fredag 7 september 2018

POLITIK

Vi sitter och kollar på en Valdebatt på SVT, har ni bestämt er vad ni ska rösta på? Berätta gärna hur ni tänker men ni behöver ju inte skriva vad ni röstar på - om ni inte vill😉 Men överbevisa mig gärna vad jag ska rösta på för jag känner mig vilse! Jag känner mig lite stressad för nu är det inte lång tid kvar och jag vill inte rösta blankt, jag vill delta.

Jag har sett ett par valdebatter men det är ju så man somnar ibland, de pratar ju inte alltid om sig själva - de kastar skit på de andra - oftast på Jimmie Åkesson! Det är ju så man somnar, jag vill inte höra pajkastning jag vill höra om varför jag ska rösta på just dom. 
Men som Jimmie Åkesson sa om Annie hon är arg och bara gnäller och skriker😂 Henne tänker jag inte rösta på.

KD har många bra åsikter om familjerna och vården och sånt där, jag gillar Ebba. Jimmie Åkesson tycker jag har väldigt många positiva saker för jag tycker att vi ska få ha våra traditioner i Sverige, få fira lucia, ha skolavslutningar i kyrkan, att folk som kommer hit ska få ta seden dit den kommer, anpassas seden dit vi kommer? Vi ska få bestämma själva över vår föräldrapenning. Alla partier (nästan) har något positivt och alla har något negativt. Inget parti har ju 100% som jag tycker, har ni träffat på ett sådant parti? Som ni håller med till 100%?

Hur många röstar på Jimmie Åkesson i det tysta?  Jag tror att de kommer komma väldigt högt upp om de inte vinner allt. Men vad händer egentligen om de vinner?

Jag säger en sak, jag kommer a l d r i g rösta på Mp, S, V eller C. Vilka kommer ni inte rösta på?

Jag kanske ger mig ut på hal is genom att skriva om politik men skulle vilja ha lite åsikter om hur ni tänker, och vad ni prioriterar och få lite olika synvinklar.

2 kommentarer:

  1. Jag kommer absolut inte rösta på SD!!!

    SvaraRadera
  2. Det är inte så lätt, när jag för första gågen i mitt unga liv skulle rösta var det på C för mina föräldrar var bönder, på den tiden var det ett bondeparti. I många år var jag M och egen företagare och gillade deras åsikter. Sen var jag mer inne på KD gillade Alf Svensson.Jag håller med dig dom som du nämner får inte min röst. Nä jag tycker inte du är ute på hal is var och en får lägga sin röst på vad det tror mest ska bli bra. SD lär få en hel del tror jag, som du säger i det tysta får de röster. Finns ingen som jag känner leverar till 100% mina önskemål, de ändrar sig alltid sen. Jag vill att vården ska va bra, alla blir vi någongång sjuka, det är bara en fråga om när eller som jag som är inne i det. Sen värnar jag om skolan har barnbarn i den karusellen, de äldre vill jag ska ha det bra, de ska kunna få plats på ett boende om de önskar, känns otroligt att de som är i hög ålder inte "kvoterar" in. Ska jag lägga detta pussel om önskemål ja vad ska jag då rösta på tro. Jag hade nog aldrig kunnat va politiker hade velat för mycket gott,man får nog ha hårdare hud och inte så blödande hjärta som mitt.
    Följ ditt hjärta Lotte lyssna på dig själv vad du tror blir bäst, så tänker jag göra. Sova på saken i natt och i morron röstar jag på det som jag tror mest på och som bästa kan leda det, det är ju trots allt framåt vi ska i livet och inte backa.
    Kram/MH

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett avstamp♥