torsdag 2 februari 2012

MASSAGEDAX

Eehh, godmorgon eller, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Sovit två timmar sen ringde klockan. Jag har ju min massage inbokad idag. Å jag känner mig bakis, trött som fan, mår illa och allmänt seg. Antingen somnar jag direkt när jag ligger och får min massage, om inte annat så ska jag direkt hem och sova efteråt!! Det här är kroppen inte gjord för, den vill ha sömn!! Kunde bara sova en timme innan jobb med så jag förstår att kroppen skriiiiker söööömn!! Men nu ska jag njuta, det måste ju va jätteskönt, är det någon som provat på Hot stone?
Hot Stone Massage:

Är en massagemetod som är inspirerad från Asien, dels från den kinesiska medicinen och dels från den japanska massagen. Hot Stone Massage är en väldigt behaglig massage metod som ger en känsla av totalt kroppsligt välbefinnande. Man arbetar med kroppens energibanor och meridianer för att lösa upp blockeringar och skapa balans i kroppen. Det är en massagebehandling med varma lena och mjuka lavastenar tillsammans med väldoftande aromatiska oljor. Hot Stone massage ger en lugnande och stressreducerande effekt på samma gång som den ger ny kraft och energi.
Vid Hot Stone massage används lavastenar, som är polerade och slipade släta av vind och vatten. Stenarna värmer man upp i ett vattenbad och stenarna innehåller olika mineraler, framförallt järn, vilket gör att de har en god förmåga att bevara värmen länge. Stenarnas värmande effekt förstärker massagens förmåga att minska spänningar och stress. På detta sättet återställs balansen i kroppen.


Hot Stone massage ökar även blod- och lymfcirkulationen. Syretillförseln till musklerna ökar och den ökade blodcirkulationen hjälper också till att transportera bort toxiner(gifter) och avfallsprodukter från musklerna. När de ytliga musklerna slappnar av (med hjälp av värmen) kan man lättare massera de djupliggande musklerna med hjälp av stenarna.


Hot Stone massagens historia går tillbaka till mer än 3000 år sedan, då denna massage metod användes i det antika Indien och Kina. Till och med de nordamerikanska indianerna använde sig av varma stenar för olika behandlingar, då de kombinerade värmeterapi och en speciell massageteknik med stenar för att på så sätt skapa en djupgående, avkopplande och läkande behandling

2 kommentarer:

  1. Hoppas du hade det gott och inte bara snarkade dig igenom behandlingen;)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett avstamp♥