måndag 12 mars 2018

NU ÄR IALLAFALL BLODTRYCKET KOLLAT

Alltså.....jag var på vårdcentralen innan ikväll. När man får en tid att de ska ringa upp så har jag en som jag inte gillar som ringer, jag vet ju vem hon är annars och hon är sååå seg. Iallafall så var det henne jag fick när jag skulle kollas idag. Hon frågade direkt om jag kände igen henne och det gör jag ju. När vi kom in och jag skulle kolla blodtrycket så frågade hon om jag hade tid med att vila 10 minuter, jo om det var nödvändigt så kunde jag ju det för jag hade ju redan väntat 25 min i väntrummet så jag var rätt avslappnad. Men jag tänkte att ja hon har ju jobbat där sååå många år och gått utbildning så hon borde väl ändå kunna det hon ska.
Hon frågade massa frågor tex om jag äter, sover, röker mm. Sover? Nä det kan man väl inte kalla det, sa jag. Det går ju inte när han äter varannan timme haha. Sen satt hon och upprepade allt jag sagt så skrev hon ner det, "tränar 4 dagar i veckan" när hon sa det så tänkte jag vem fan hinner det! Sen kom jag på att det gör jag ju faktiskt! Sen kollade hon blodtrycket och när hon tagit det stående så frågade hon mig - stämmer det? Eeeeh.... Hade jag vetat vad det låg på så hade jag väl inte behövt gå dit?
Summa summarum; inget lågt blodtryck här inte, på gränsen till för högt. Jag skulle gå hem och boka ny tid (!!) och mejla njurdoktorn. Ja, jag ska se om de har någon tid när Tuva är på förskola så kan jag ta Oliver med mig, när jag kollar blodtrycket kan jag ju inte ha barn med för att man ska vila men då kan vi ju utesluta det. Jag berättade om den gången när jag var ute och körde bil när inte ögonen hängde med, när jag blinkade så blev det svart en sekund innan jag såg något igen och då "hoppade" bilden framför mig. Den gången blev jag rädd för mig själv. Men nu har jag ju ändå börjat nysta i det här då får jag ju forsätta, men ge mig en doktor som kollar färdigt och kan sina grejer.... 

2 kommentarer:

  1. Suck, Lotte det är så viktigt med personal man känner och klickar med. Ha, ha det räckte det du vilat kan jag tycka, brukar va man ska sitta en kvart innan provtagning också. Kan det va därför du kände dig yr att trycket är för högt? dock har jag hört att man inte känner av det, men kan ha fel också.
    Hoppas du får en bra läkare och ett snabbt svar på det.
    MH/Österlen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä så högt är inte trycket så att jag känner av det. Om mitt är för högt får jag en viss sorts huvudvärk. Får komma till doktorn nästa vecka..

      Radera

Tack för att du lämnar ett avstamp♥