fredag 24 november 2023

EN MÄRKLIG JOBBDAG

Igår hade jag minst sagt en märklig dag på jobbet. Min avdelning började 6.00 för vi hade planering och när jag svängde in på parkeringen så ser jag min kollega stå i köksdörren och den är öppen. Jag frågade ju direkt om jag glömde låsa dagen innan men nä, då har vi ju ingen ström… Vi famlade runt där i mörkret med ficklampan som finns på mobilerna. Vi försökte ringa chefen och vaktmästaren. Jag visste ju att jag skrivit ner chefens privata mobilnummer men jag kunde omöjligt hitta det. Vet att jag tänkte, när hon gav oss det, jävligt märkligt att vi ska få hennes privata för när ska vi ha användning av det liksom. Tji fick ju jag men jag letade som en galning för jag hade ju själv skrivit ner det. Jag hittade en med samma namn i min mobil och ringde… Någon svarar nyvaket och jag bara Hej vi har ingen ström. Va? Ja det är Lotte och vi kom hit imorse och det finns ingen ström! (På bredaste Gotländskan) Var är du nånstans då? Då fattade jag! Jag hade ju för fan ringt till Gotland och de som har stugan när vi hyr när vi åker dit!! Å förlåt jag har ringt fel sa jag och slängde på luren. Fan vad jag skämdes och SKRATTADE! 

Jaja vi fick tag på chefen och vi kunde inte ta emot några barn. Vi skickade ut sms och det kom ju både ordinarie personal och våra vikarier. Medans det började bli ljust ute så satt vi och åt frukost innan vi började fundera över dagen. Vi kunde inte ge besked till köket hur många barn vi skulle ha, om vi skulle få några. Vi kunde inte ge besked till föräldrar om hur länge detta skulle hålla på. Vaktmästaren hade pratat med vår chef och kommit med den brillianta idén om att vi skulle dra förlängningssladdar från skolan in till oss, de har reservaggregat så de hade ström, men hur många förlängningssladdar tänkte han vi skulle ha? 50-60? Haha. Jaja vi var några stycken som tog oss ut på en walk and talk så vi fick lite luft och motion.

Dessa rosorna hittade jag i diket när vi gått en liten bit, de hade inte legat där så länge för pappret var inte genomblött men där fanns inget kort annars kunde vi ju letat upp den som skulle haft dom😊
Fortfarande ingen ström när vi kom tillbaks så vi började sortera, rensa och packa tills vi ska flytta. Den nya förskolan är ju klar till jul så nästa termin ska vi börja på den nya är tanken. Gu vad vi hittade saker vi inte visste att vi hade! Å som vi slängt! Vi hade ju ingen värme så vi kunde inte tvätta stolar eller fixa med annat. Det började bli kallt efter några timmar så vi insåg ju att även om strömmen skulle komma tillbaks så skulle det ju vara för kallt för barnen.
Jag tog ner en ”dekoration” och klippte bort ekrarna från cykelhjulet för jag ska göra en julkrans av det. Det var lite krixigt att få loss men det gick till slut.
De andra slutade ju när de skulle och jag hade en lite längre dag så jag julpyntade. Satte upp julstjärnor och stakar och prydde en lampa. Strömmen kom på eftermiddagen men då fick vi meddela att det var för kallt i lokalerna och att vi skulle ses som idag.
Det blev lite mysigt när det mörknade.

Idag var ordningen återställd och det kom barn igen❤️ Å så kom snön! Det blev alldeles mörkt på himlen och sen började det snöa, ganska intensivt på kort tid och det ligger kvar.
Jag gick en runda på lunchen. Kallt men fint.
Vi får se hur länge det varar men visst lyser det upp och är mysigt. 
Jag stängde idag men när jag kom hem så fixade mannen mat till oss för själv åkte han till Skåne och svärföräldrarna. Det är jakt tidigt imorn så jag och barnen hade myskväll. Nu sover de gott, Oliver i mannens säng och Thea ska sova inne hos Tuva. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar ett avstamp♥