måndag 16 juli 2018

LITE OTUR INNAN RESAN

Jag glömde ju berätta storyn om dagarna innan Gotland... Först skulle vi ha takbox och vi skulle låna några vänners men väl där så passade inte rejlsen (eller vad det heter) så vi satt och kollade på alternativ att antingen köpa rejls, ny takbox eller strunta i det helt. Vi åkte iväg och köpte egen takbox och rejls som skulle passa, det gjorde det inte så vi fick lämna tillbaka grejerna igen. Kollade med en kompis som jobbar på Mekonomen och han kunde beställa rejls som skulle passa men de skulle inte komma förrens dagen efter, vi var ju ute i sista stund så det var med nöd och näppe vi fick ihop det. Han och jag skruvade dit rejlsen för sen skulle mannen köra och låna takboxen, låna grannens släp för att lämna ett staket och lämna hundarna nere hos svärföräldrarna i Skåne. Han hade 3 barn med sig också för jag och Thea stannade hemma och storstädade huset och packade allt inför resan.
Efter ett tag ringer mannen och bilen har stannat!! Samma fel som jag hade lämnat in bilen för innan men de hittade inget fel utan uppdaterade mjukvaran i bilen. Fast då stannade aldrig bilen utan den "dog bara" så det inte gick att gasa. Jag fixade alla samtal hemifrån med bärgare och hade lite smått panik över att vi skulle till Gotland tidigt morgonen därpå. Efter några timmar (!!) Löste det sig och mannen kom hem med en BMW i sportmodell. Tur var ju att svärmor kom och hämtade barnen och tog hem de till sig. De var hemma väldigt sent och utan den jädrans takboxen som vi jagat så haha. Vi har ju 7-sits men fick en 5-sits och minsta bagaget.... Man får väl motor eller bagage och vi fick motor... Tur att vi hade vänner som skulle med så de kunde ta ett barn + packning av oss. Vi la in vagnen sen var bagaget fullt så vi fick ta en mindre vagn med oss. Men vi kom iväg och det var vi glada för!
Bilen är 1år gammal så vi räknade med att den skulle fungera.

När vi väl kom iväg så 14km innan Oskarshamn hade det precis skett en trafikolycka så vi stod i kö. Ett par av oss blev lite oroliga över att vi skulle missa båten så vi körde småvägar som inte fanns på gps så ibland blev det lite svettigt om vi hade kört fel. Men vi kom på färjan och det gick smidigt.
Samma kväll som vi var framme åkte jag och G till Hemse för att handla och när vi åker hem ser jag att bilen framför ska svänga vänster, det står en bil i korsningen och G påbörjade en omkörning... Jag sa lugnt men bestämt "Han ska ju svänga vänster för helvete!" Det blev tvärnit för hon missade att den blinkade men den körde ju till höger så hon trodde den skulle svänga dit. Men annars hade vi inga större incidenter, det räckte för oss men ibland funderade vi på om vi skulle stannat hemma istället😉

Vi kom hem levande men nu ska de bara hitta felet på vår bil med....

2 kommentarer:

  1. Åh ibland är det bara för mycket men trots allt blev det bra.Usch ja ibland tänker man den där plåtsaken man kört runt i är rätt farlig, allt kan hända men man hoppas på någon som vaktar oss.
    Kram/MH

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det blev bra till slut men nu har vi bara citroen assistans att bråka med också!

      Radera

Tack för att du lämnar ett avstamp♥