lördag 18 april 2015

PLANTERAT OM OCH SÅTT

Idag kom grannen och hjälpte Linus att kapa sista veden. Han har ju en maskin så han håller upp en gäng träd med klon så sågar Linus. Nu är det bara klyvningen kvar. Men vi kan ändå se slutet, en bit bort☺
Sen stack jag in till byn, först Jem och Fix, jag gillar inte det stället. De kan inte så mycket där inne och är inte speciellt serviceinriktade. Men jag fick hem skottkärran och en blomma till trappan. Sen körde jag och skulle köpa ett par fröpåsar och lite större innekrukor.
Jag har retat mig på den här stackars palmen ett tag. Den växer lite på sne och behövde en större innekruka. Jag vill ha den stooor så den måste ju ha rum att växa i. Men ne, fanns ingen så stor kruka som jag ville ha så jag löste det på annat vis.
 Detta var vad jag köpte på mig, antog att Linus slängde äggkartongen imorse så jag köpte en ny.
 Efter några minuter var jag klar med allt. Jag satte palmen i en svart spann och gjorde lite hål i den. Sen i en korg så nu ska den stå någonstans på golvet. Eller i fönstret, visst har vi stora fönster men den kanske täcker fööör mycket på ena sidan... Den ska iallafall få chans att växa rakt nu haha.
 Jag köper ju alltid tomatplantor av barnen i skolan på basaren. Men nu skulle jag banne mig så några stycken själv. Å chili. Å lavendel. Men lavendeln ska jag sätta på något bra ställe sen så jag kan sitta och sniffa lavendel från en solstol☺ Mmmmmm♥
 Tömde äggkartongen och satte ner mina tomat-och chilifröer. Lavendeln skulle stå i kylskåpet i en kruka så det fick den göra då.
 Å när jag ändå höll på så planterade jag om två små palmer till.
 Köpte en liten blomma till trappen med. Jag gillar färgen. Men jag kanske skulle haft någon mer.
 Satte den på en sån där gammal ministol till barnens minimöblemang från Ikea. Å sen på trappen.
Nu kan jag sitta på gräsmattan och kika på den fina färgen. Kanske skulle det stå en sån på varje trappsteg upp? Tål att tänkas på. Annars kommer det ut en och annan chiliplanta och gör den sällskap sen.
Ja, och här är Linus hög.... Vi har ved så vi klarar oss ett tag☺

Nu ska vi hoppa i badkaret alla 3. Sen ska vi kolla på Beck ikväll när Tuva somnat. Vi har nog inte sett en film tillsammans sen hon föddes.... Så vi har inte sett de nya Beck än som går att köpa.

4 kommentarer:

 1. Ja, det är "kompis" det ;) Fast tror det mest är hennes ord och ingen annans!

  Så ni håller också på med ved? Visst är det tråkigt ibland, även om det värmer bra! :)
  De nya beck tycker jag är sådär, inte lika bra som de gamla :(
  Ha en finfin kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är absolut skönaste värmen! Det är första året vi håller på med ved, eller vi och vi *hrm* men jag tar hand om bebisen under tiden.

   Radera
 2. Mysigt! och riktigt fina bilder!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett avstamp♥