måndag 19 februari 2018

SPORTLOV

Sportlov här, jag ljuger om jag säger att det börjar lugnt och harmoniskt! Alla barn är här denna veckan men ett av dom ska in till skolan lite varje dag och det är ett kanonbra erbjudande.
Vi har haft ett samtal jag och de stora barnen och så har vi bestämt en sak som jag hoppas kan hållas sen! Det händer ju alltid "något" så saker ändras annars men nu är vi överens och då måste det ju väga tyngre...

Jag har tränat och nästa vecka får jag nog nytt upplägg, det är korta och effektiva pass vilket passar perfekt. Nu ska vi strax äta lunch, kyckling, quinoa, sallad och creme fraichesås till. Barnen äter fullkornsmakaroner.
Sen ska vi ut och leka, när vi är fulltankade med energi går ju allting lite lättare😉 Sen har vi lite småsaker inplanerade i veckan för alla barnen så jag hoppas det blir bra men vi är ju lite begränsade eftersom vi har en tid att passa på skolan varje dag.

2 kommentarer:

 1. Maten ser så god ut jag som älskar majs. Va bra om det erbjuds extra träning eller annan aktivitet med skolan, så var och en blir nöjda det är huvudsaken.
  Skönt med ledighet från plugget det behövs, det är en strävan alltid för barnen, de ska prestera och klara målen, det är tuffa tider.
  Tänker ofta på min skolgång, på den tiden, haha lät gammalt så var det inte förskola, eller som det hette lekskola tror det kom året efter och då kostade det att gå där. Jag hade alltså inte varit "ute" och varit i grupp mer än lekt med kompisar och mina större syskon, och jag klarade ju mig utmärkt. Idag känns det väldigt jäktigt med alla mål barnen ska uppnå eller hur? Kunde inte läsa eller skriva heller när jag började första klass, idag ser jag ju på mina barnbarn vad dom kan innan de nått skolplikten.Konstigt det blev folk av oss förr. Känns det inte jäktigt allt det här eller, vore kul och höra andras åsikter om det hela!
  Ha en fint lov med familjen. Kram/MH Österlen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är jättebra att det erbjuds lite extra undervisning ifall man inte når målen i något ämne. Ja det är väldigt intensivt i skolan, läxor förjämnan och prov väldigt ofta. Jag tycker att det ska vara så gott som läxfritt efter skolan, hur många har jobbet med sig hem? Det kommer ju in krav på förskolan med vad barnen ska lära sig och vi har med vissa mål som vi ska uppnå. Det är ene himlans massa krav på alla både från höger och vänster, är det konstigt ungdomarna mår dåligt?

   Radera

Tack för att du lämnar ett avstamp♥