tisdag 25 september 2018

MAN SKA VÄL KUNNA UT OCH GÅ PÅ VÄGEN?

En morgon som började på Bvc för 4-årskontroll och det gick hur bra som helst. Sen lämnades Tuva på förskolan och vi åkte hem för mellis, träning och sova för Oliver. Jag har betalat räkningar, gjort allt jag skulle göra på mammafitness - träna, lägga in kort och "checka in" och förlängt abonnemanget. Så nu har vi en liten stund innan lunch och sen ska vi hämta tjejerna för att köra till Växjö och tandläkaren.

Igår när vi var ute och gick så sa till och med Tuva "Mamma de kör som idioter" om våra "grannar". Det är ju lönevecka = deras tiggerivecka och det är massa trafik här från eftermiddagen till sent på kvällen . Jag hade Oliver i vagn och Tuva på cykel och en del av de som kom saktade inte ens ner och körde inte till sidan heller! Alla som bor här ute tycker att de kör dör fort och mannen var över och sa till dom och han skickade ett meddelande till de med. Förra året fick de mkt kritik av en annan på vägen och vid jul körde de och delade ut en chokladask till alla som bor här. De kan behålla sin chokladask så länge de inte ändrar sitt körbeteende eller flyttar all sin verksamhet till byn!
Den här stod ju uppe innan men nu finns bara skylten kvar, kanske skulle spika upp den så den syns bättre!

2 små busungar ute på rally men de ska väl kunna känna sig säkra när vi är ute och går?

Nehepp nu ska jag börja fixa lite lunch sen ska jag hämta en jaktradio med innan Växjö. Jag behöver en till älgjakten🙂

2 kommentarer:

  1. Otrevligt och för dåligt av folk att inte köra försiktigt, vad är det med människan egentligen. Tuva har ju rätt folk är idioter som inte ser bilen de sitter i som en stor fara. Jag gick mycket förr innan jag bröt benet men tröttnade på sjuttiovägen ingen hänsyn alls. Uppmaning till folket sakta ner våra barn är mer än guld värda.
    Kram/MH

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja de kan ju sakta in åtminstone! Nu stannar Tuva alltid när det kommer bil men hon kan ju tappa balansen och trilla ut på vägen för det.... Grrr

      Radera

Tack för att du lämnar ett avstamp♥