lördag 14 oktober 2017

HJÄLP MIG, BERÄTTA DINA ERFARENHETER

Alltså.... jag vet inte vilken natt det är i ordningen som jag ligger sömnlös! Jag kan inte sluta tänka på den därra jäkla epiduralen...!! Jag hade nästan blivit övertalad till att ta den tills jag läste broschyren där fastnade jag vid sugklocka och att krystvärkar kunde avstanna... Sen har jag ju sett den där sprutan med, gigantisk. När vi var inne på sjukhusbesök innan Thea skulle födas så visade de ju upp den, nu är det ju mer än 12år sedan men den bilden ser jag ju framför mig.
De vill lägga epidural eftersom att de vill dra ut på förlossningsarbetet lite, de tycker att mina förlossningar går för fort och den sista var ju då intensiv med eftersom jag blev igångsatt. Jag som var OK med att föda hemma igen för den gången var minst smärtsam men barnmorskan/Läkaren vill att jag ska vara på plats när det är dags + att mina njurar tar för mkt stryk av graviditeten så vill de inte dra ut på tiden. Sen jag fick veta tid så här jag ju legat vaken på natten och tänkt på denna jävla spruta! Det är ju nu jag hade behövt sova för sen lär det nog inte bli så.
Jag vill höra/läsa så många åsikter om epidural som möjligt! Har Du tagit den? Skulle du göra om det? Gör den ont att få? Blev du påverkad i förlossningsarbetet? Biverkningar?
HJÄLP!

4 kommentarer:

  1. Godmorron Lotte, mycket funderingar för dig. Har ju inte tagit epidural vid förlossningen, men däremot så tog det ut min son med sugklocka. Han roterade och hade inte så att säga stannat, och det drog ut på tiden och hjärtverksamheten sjönk. När man är mitt i värkarbete och allt detta tänker man inte som man gör innan man fått barnet. Det som var ett smått problem när de skulle klippa var ju att den blivande barnmorskan la bedövningen i motsatt sida som läkaren tänkte klippa, hon var vänsterhänt. Min lille son hade en bula där sugklockan sattes och det tog nog en vecka innan så att säga huvudet såg "normalt" ut. Men om det inte är nödvändigt bry dig inte om epiduralen och om det är så kommer det gå bra för dig. Tror om du kan är det bäst att inte fundera alldeles för mycket, du reder det ska du se. Fin helg till er alla. Kram/MH från Österlen

    SvaraRadera
  2. Epidural är det BÄSTA om du frågar mig. Vid min första förlossning så vilja de sätta den pga jag var slutkörd pga långt värkarbete (dagar) och känslan när jag såg sprutan grinade jag och så till mannen NEEEJ!! Sen när de tvättade större delen av ryggen kände jag Ajj detta kommer göra ont... Tillslut så sa jag AJJ för nu måste det ju göra ont. Fick till svar: Lilla Gumman den här suttit på plats ett tag nu ;) Så med andra ord så det enda som kändes var när de tvättade ryggen och det som kändes var att det blev KALLT! När den var på plats så gjorde jag mig klar för att gå ut men då kom barnmorskan å stoppa mig, Du skall föda barn och vara ikvar på rummet. Det var sådan ENORM känsla å få epidural. Livet återvände :) Med min andra dotter var det självklart att ta epidural och denna gång så jag inte ens Ajj ;) eftersom det inte heller denna gång kändes. 2 olika BB och ändå inte ens minsta lilla smärta vid insättningen. Då vill jag också nämna att jag har STOR sjukhusskräck så jag är inte ens avslappnad utan på HEL spänn. Hoppas att det kan lugna dig något. Önskar dig en fin helg! Själv halkade jag in här och skall nu spana in din blogg :) Kram Madde

    SvaraRadera
  3. Epidural var sååå bra! Hade ganska intensiva värkar men när jag hade fått epiduralen var jag som vanligt. Kände inte av en enda värk. Gjorde inte ont att sätta den heller då jag fick använda lustgas. Biverkningar är väl att det kan klia på kroppen den första timman :-) är jätte spruträdd i vanliga fall. Men kan lugnt säga att epiduralen gjorde så att jag orkade med förlossningen och hade en positiv bild av att föda barn.

    SvaraRadera
  4. TACK så hemskt mycket att ni delar med er!! Det uppskattas verkligen❤ Just nu lutar det åt epidural iallafall för ni verkar lika spruträdda/sjukhusrädda som Jag!!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett avstamp♥