tisdag 14 maj 2019

MUMS FÖR KAFFE

God morgon, finns det något bättre sätt att starta sin morgon med än en kopp kaffe? Jag laddar bryggaren på kvällen och trycker på den så fort jag vaknar, alltid minst en kopp. Nästa kopp blir på frukostpausen på jobbet men jag hade önskat att vi hade haft en lite lyxigare kaffemaskin på jobbet, en där man kan göra lite olika kaffesorter genom ett knapptryck. Jag kanske ska föreslå det på nästa APT😉
Är det någon speciell kaffesort ni gillar bäst? Latte, cappuccino mm? Jag är svag för Latte och sen en chokladbit till det, mums.
Jag minns så väl när jag smakade kaffe för första gången, jag satt i köket på soffan hos min farmor i Bor utanför Värnamo. Hon dukade fram sin servis med fat, hon hällde alltid upp det första kaffet på sitt fat och stoppade in en sockerbit i munnen sen sörplade hon i sig kaffet. Jag fick en halv kopp kaffe med resten vispgrädde i och det var så gott. Så när jag dricker ut små koppar och har vispgrädde i, då tänker jag tillbaka på när jag drack det hos farmor. Jag vill minnas att jag var 10år men skulle snarare tro 13-14 kanske. Minns ni när och var ni drack kaffe för första gången? Ett barndomsminne eller ni började på äldre dar?

1 kommentar:

  1. Kaffe, doften är underbar men jag har inte druckit det på snart tio år, slutade med det när jag fick ont i magen och började med magmedicin. Det du beskriver precis så gjorde min far, kaffe på fat med en sockerbit och när vår son var så där tre år så gjorde han som morfar. Kaffe började jag dricka i tonåren.
    Inget vidare med sjuk dotter krya på sig. Må väl/MH

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett avstamp♥