirr i benen. Speciellt de dagar jag sprungit. Nu köpte jag ett nytt märke och rätt mycket högre halt i så när jag väl testar dom så hoppas jag att det blir bättre.
Igår skulle jag in på kommunhuset och fixa ett tjänstekort. Jag tyckte jag hade god tid på mig men det var köer till förbannelse, jag är inte van vid det i lilla Älmhult. Jag följde GPS och vägar va avstängda så jag snurrade rundor och kunde inte komma in på parkeringen jag hade siktat in mig på, ställde en bit ifrån och insåg att tiden var väldigt knapp så jag hann inte ens starta parkeringsavgiften. Satte på GPS på mobilen och gick åt fel håll men sen vände jag och gick med väldigt raska steg i ösregnet, kollade meddelandet var jag skulle ta vägen i huset. Jag kom fram till ett gigantiskt kommunhus och skulle in på östra sidan 3e våningen. Sprang in i första dörr jag såg och tog trappan upp en våning. Det var det största hus och mäktigaste ingång jag någonsin varit i. Kollade runt och där stod ”tjänstekort” på en dörr. What? Tydligen gick jag in från östra sidan utan att ha en aning men jag gick ju bara en våning upp och jag skulle varit på 3e…. Jaja, kortet fick jag med mig när jag gick och ingen parkeringsbot - woho! Sen stod polisen och hade kontroll när jag körde hem, då gjorde jag 2 missar framför dom som förmodligen kunde lett till indraget körkort meeeeeen det är kvar och jag skulle nog köpt mig en trisslott😂
När jag kom hem idag var det bara till att byta om och ge mig ut på ett intervallpass med Lets Run, jag hade Sune med mig. Här ute är det rally imorn och målet är andra sidan vägen och jag och Sune sprang förbi där och när denna måltavlan kom upp tog det stopp, Sune började skälla och morra och vägrade gå förbi skylten för den har ju aldrig varit där innan. När vi väl kom förbi så stod där ju 2 röda sen, en var sida vägkanten och när han fick se den ena så flög han iväg och morrade och hade sig och då fick han se den andra med😂 Vi kom hem iallafall och då var svärmor här och det blev lite vin. Mannen och hans kompis dotter var på eftersök på älgjakten sen blev det pizza när de kom hem. Imorn ska vi upp tidigt för då äntligen ska jag med och jaga🙂

tisdag 8 oktober 2024

JAKT UNDER LÖPNING

Jäklar vad snabbt det blir mörkt om kvällarna. Det var dags för ett intervallpass här vid 18 och idag satte jag reflex både på mig och Sune och tur va ju det! Jag hade inte en tanke på pannlampa men det hade inte suttit fel.
Vi sprang 10k på både skogsväg, grus och asfalt
Det är alltid spännande att springa med en jakthund, idag har vi drivit både älg och rådjur… När vi jagar djur så är allt vad teknik för löpning som bortblåst! Det är kuta som gäller😂 Annars var det perfekt väderförhållanden att springa i, lite duggregn och 10 grader men jag var rejält skitig om benen när jag kom hem. 
Nu blir det ostbricka och skipbo med Thea. Bra avslutning på kvällen.

söndag 6 oktober 2024

KALASANDE

Nu pustar vi ut i soffan, barnen sover efter sina födelsedagsfirande. Igår var Loshultarna här och firade både Tuva och Oliver för Tuva fyller 10 imorn och Oliver fyller 7 veckan efter. 

Oliver älskar prinsesstårta så det var hans önskan igår och denna gången köpte vi en, vi brukar baka själva annars. Hemmagjorda pizzor med tårta efter igår. 
Idag var familjerna här och då önskade Tuva pastasallad och glass så det åt vi idag. Mannen har jagat både igår och  idag så jag har städat lite, sprungit och donat. 
I fredags var det ett snabbt ombyte till intervallerna skulle börja, så jag har sprungit 27km i helgen. På tre dagar då. Nu i veckan är det intervaller tisdag och fredag vilket är rätt skönt. Jag jobbar länge imornkväll för vi har apt, löpningen tisdag kväll, sen ska jag hinna fixa jaktbyxor till mannen innan älgjakten som börjar på torsdag och lite andra ärenden så kvällarna lär gå fort denna veckan.
Jag slog in Tuvas presenter och jag tror hon kommer bli såååå glad❤️ Just det, vi skulle köpa en cykel till Oliver så det måste jag in och kolla med innan han fyller…. Både för och nackdelar med att jobba i stan, kommer ju ”aldrig” hem. 
Jag villhöver nya löparskor och tycker de blå till vänster ser snabba ut☺️ Jag tror ändå jag kommer vänta till våren annars får jag passa på när de rear lite.

torsdag 3 oktober 2024

INGEN DAG…

…..är den andra lik! Igår när jag kom till jobbet så stod det en man vid entrén där vi i personalen går in. Jag såg en annan kollega komma gående med en personal från skolan sen gick hon in på gården för att gå in genom barnens dörrar. När jag kommer fram och ska trycka in min kod börjar mannen bröla så jag ställer mig med ryggen emot för att trycka in min kod. Jag tog i fel dörr så jag fick göra det igen. Jag kollade snabbt upp på mannen och gick in och när jag kommer in står personalen och pratar för då hade en förälder ringt och sagt att han var stupfull och skulle in och slå någon. Jag trodde ju det var någon förälder eller skolpersonal eller vad som helst. Inte hade jag kunnat tro att där står en stupfull man 7.20 utanför en skola/förskola…. När barnen kom så hade de sett polisen när de tog mannen så tydligen kom de strax efter mig. 

Annars? Dagarna är rätt intensiva med dessa stora barngrupper så det känns rätt skönt att sätta sig i bilen och köra 50 minuter efter en dag så huvudet får vila innan jag kommer hem. I tisdags var det ett livepass med Let’s Run så då sprang jag med sen har ju kvällen gått i princip. På fredag börjar passet 10 minuter efter jag kommer hem så det är snabba puckar. Nästa vecka hoppas jag att ett livepass blir på lördagen som vanligt. Då är det ju älgjakt så jag hoppas ju att barnens farmor kan komma upp. Annars får jag fråga barnens morfar för de börjar inte jaga riktigt ännu. Jakten börjar på torsdagen men jag känner att jag inte kan komma och be om ledigt det första jag gör. 
I helgen gjorde vi äppelpaj enligt barnens önskemål. Det är ju vansinnigt gott med både äppel-blåbär och rabarberpaj.