onsdag 18 oktober 2023

HEJ HEJ

Lite tidig till jobbet idag så jag slipper stressa😊 Thea kör för hon har praktik på mitt jobb fast en annan avdelning i några veckor.
Det är lite ruggigt nu både på mornarna och kvällarna så det är rätt skönt och krypa upp i soffan. Igår blev det 30 min powerwalk på löpbandet i källaren. Jag hoppas jag kan springa en runda ikväll, jag stänger så jag vill ju inte ut när det är mörkt…
Igår när jag skulle hem från jobbet så hade det skett en trafikolycka mellan infarterna till Älmhult och i den enfiliga delen. Jag gick ur bilen och bak till sista bilen i kön och bad alla backa så vi kunde ta avfarten och köra inom byn istället. Det funkade och vi kom hem, ingen vet ju hur många timmar vi hade fått stå där för det hade med en lastbil att göra. Så nu kan jag kalla mig trafikpolis-amatör😅

4 kommentarer:

  1. Bra där Lotte det är sådana människor vi behöver som ser till att trafiken den flyter på. Otäckt med alla olyckor. Min sen i fjor sitter etsat fast, den där dan i april när en färdtjänstbuss körde på mig . Va bra att Thea kör, bra övning men hon är väl inte mer än sjutton eller? Så stora era barn börjar bli helt otroligt. Åh ja så mörkt det är snabbt på kvällarna, saknar sommaren som gick.
    Må väl/MH

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad säger du? Blev du påkörd? Hur gick det?
      Jo Thea fyllde 18 i våras men det är övningskörning. Jag tycker hon kan öva på halt underlag med körskolan... Så hon kan gott plugga lite teori så länge ;)

      Radera
  2. Jag stod vid ett kors och skulle över ett par kilometer kvar till min dotter. Är alltid noga van att köra där har en bil på andra sidan som vinkar och har sig att jag ska köra men det bryr jag mig inte om, korset är väldigt olycksdrabbad. Jag kollar vänster höger och igen, kör över men från ingenstans kom en färdtjänstbil och körde på mig i baken där tanken sitter jag snurrar ett halvt varv. Jag rammar den bilen som stod på andra sidan med min koffertlucka ut far de lådor jag hade i bilen med grönsaker till djuren. Den andra bilens tak splittrar och lite till. Färdtjänstbilen klarade sig någorlunda. Mina glasögon for av, och min guldring som jag fick av min mor ett starkt minne när jag satt på hennes dödsbädd den delade sig. Jag klarade mig med lite ont i lederna mer än vanligt. De ringds efter polis men de kör bara ut om det finns skadade. Det blev ett fasligt liv tills min dotter kom och sa det sitter en gammal dam i färdtjänstbilen då kom full styra polis ambulans brandkår. Jag fick in en ambulans för koll. Sen sa dom jag skulle uppsöka min vct. Hör nu på detta när vi kom dit sa hon i kassan har ni beställt tid, haha, nä sa min dotter vi kunde inte veta att mamma skulle bli påkörd. Min bil var så illa så den hamnade på bilkyrkogården. Och vet du när du står vid ett kors ska över har du fullt ansvar. Jag är glad jag lever och bilen är bara en bil. Så lätt händer en olycka och jag kan ju säga att jag mer än gärna kör ett annat håll. Hade säkert änglavakt tror det var min lilla mor. Lycka till för Thea, halkkörning får hon väl göra via körskolan. Nu blåser det hårda vindar och stormen är på väg det ogillar jag. Må väl/MH

    SvaraRadera
    Svar
    1. Å fy fasen, det låter som att du hade riktig änglavakt!!! Jag har åkt av vägen i en vattenplaning en gång och det tyckte jag va läskigt. Men att du överlevde och att ringen delade sig, det måste varit en riktig smäll!

      Jo hon får köra halkbana när vi kör henne till Olofström men jag tänkte lite is och snö på landsvägar kunde hon få köra genom bilskolan ;)

      Radera

Tack för att du lämnar ett avstamp♥