onsdag 7 mars 2018

TA HAND OM DIG

Som ni vet så tränar jag ju på "allvar" igen och det är himla skönt att ha kommit igång igen efter förlossningen. Innan har jag mest kört på löpning och sprang mellan 3,5 och 5 mil i veckan men sen insåg jag att jag ville bygga upp kroppen inifrån och jag tror det är jätteviktigt så därför har jag startat från noll nu och kör styrketräning. Jag behöver ju en viss styrka i jobbet med kan jag tycka då jag jobbar med småbarn (+ att jag har mina egna) och där går vi ju på regelbundna läkarbesök och hälsoundersökningar. Jag vet inte om alla arbetsplatser erbjuder det, går ni på hälsoundersökningar?

Bor du i Göteborg såg jag att där kan medikus komma till din arbetsplats och göra hälsoundersökning, det hade jag önskat att vi med kunde haft! Tänk vad tid det hade sparat (även pengar när vikarier måste sättas in) och vi hade sluppit köra flera mil.
Det finns ju även dom som behöver intyg för olika saker tex friskhetsintyg för sjöfolk, om du behöver ha ett flygmedicinskt intyg för att ta flygcertifikat eller körkortsintyg av läkare och då kan du få det med. Smidigt med allt på ett ställe, det är väl fördelen med att bo i en storstad? Här åker vi många mil för olika undersökningar.
Du kollar tex ditt EKG och lungfunktionstest. (bilden tog jag från google)

Ta hand om din hälsa, genom kost och motion😊

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar ett avstamp♥