tisdag 10 januari 2023

EN RUNDA I MÖRKER

Idag slutade jag tidigt och tanken var att jag skulle ut och springa medans de stora barnen va hemma….men de var på vift. Jag gav mig iväg när mannen kom hem och jag kan ju säga att så här ”ljust” va det på rundan när jag var nästan hemma igen.
Jag såg lite när jag gav mig av men det är ju rätt mörkt runt halv 5. Jag tog småvägarna först där det inte va mycket trafik så tog jag större vägen tillbaks. Hade detta varit för några år sedan hade jag aldrig vågat ge mig ut efter det börjar skymma. Men jag är inte det minsta rädd här ute, det är värre när jag springer genom byn! Det jag är rädd för här ute är ju om vargen eller grisar skulle dyka upp. Reflexväst och ficklampan påslagen på mobilen löser det mesta.
Anders Hansen säger ju att 45min pulshöjande räcker 3ggr i veckan för de positiva effekterna på hjärnans så det har jag lagt på minnet. Sen blir söndagarna oftast en lite längre runda på 14km. Tänk, snart blir det ljusare på kvällarna och när det blir ljust på mornarna ska jag ta min runda kl 4.30 istället. Bra start på dagen!

Imorn börjar skolan för Tuva och Max, Thea börjar på fredag så denna terminen ska hon gå måndagar och fredagar istället för bara måndagar. Nästa v börjar hennes praktik hon ska ha i några veckor. För Olivers del så är detta sista terminen på förskolan, jisses!

3 kommentarer:

  1. Du är ingen räddhare hade aldrig vågat utan ha en hund med mig och knappt då. Var rädd om dig i mörkret.
    Ja du åren och tiden den rusar för fort.
    Må väl/MH

    SvaraRadera
  2. Nä min mörkerrädsla har försvunnit med åren, när jag va yngre vågade jag inte ens gå till soptunnan. Men vad ska hända? Här är det ju djur på sin höjd som kan skrämma halvt ihjäl en men i byn är jag skitskraj om jag springer när det börjar skymma. Tacka vet jag landet😅
    Mår du bättre nu?

    SvaraRadera
  3. Hej Lotte. Vilken seg flunsa alltså, bättre men inte helt ok. Nu har jag tagit reumasprutan har haft uppehåll i två veckor man får inte ta den vid virus och förkylning. Ja byn är nog värre men man läser så mycket så jag blir rädd.
    Må väl/MH

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett avstamp♥