onsdag 2 september 2015

EN MÄRKLIG GREJ....

Jag har, så länge jag kan minnas, haft samma operatör till mobilen och nu då även på bredbandet sen ett par år tillbaka. Jag har betalat via autogiro i hur många år som helst, det kommer ett sms i början på månaden om summan som dras + vilket datum. Inga konstigheter. Men denna månaden drogs aldrig några pengar, jag har kollat flera gånger och kollade sms'en med men där fanns inget från de i augusti. Märkligt. Så jag ringde upp de igår och frågade killen som svarade 
Har jag varit kund så länge nu att ni bjuder mig på avgiften en månad? 
Nä, den är betald, svarar han. 
Eeeeh, nej, jag har ju inte betalat. Det dras ju alltid pengar men nu har det inte gjort det. 
Jo, säger han, du betalade in en faktura på XXX summa och så datumet i juli. Bara någon dag efter mitt autogiro dragits. Så det täckte denna månaden + att jag har en summa tillgodo nästa månad med.
Jo, men jag får ju inga fakturor och har inte fått på mååååånga år. 
Då kan du tacka och ta emot, säger han glatt, då är det någon annan som betalat din faktura.
Då blev jag nojig och undrade om jag då får betala dubbla avgifter nästa månad när den som (förmodligen) tryckt fel OCR-nr hört av sig och undrat varför den fått påminnelseavgift när den betalat. Men ne, så funkade det visst inte. De rättade till det isåfall men jag behöver inte betala eftersom min faktura är betald. Men jag tyckte ändå det var konstigt. Killen jag pratade med var jätteglad och tyckte det var ett superroligt samtal. Å ja, han gjorde ju min kväll med ;-) Men tycker ändå synd om den där i andra änden eftersom det nästan handlade om 1000:-, för även om det finns väldigt vänliga människor där ute så tror jag inte någon väljer att betala min räkning framför sin egen ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar ett avstamp♥