söndag 29 oktober 2017

FÖR 2 VECKOR SEDAN - FÖRLOSSNINGEN

Go kväll i mörkret. Ja nu är det mörkt klockan 17 istället... Det märktes verkligen att vi vred tillbaka klockan inatt. Men vi har tänt ljus pch ätit kalkongryta. Grytor är extra gott på hösten.

Idag har vi haft besök av vänner och så har en av mina bröder och hans familj varit här. Lillebror blev så ompysslad så❤

För 2v sedan låg vi på förlossningen och krystvärkarna hade börjat. Lillebror föddes 17.44. Vi hade en tid för igångsättning på söndagen eftersom jag ville ha det när läkarna jobbade som jag hade pratat med om min rädsla och de jobbade inte på måndagen. Vi va hos dom på tisdagen och då va jag redan öppen 3cm så det kunde ju gå snabbt och smärtfritt med denna gossen med. Jag har för mig att när jag födde Max hemma så sa jag aj som faan precis när han skulle ut annars va det ingenting.
Vi blev inskrivna på förlossningen 10 och vi satt och pratade om epiduralen ett tag. Jag hade bestämt mig för att ta den men jag va ju så rädd för den därra slangen som jag såg framför mig som en grön vattenslang som är utomhus och det vet vi ju hur breda dom är haha. Jo men efter mycket om och men så ringer de efter narkosläkaren som var upptagen med annat just då. De kollar mitt blodtryck med jämna mellanrum och det börjar stiga så de ringer och skyndar på narkosen. Så fort hon kommer in i rummet så börjar jag gråta och säger Dig är jag livrädd för! Vi pratar lite till och jag ber henne säga till när hon lägger bedövningen men inte den andra sprutan med slangen. Såklart så tar inte bedövningen allt utan det börjar göra ont när hon för in slangen så hon får ge en bedövning till och sen känns ingenting. Eftersom att epidural kan göra så förlossningen drar ut på tiden (vilket var ett av syftena) och stanna av verkarbetet så valde jag att inte sätta igång epiduralen förrens förlossningen var igång.
Jag bad mannen ta med klockan i alla korten han tog haha. Måste ju veta vad jag hade för uppfattning och jag kollade bak på den ofta. Här hade jag fått in epiduralen och vi kör ctg. Det hände ingenting så vid 3 satte de på dropp och halv 4 kom första värken. Sen började det på riktigt klockan 4 med värkar varannan minut och så fortsatte det.
Jag bad de sätta igång epiduralen och jag sa till mannen att jag skulle säga till han när jag kom till himlen för det hade jag ju hört att man skulle göra😉 Men det va nog om jag hade fått den mitt i när allt va igång för jag kom aldrig till himlen😂 Men jag klarade mig på epidural!! Jag slappnade av och gick in i mig själv och andades mig igenom värkarna. Det var inte förrens krystvärkarna kom som jag ville ha lustgas och på något vis kände jag det på mig i sista vanliga värken som övergick i krystvärk så jag fick den i precis rätt tid. 
Från första värken kom halv 15.30 tills han var ute 17.44 gick det galant! Det var lite stark lustgas bara för det kändes som jag åkte tåg. Jag hörde ju hans hjärtljud eka och när jag andades i lustgasen så ringde det i huvudet och när barnmorskan pratade så lät det ju jättekonstigt långt bort. Så jag sa till henne att det va för mycket lustgas men hon behövde inte skruva ner för inom 2 värkar så va det klart😉 

När jag fyllde i papper innan jag skulle få åka hem så va det hur jag upplevde förlossningen 
Fantastisk --x---------------- Fruktansvärd
Sen skrev jag att en förlossning kan väl aldrig bli helt fantastisk pga smärtan, men förutom smärtan så va den nog så fantastisk den kunde bli😊 
Jag är sååå glad att jag fick just Studenten Emelie och Barnmorskan Nina och Barnläkaren Nina för de gjorde så jag fick den bästa förlossningen av mina 4❤

3 kommentarer:

  1. Härligt att kunna se tillbaka på nåt så fint som en förlossning, och den största gåvan man någonsin kan få. Mysigt med alla era barn det är en skatt som man får vårda många, många år framöver!
    Va smal du är förutom den fina magen, där kan inte va mycket kvar att "gå" ner om man nu vill det, känns inte som du behöver gå ner ett kilo ens.
    På tal om tid så gillar inte jag detta med ändringen av den, blir helt förvirrad ju, tröttare mer än vanligt på kvällen, i går så tittade jag knappt vad klockan var utan godnatt sen sov vi.
    Ha en fin start på veckan, idag skiner solen i alla fall, men kallt hua.Från Österlen/MH

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gick upp 14.5 kg denna gången och nu har jag egentligen 6kg kvar. Idag står vågen på 60kg och det är ju inte för mycket precis så mig kvittar det om de där 6kg försvinner eller inte😊

      Ja idag skiner solen från en klarblå himmel sååå hinla fint!!

      Radera
  2. Har helt missar detta inlägg, men så roligt att läsa <3

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett avstamp♥