söndag 1 september 2019

BORRELIA

Hej hej min lilla dagbok som inte alls är en dagbok längre, det hinner jag tyvärr inte med😔 När jag framkallade mina kort för nåt år sen så va bloggen perfekt att gå tillbaks till när jag skrev till alla fotona i albumet för där stod ju var vi varit/hade gjort. Men men, barnen är små en gång och just nu är det fullt upp.

I onsdags hämtade jag ju hem Oliver som hade feber, på kvällen hade han 39.7 och på morgonen var det som bortblåst. De små barnens farmor kom och passade barnen på torsdagen och precis när jag skulle köra till jobbet så upptäcker vi hur röd Oliver är vid örat. Jag skickar ett kort på hur det ser ut till mannen som då kom att tänka på att Oliver hade en fästing där för ett tag sedan. Jag ringde vårdcentralen och fick en tid strax efter. Doktorn tittade, kände, kollade örat, munnen och tog sänka men han visste inte vad det kunde vara. Borrelia såg inte ut så, rosfeber? Skulle han få feber igen eller det skulle bli större så fick vi komma tillbaka. Okej, jaja, jag är ju ingen doktor men det var ju skönt att det inte var borrelia. Mannen tyckte det var väldigt märkligt att de inte tog borreliaprov och på fredagsmorgonen tyckte han att jag skulle ringa vårdcentralen igen. Jag sa att jag ville de skulle ta borreliaprov och de läste i journalen att doktorn inte trodde det var det men jag kunde få en ny tid och de undrade om jag ville ha samma doktor. NEJ det ville jag inte! När vi kom dit och jag tog av solhatten på Oliver sa hon direkt "men det är ju borrelia"!  Va f*n! Jag sa flera gånger att han sa att det inte var borrelia men hon sa att man gör rätt som går på sin magkänsla och söker igen om man inte är nöjd. Hoppas att hon berättar för första doktorn att han hade fel. Nu är det penicillin 3 gånger om dagen i 10 dagar och förskolan får inte ge.... Jag vägrar åka till förskolan och ge Oliver medicin och sen säga hejdå igen för han kommer bli sååå ledsen. Som tur va så är det bara 3 dagar på 10 som jag jobbar längre så jag tänker åka hem istället. Utsätter honom inte för att bli ledsen sådär.
Jag tog fram degbunken så han skulle få plaska lite men han ville svalka sig mer❤

Igår var jag och Tuva på Öland och träffade den nya lilla kusinen, sååå söt!
Tuva gillar bebisar så det är ju tur det poppar ut en kusin här och där😉

Idag började Tuvas gympa och hon var så lycklig, jag passade på att springa 3 varv i spåret under tiden. Kul att barnen tycker det är lika kul som en själv att röra på sig🙂

1 kommentar:

  1. Åh borrelia är ju inget och leka med, stackars lille Oliver. Jag hade det för nåt år sen och fick penicillin direkt. Grattis till en liten ny människa alltid lika mysigt. Så söt Tuva är hon växer verkligen.
    Krya lillebror och må väl/MH

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett avstamp♥